Τραγωδία στα Σπάτα - «Του φώναζαν να σταματήσει, αλλά πήγαινε προς το ελικόπτερο»

Τραγωδία στα Σπάτα - «Του φώναζαν να σταματήσει, αλλά πήγαινε προς το ελικόπτερο»

Συνεχίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα - Τι φέρεται να κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας

james_fendon_elikoptero_xr
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος με τον νεκρό 22χρονο τουρίστα από τη Μεγάλη Βρετανία και τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως ο άτυχος νεαρός επέστρεψε προς το ελικόπτερο, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσγειώσης.

Αν και η έρευνα συνεχίζεται, οι μαρτυρίες, αλλά και οι εγγραφές καταθέσεις των συνοδών του ελικοδρομίου κάνουν λόγο για ασφαλή και σύμφωνη με την προβλεπόμενη διαδικασία αποβίβαση των τεσσάρων επιβατών του ελικοπτέρου.

Εκτός από την αστυνομία, τις έρευνες έχει αναλάβει και κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, που θα αξιολογήσει όλα τα ευρήματα, ώστε να συντάξει το πόρισμα για το δυστύχημα.

Σύμφωνα με πηγές από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, ο 22χρονος Τζακ φέρεται να αποβιβάστηκε με ασφάλεια από το ελικόπτερο και να απομακρύνθηκε με ασφάλεια από τους συνοδούς εδάφους του ελικοδρομίου σε μεγάλη απόσταση από τον αεροδιάδρομο.

Ωστόσο, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, ο άτυχος νεαρός επέστρεψε στο ελικόπτερο, τρέχοντας μια απόσταση 20 μέτρων, με κατάληξη να τραυματιστεί θανάσιμα από τον πίσω έλικα.

Κάποιοι, μάλιστα, του φώναζαν να σταματήσει, αλλά ο 22χρονος συνέχισε να απομακρύνεται από τον χώρο υποδοχής και να κινείται προς το ελικόπτερο, το οποίο ακόμα δεν είχε σβήσει τις μηχανές του.

Κλείσιμο
«Του φωνάζαν stop αλλά αυτός πηγαίνε προς το ελικόπτερο» φέρεται να έχει καταθέσει αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, σύμφωνα με πραγματογνώμονα της Επιτροπής, που ερευνά το δυστύχημα.



Ειδήσεις σήμερα:

Τιμολόγια ρεύματος: Οι διαφορές ανά εταιρεία - Παρέμβαση του υπουργείου Ενέργειας για τα πάγια

Μύκονος: Το πάρτι στον Άγιο Στέφανο, το κάλεσμα των Χούρι και οι βουτιές του Νιάρχου στη Ρήνεια

Πλεύρης: Ο Τσίπρας πήγε με κορωνοϊό στο Προεδρικό - ΣΥΡΙΖΑ: Είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης