Μεταναστευτικό: Σε λειτουργία η πλατφόρμα e-αίτησης για ραντεβού καταγραφής αιτούντων άσυλο

Μεταναστευτικό: Σε λειτουργία η πλατφόρμα e-αίτησης για ραντεβού καταγραφής αιτούντων άσυλο

Η  πλατφόρμα αναπτύχθηκε και είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, αραβικά, ντάρι, μπεγκάλι, φαρσί, αλβανικά, παστού, ουρντού, τουρκικά

ipourgeiometanasteusis
Τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή η πλατφόρμα ηλεκτρονικής αίτησης  για προγραμματισμό καταγραφής αιτούντων άσυλο, οι οποίοι δεν είχαν καταγραφεί σε δομές πρώτης υποδοχής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, αραβικά, ντάρι, μπεγκάλι, φαρσί, αλβανικά, παστού, ουρντού, τουρκικά, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν άλλες δύο επιλογές (λινγκάλα, κιρμαντζί) και θα υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης σε περισσότερες γλώσσες μελλοντικά, εφόσον προκύψει ανάγκη.

Η πλατφόρμα απευθύνεται σε όσους πολίτες τρίτων χωρών επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα διεθνούς προστασίας στη χώρα. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν υποβάλει στο παρελθόν αίτημα ασύλου, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και οι ποινικοί κρατούμενοι, οι οποίοι δύνανται για την εξυπηρέτησή τους να συνεχίσουν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Ασύλου.

Το link της πλατφόρμας θα είναι το ακόλουθο apps.migration.gov.gr/international-protection-registration.

Επισημαίνεται ότι ως κέντρα καταγραφής αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα ορίζονται οι δομές φιλοξενίας της Μαλακάσας και των Διαβατών. Τα ραντεβού καταγραφής θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών εν όψει της έναρξης λειτουργίας του κέντρου καταγραφής.

Κλείσιμο
Τον υπουργό συνόδεψαν ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριος Καλέας, ο διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσος Μαντάγαρης, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Γιάννης Σφυράκης, καθώς και στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με επικεφαλής τον Τζιανλούκα Ρόκο.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο «Λύκος της Wall Street» στη Μύκονο

Δίκη Λιγνάδη: Ένοχος για δύο βιασμούς ο σκηνοθέτης - Η απόφαση του δικαστηρίου

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στάση του ΟΑΣΘ - Τρεις τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης