Δήμος Καβάλας: Η δωρεά από τον Σύρο επιχειρηματία Ναουάφ Σαλαμέχ που σχεδιάζει επενδύσεις €100 εκατ.

Δήμος Καβάλας: Η δωρεά από τον Σύρο επιχειρηματία Ναουάφ Σαλαμέχ που σχεδιάζει επενδύσεις €100 εκατ.

Έκανε μία «μικρή» συνεισφορά στο πλαίσιο διασφάλισης της δημόσιας υγείας λόγω πανδημίας - Θέλει να δημιουργήσει αποστακτήριο στην περιοχή, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει τα δικά της ελληνικά ποτά, βότκα και τζιν

Ναουαφ_Σαλαμεχ
Ο Σύρος γιατρός Ναουάφ Σαλαμέχ, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του προς την Ελλάδα και τον Μέγα Αλέξανδρο σχεδιάζει μέσω του ομίλου του Alexandrion την πρώτη μονάδα παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης (καθαρό οινόπνευμα) στη βιομηχανική περιοχή της Καβάλας.

Πριν από λίγα 24ωρα ο όμιλος του Σύρου επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε Ρουμανία, Ευρώπη και ΗΠΑ, προσέφερε στον Δήμο Καβάλας 100 αδιάβροχα μπουφάν και 35 αντισηπτικά gel ηλεκτρονικού τύπου, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την διασπορά του κορωνοϊού.

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, ευχαρίστησε τον Όμιλο Alexandrion για την ευγενική χορηγία του, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι "τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, το ασίγαστο ενδιαφέρον του Ομίλου σας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αναμένεται να συμβάλει κατά τρόπο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της τρέχουσας περιόδου. Είθε η ενέργεια σας να βρει μιμητές που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα σας".

δημαρχος_Καβαλας_Θεοδωρος_Μουριαδης


Όσον αφορά την επένδυση στην Καβάλα ο όμιλος του κ. Ναουάφ Σαλαμέχ αναμένεται να παράγει πάνω από 30 εκατομμύρια λίτρα ετησίως ενώ θα δημιουργήσει και τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας. Το ύψος της επένδυσης στο πρώτο στάδιο θα ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ σε ορίζοντα δεκαετίας οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου Alexandrion αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
«Ο λόγος που επιλέξαμε την Ελλάδα για αυτή τη σημαντική επένδυση είναι η αγάπη που έχει όλη η οικογένειά μου για τη χώρα. Αλλωστε μετά τις σπουδές μου στην ιατρική εδώ στη Ρουμανία, αναγνώρισα το πτυχίο μου στην Ελλάδα και εργάστηκα για λίγο στο Τζάννειο Νοσοκομείο. Τα παιδιά μου έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν την ελληνική υπηκοότητα. Αλλωστε γνωρίζετε ότι και το όνομα του ομίλου μου οφείλεται στην αγάπη μου για τον Μέγα Αλέξανδρο», είχε δηλώσει παλαιότερα στο protothema.gr ο κ. Ναουάφ Σαλαμέχ, ο οποίος αποκάλυψε ότι στο άμεσο μέλλον ετοιμάζεται για επενδύσεις στην Ελλάδα, τόσο στον χώρο της ενέργειας όσο και σε εκείνο του τουρισμού, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

δημος_καβαλας829


Ο Ναουάφ Σαλαμέχ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ποτών της Ρουμανίας, ο οποίος ήδη έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε ποτά που φέρουν στην ετικέτα τους το όνομα και το πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κυκλοφορούν και στις ΗΠΑ.

O όμιλος Alexandrion αποτελεί τη μετεξέλιξη του πιο παλαιού εργοστασίου ποτοποιίας στη Ρουμανία που ιδρύθηκε το 1789 και το αγόρασε ο Σύρος επιχειρηματίας το 2000. Ο Ναουάφ Σαλαμέχ επιδιώκει με την επένδυση στην Ελλάδα να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από τη βιομηχανία φαρμάκων και καλλυντικών, να έχει η Ελλάδα το δικό της αποστακτήριο, ώστε να μην έχει ανάγκη τις εισαγωγές από Βουλγαρία, Τουρκία και αλλού, ενώ σκοπός είναι να δημιουργήσει την ελληνική βότκα και τζιν.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρομακτικό τροχαίο με έναν νεκρό και επτά τραυματίες στη Χαλκιδική - Δείτε φωτογραφίες

«Όλα τα σώματα κάνουν για την παραλία» λέει η Ισπανία και καλεί τις γυναίκες να ξεχυθούν στις πλαζ

Ο Μπερλουσκόνι εγκρίνει Σαλβίνι και Μελόνι για να ηγηθούν της επόμενης κυβέρνησης στην Ιταλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης