Άκης Πετρετζίκης: Αυτή την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, απολαμβάνουμε το Τεύχος της Ντομάτας!

Άκης Πετρετζίκης: Αυτή την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, απολαμβάνουμε το Τεύχος της Ντομάτας!

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα

XRWMA
27ο τεύχος
Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Αυτή την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα,  απολαμβάνουμε το Τεύχος της Ντομάτας!

COVER_27_copy
...μια εποχή ιδανική για να μπούμε στην κουζίνα και να σκαρώσουμε μοναδικές συνταγές. Συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα -δροσιστικά για τα ζεστά μεσημέρια και παρεΐστικα για τα καλοκαιρινά βράδια- μέχρι σπιτικές παρασκευές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να φυλάξουμε και να εκμεταλλευτούμε τη γεύση και το άρωμα της ντομάτας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
akis-caprese
Κλείσιμο
Στις σελίδες του τεύχους αυτού μοιράζομαι μαζί σας μυστικά, συμβουλές και νόστιμες ιδέες για να διαλέξετε τις καλύτερες ντομάτες και να τις αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο.
5-copy
Και κάπως έτσι, το καλοκαίρι αποκτά τη δική του γεύση. Μέσα από 20 συνταγές ντοματένιες και μοναδικές, ειδικά σχεδιασμένες να δημιουργούν τις πιο νόστιμες αναμνήσεις.

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Ντομάτα είναι μόνο μία!
Γνωρίζουμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες ντομάτας, μαθαίνουμε τα μυστικά τους και φτιάχνουμε απολαυστικές και εύκολες συνταγές.
1-copy
Ντομάτα χ 4
2-copy
Δημιουργούμε ένα μενού 4 πιάτων με συνταγές στις οποίες πρωταγωνιστεί η γεύση και το άρωμα της ντομάτας. Από σαλάτα και ορεκτικό μέχρι κυρίως πιάτο και… γλυκό!

Χωριάτικη σαλάτα με ντοματίνια κονφί, Arancini με ντομάτα, Γιουβέτσι με γαρίδες, Cheesecake με γλυκό του κουταλιού με ντοματίνια
akis-garides
Γεύση στο κόκκινο
Η ντομάτα έχει τη δύναμη να αναδείξει τη γεύση μιας σαλάτας. Να χαρίσει άρωμα στις σάλτσες και να κάνει πιο ενδιαφέρουσες τις σούπες. Μπορεί να μεταμορφώσει τα πιάτα μας με ένα άγγιγμά της. Για να σας το αποδείξουμε, μοιραζόμαστε μαζί μας 5 μοναδικές συνταγές συνυφασμένες με το ξεχωριστό -άκρως καλοκαιρινό- λαχανικό.

Σαλάτα caprese με πολύχρωμα ντοματίνια και λάδι βασιλικού, Ντοματοκεφτέδες με φέτα, Gazpacho, Γαρίδες σαγανάκι με pesto βασιλικού, Σπεντζοφάι
akis-spetsofai
Η βασίλισσα του καλοκαιριού
4-copy
Αυτή δεν είναι άλλη από την ντομάτα. Συνώνυμο της νοστιμιάς, του ήλιου, της θάλασσας και της ελληνικής κουζίνας, αποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους της κουζίνας μας και αναδεικνύει κάθε παρασκευή χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και το πλούσιο άρωμά της, τα οποία αυτό τον καιρό βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους.

Γεμιστά με κιμά, Τραχανότο με ντομάτα και απάκι, Τηγανιά κοτόπουλου με λιαστά ντοματίνια, Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, Μπιφτέκια γεμιστά με ντομάτα και φέτα
akis-tigania
akis-xtapodi
Χειροποίητες Ζύμες
3-copy
Όταν η ντομάτα συνάντησε τη ζύμη, μια δυνατή σχέση ξεκίνησε και αποτέλεσε βάση για μοναδικές συνταγές γεμάτες γεύση και άρωμα. Όλες είναι εξίσου νόστιμες.

Ντοματόψωμο, Ντοματόπιτα, Focaccia με ντομάτα, Πίτσα με pesto ντομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικό, Τάρτα ντομάτας
akis-ntomatopita
akis-focaccia
Διαβάστε επίσης :

10 πράγματα που αξίζει να γνωρίζουμε για την ντομάτα

Τεχνική: Ετοιμάζουμε χωριάτικη σαλάτα
8-copy
Η light εκδοχή: Chutney ντομάτας
7-copy
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
COVER_27_copy
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης