Αχαΐα: Εταιρεία σεκιούριτι ανέλαβε τη φύλαξη των κάδων απορριμμάτων σε Σελιανίτικα και Λόγγο

Αχαΐα: Εταιρεία σεκιούριτι ανέλαβε τη φύλαξη των κάδων απορριμμάτων σε Σελιανίτικα και Λόγγο

Αυστηρά τα πρόστιμα για τους παραβάτες - Τα έξοδα έχουν αναλάβει αποκλειστικά και μόνο οι δυο κοινότητες

security
Τη φύλαξη των κάδων απορριμάτων, ώστε να μην μετατρέπονται σε mini χωματερές, στις κοινότητες Σελιανίτικα και Λόγγο Αχαΐας ανέλαβε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι και μάλιστα επί πληρωμή.

Τα έξοδα έχουν αναλάβει αποκλειστικά και μόνο οι δυο κοινότητες, ενώ όποιος παραβάτης «συλληφθεί» να πετά εκτός από σκουπίδια, στρώματα, οικιακές συσκευές ή οτιδήποτε άλλο κινδυνεύει με δημοτικό πρόστιμο της τάξεως από 200 μέχρι 2000ευρώ.

Η εταιρεία με έδρα το Αίγιο, ύστερα από εντολή που έλαβε από τους προέδρους των δυο κοινοτήτων Σελιανίτικων και Λόγγου έχει ορίσει συγκεκριμένες βάρδιες και επαγγελματίες στον χώρο της φύλαξης, προκειμένου να περιφρουρούν τους κάδους των σκουπιδιών που βρίσκονται είτε μέσα είτε έξω από τα δυο παραθαλάσσια χωριά.

Στόχος, όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Λόγγου Διονύσης Σκαρμούτσους η καθαριότητα των δυο κοινοτήτων αλλά και η συμμόρφωση των πολιτών, που έχουν την συνήθεια τις βραδινές κυρίως ώρες να πετούν στα σκουπίδια ο,τι θέλουν να ξεφορτωθούν:

«Αποφασίσαμε με τον πρόεδρο των Σελιανίτικων να συνεργαστούμε με την εταιρεία σεκιούριτι “Paneas”, προκειμένου να έχουμε τον έλεγχο των κάδων απορριμάτων από εκείνους που θεωρούν πως μπορούν να τους μετατρέπουν σε χωματερή, πετώντας από μπάζα, στρώματα, διάφορες συσκευές μέχρι κλαδιά, τα πάντα», εξηγεί και προσθέτει: «Αυτό συμβαίνει συνήθως τις βραδινές ώρες, όμως η εταιρεία σεκιούριτι έχει εντολή από εμάς να έχει τον έλεγχο όλο το 24ωρο. Με τη συγκεκριμένη εταιρεία συνεργαστήκαμε γιατί έχει αναλάβει έτσι κι αλλιώς την φύλαξη και πολλών σπιτιών στις δυο κοινότητες. Έτσι εκεί που φυλάει τα σπίτια έχει αναλάβει και την περιφρούρηση των κάδων απορριμάτων, όπου αυτοί υπάρχουν, είτε έξω είτε μέσα στις κοινότητες».

Για τους παραβάτες υπάρχουν και πρόστιμα: «Μόλις δουν το παραμικρό πλησιάζουν και κάνουν την σύσταση. Αν εκείνη την ώρα δεν συμμορφωθεί αυτός που θα πετάξει εκτός από σκουπίδια οτιδήποτε άλλο στον κάδο, έχουν εντολή να φωτογραφίζουν το όχημα του και την πινακίδα του κι από εκεί και πέρα επεμβαίνει η δημοτικό αστυνομία, όπου επιβάλλει το ανάλογο πρόστιμο. Όπως ξέρω τα πρόστιμα είναι από 200ευρώ μέχρι και 2.000 ευρώ. Το μέτρο αυτό δεν το πήραμε μόνο για το καλοκαίρι αλλά θα συνεχιστεί».  

Ειδήσεις σήμερα:

Ολοήμερα σχολεία: Σε ποια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά θα εφαρμοστεί το διευρυμένο ωράριο - Δείτε τη λίστα

Ταϊβάν: Δείτε εικόνες από τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας με αληθινά πυρά γύρω από τη νήσο

Σταύρος Ψυχάρης: Το τελευταίο αντίο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης