Η πυροσβεστική πρόλαβε φωτιά στο Σέιχ Σου - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού - Μία προσαγωγή

Η πυροσβεστική πρόλαβε φωτιά στο Σέιχ Σου - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού - Μία προσαγωγή

«Περνούσα με το αυτοκίνητο και ξαφνικά πετάχτηκε μια φλόγα πολύ ψηλά»  ανεφερε ένας από τους ανθρώπους που ειδοποίησαν την πυροσβεστική

20220722_204248_0_
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε υπό άγνωστες συνθήκες σε δασική έκταση, περίπου στις 20.20. Χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικων δυνάμεων που έσπευσαν αμέσως στο σημείο, κατάφεραν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο πριν επεκταθεί.

Φωτιά στο Σέιχ Σου (1)


Για τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε κοντινή απόσταση από την περιφερειακή οδό, στο ύψος της Μαλακοπής, έσπευσαν στο σημείο οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες και δυνάμεις της αστυνομίας με περιπολικά οχήματα.

Τόσο η ώρα όσο και το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού και ερευνάτε από το ανακριτικο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κλείσιμο
Φωτιά στο Σέιχ Σου (2)

«Περνούσα με το αυτοκίνητο και ξαφνικά πετάχτηκε μια φλόγα πολύ ψηλά. Το είδα να φουντώνει, τρόμαξα και ειδοποίησα αμέσως την πυροσβεστική που ήρθε σε ελάχιστα λεπτά, μαζί με περιπολικά της αστυνομία» ανεφερε ένας από τους ανθρώπους που ειδοποίησαν την πυροσβεστική.

Φωτιά στο Σέιχ Σου (3)


Μία προσαγωγή 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη προσαγωγή ενός άνδρα ο οποίος εντοπίστηκε λίγο πιο μακριά από το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και κρίθηκε ύποπτος. Ο άνδρας φέρεται να είναι Βέλγος υπήκοος και ερευνάτε αν σχετίζεται με το περιστατικό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο σημείο της δασικής περιοχής που εκδηλώθηκε η φωτιά, εντοπίστηκαν καμμένες γλάστρες με σπόρους, που εκτιμάται ότι είναι κάνναβης. Για αυτόν τον λόγο οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από άτομο που είχε πάει στο σημείο και ενδεχομένως να έβαλε φωτιά από αμέλεια πετώντας κάποιο αναμμένο τσιγάρο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή, το πιθανότερο σενάριο για τα αίτια που προκλήθηκε η πυρκαγιά, η οποία θα μπορούσε να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αν η επέμβαση των πυροσβεστων δεν ήταν άμεση και αποτελεσματική, ήταν το σενάριο του εμπρησμού είτε από αμέλεια, είτε εσκεμμένα. Οι πυροσβέστες που βρέθηκαν επί τόπου πραγματοποίησαν έρευνες περιμετρικά του σημείου που ξέσπασε η εστία της φωτιάς, ωστόσο δεν εντόπισαν γκαζάκια, κάποιο στουπί ή οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε εμπρηστική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι, η αστυνομία από τα πρώτα τρία λεπτά έφτασε με περιπολικά στο σημείο και πραγματοποίησε έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων που μπορεί να ήταν υπαίτιοι για την εκδήλωση της φωτιάς.



Ειδήσεις σήμερα:

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης

Ανατροπή στην υπόθεση Λιγνάδη: Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την μία αθώωσή του και τις ποινές


400 Ρώσους κατασκόπους έχουν απελάσει οι Ευρωπαίοι αλλά είναι μόνο οι μισοί πράκτορες του Πούτιν, λέει ο αρχηγός της MI6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης