Η Κατερίνα από τη Νάξο είναι η πρώτη των πρώτων και περνά στην Ιατρική Αθηνών

Η Κατερίνα από τη Νάξο είναι η πρώτη των πρώτων και περνά στην Ιατρική Αθηνών

Δεν μπήκα στη λογική, να είμαι πρώτη, ή δεύτερη ή τρίτη  λέει η Κατερίνα Βάβουλα  που συγκέντρωσε 19.660 μόρια  

proti
Πέτυχε τον αστρονομικό βαθμό των 19.660 μορίων στις πανελλαδικές εξατάσεις.  Δικαίως καταλαμβάνει τον τίτλο της πρώτης των πρώτων και οι πόρτες της επιτυχίας ανοίγουν με την εισαγωγή της στην Ιατρική Αθηνών

Αψηφώντας τις όποιες δυσκολίες, η Κατερίνα Βάβουλα από τη Νάξο κατέγραψε αξιοσημείωτες επιδόσεις. Μετά τα αποτελέσματα, δήλωσε για την επιτυχία της ότι  «ήταν μία επιβράβευση και όχι αυτοσκοπός».

Η Κατερίνα, η οποία ήρθε πρώτη σε συνολικό βαθμό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έμαθε κι επισήμως ότι εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και μάλιστα πρώτη.

Έγραψε καθαρό 20 στη Φυσική και τη Χημεία, 19.7 στη Βιολογία και 18.6 στην Εκθεση, φτάνοντας συνολικό βαθμό 19.660 μόρια.

Σύμφωνα με  το naxospress.gr, η Κατερίνα ακολούθησε από μικρή ένα συστηματικό πρόγραμμα μελέτης καθώς προέρχεται από εκπαιδευτική οικογένεια, ενώ η ίδια δήλωσε τα εξής: «Η ιατρική απλά μου προέκυψε αλλά δεν το επιδίωξα. Ήξερα από τη πρώτη στιγμή ότι θα περάσω στην σχολή αυτή. Και σήμερα ήθελα να το δω. Να βεβαιωθώ. Είναι μία επιβράβευση αλλά όχι αυτοσκοπός. Δεν μπήκα στη λογική, να είμαι πρώτη, ή δεύτερη ή τρίτη. Δεν το επιδίωξα. Αλλά το ευχαριστήθηκα».

Αυτές είναι οι 20 σχολές με τις υψηλότερες βάσεις

Χρονιά με σημαντικές ιδιαιτερότητες η φετινή για όσους διαγωνίστηκαν για μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα άριστα γραπτά ήταν μεν λιγότερα από την περασμένη χρονιά, ωστόσο οι εισαχθέντες ήταν περισσότεροι συγκριτικά με πέρσι. Με μια πρώτη ανάγνωση, θα έλεγε κανείς ότι η πτώση των βάσεων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν, με τις πολυτεχνικές σχολές και τις ιατρικές να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Κλείσιμο
Εμφανής ήταν, ωστόσο, η πτώση στις σχολές του θεωρητικού πεδίου με τη Νομική Αθηνών να πέφτει κάτω από 18.000.

Στην τριάδα των υψηλότερων βαθμολογικά σχολών η Αρχιτεκτονική Αθηνών με 19.285 μόρια, η Ιατρική Αθήνας με 18.800 μόρια και η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με 18.600 μόρια.

Ακολουθούν, στην επόμενη τριάδα, η Ιατρική Θεσσαλονίκης με 18.550 μόρια, η Ιατρική Πάτρας με 18.505 μόρια και η πολυτεχνική σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με 18.470 μόρια.

Δεύτερη σε δυσκολία εισαγωγής από τις πολυτεχνικές σχολές οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί με βάση 18.196 μόρια. Ως επί το πλείστον, την 20άδα των υψηλότερων σχολών απαρτίζουν οι ιατρικές, ενώ μέσα στη λίστα και η σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη με 18.275 μόρια.

sxoles


Ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Αναλυτικά οι βάσεις - Οι Σχολές με την μεγαλύτερη πτώση

Γιάννης Μιχαηλίδης: Γιατί δεν αποφυλακίστηκε υπό όρους - Τι δηλώνουν οι συνήγοροί του

Σίφνος - Γιατροί μιλούν για τον θάνατο του φοιτητή: Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές επιπλοκές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης