Πώς θα φτιάξεις τον κήπο σου εύκολα και οικονομικά

Πώς θα φτιάξεις τον κήπο σου εύκολα και οικονομικά

Αντικείμενα-κλειδιά, πού θα τα βρεις και πώς θα επιλέξεις το καλύτερο για το σπίτι σου

outdoor-patio-with-chair-table
Αν ανήκεις στους τυχερούς που ζουν σε σπίτι με κήπο (ή με μπαλκόνι αντίστοιχων διαστάσεων), ώρα να κάνεις και τα απαραίτητα βήματα για να τον αξιοποιήσεις στο μέγιστο. Το καλοκαίρι, εξάλλου, είναι η ιδανική εποχή για κάτι τέτοιο, αφού θα σου δώσει και την ευκαιρία να χαρείς το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου από την πρώτη στιγμή.

Ξέρουμε ότι έχεις όλη την καλή θέληση, πιθανότατα όμως στη μέση μπαίνει ένα κρίσιμο ερώτημα: «Πώς θα φτιάξω τον κήπο μου εύκολα και οικονομικά;» Απαντήσεις υπάρχουν πολλές -και οι περισσότερες κρύβονται στο SHOPFLIX.gr όπου μπορείς να βρεις αμέτρητα είδη για τον κήπο και το μπαλκόνι σε (πολύ) συμφέρουσες τιμές. Για να σε βοηθήσουμε να κάνεις την αρχή, συγκεντρώσαμε ορισμένες από τις κινήσεις και τα αντικείμενα-κλειδιά που μπορούν να γίνουν η βάση για μια μικρή όαση μέσα στην πόλη -ή οι λεπτομέρειες που θα την απογειώσουν.

Τα απολύτως απαραίτητα

Η συνταγή για κάθε επιτυχημένο κήπο, ξεκινά πρώτα από όλα από δυο βασικά συστατικά -κανένα από τα οποία δεν προϋποθέτει σημαντικό κόστος: τα φυτά και την οργάνωση.

Τα πρώτα εξαρτώνται από το προσωπικό γούστο, τον προσανατολισμό του εξωτερικού σου χώρου και το μεράκι σου, όμως ένα mix & match λουλουδιών και πράσινων φυτών είναι πάντα η ιδανική λύση. Δώσε σημασία στις περιόδους ανθοφορίας για να έχεις πάντα χρώμα στον κήπο σου και μην παραλείψεις τα φυτά με ωραία φυλλώματα που δεν θα σε προδώσουν σε καμιά εποχή του χρόνου.

Shopflix-1


Κλείσιμο
Όσον αφορά στην οργάνωση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προμηθευτείς για να διευκολύνεις τους κηπουρικούς πειραματισμούς σου, είναι ένα εύχρηστο λάστιχο ποτίσματος. Το συγκεκριμένο, συνολικού μήκους 15 μέτρων, επεκτείνεται αυτόματα μόλις ανοίξεις τη βρύση και στη συνέχεια συρρικνώνεται σταδιακά ώστε να πιάνει ελάχιστο χώρο στον κήπο σου, ενώ δεν μπλέκεται σε κόμπους, δεν τσακίζει και δεν στρίβει. Θα σε βολέψει πολύ και το «πιστόλι» που το συνοδεύει.

Αγόρασέ το από 23,16€.

Shopflix-2


Δεύτερο βήμα, μια ευρύχωρη ντουλάπα εξωτερικού χώρου, ικανή να χωρέσει γλάστρες, κασπώ, εργαλεία κήπου και οτιδήποτε άλλο θέλεις να έχεις πάντα κοντά σου, χωρίς να το αφήνεις εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης. Η δίφυλλη ντουλάπα εξωτερικού χώρου Stilo Utility της Keter αποτελείται από ανθεκτικό πλαστικό υψηλής ποιότητας και ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό της, αλλά και για το γεγονός ότι κάθε ράφι της μπορεί να σηκώσει ακόμα και 15 κιλά. Και είναι και εύκολη στο καθάρισμα!

Αγόρασέ τη από 69,90€.

Άνεση σε όλη τη διάρκεια της μέρας

Προχωράμε με τη μετατροπή του κήπου σου σε έναν πραγματικά φιλόξενο χώρο, που θα σε προκαλεί να καθίσεις και να τον απολαύσεις. Πράγμα προφανώς αδύνατο χωρίς τα κατάλληλα έπιπλα εξωτερικού χώρου.

Shopflix-3


Ποια να διαλέξεις; Η πιο οικονομική λύση θα είναι πάντα τα σετ επίπλων εξωτερικού χώρου, που σε γλιτώνουν και από την υπερπροσπάθεια για τον τέλειο συνδυασμό. Αν έχεις μπόλικο χώρο και αγαπάς τις μεγάλες παρέες, το σετ τραπεζαρίας της ES Market με το ευρύχωρο τραπέζι και τις έξι άνετες καρέκλες, που διατίθεται με έκπτωση που ξεπερνά τα 287€, είναι ιδανική επιλογή. Μπορείς να σκεφτείς καλύτερο μέρος για να σερβίρεις κυριακάτικα γεύματα;

Αγόρασέ το από 195€.

Shopflix-4


Κι αν ο χώρος είναι περιορισμένος; Τότε δείξε αγάπη σε οτιδήποτε έχει μέσα του τη λέξη «σπαστό», ιδίως όταν καταφέρνει να παραμείνει αναπαυτικό. Αγαπημένο παράδειγμα το σετ σαλονιού εξωτερικού χώρου Sunset της Klikareto σε απόχρωση Cappuccino που, πέρα από καλαισθησία, προσφέρει και τη χαρακτηριστική άνεση των καρεκλών σκηνοθέτη.

Αγόρασέ το από 132,90€.

Shopflix-5


Έχεις ήδη τα βασικά έπιπλα εξωτερικού χώρου; Τότε ίσως είναι η ώρα να προσθέσεις στον κήπο σου μια έξτρα πινελιά. Αγαπημένη επιλογή η κούνια φωλιά Romulus με βάση rattan, που είναι ακριβώς όσο χαλαρωτική δείχνει, αλλά και πολύ εντυπωσιακή. Οι κούνιες κήπου αποτελούν γενικώς μια προσθήκη που αποκλείεται να μετανιώσεις,.

Αγόρασέ τη από 164€

Shopflix-6


Εξίσου ευχάριστο στο μάτι και ακόμη πιο αναπαυτικό, ένα πουφ εξωτερικού χώρου θα γίνει το μήλον της έριδος της παρέας. Ειδικά αν έχει και το εντυπωσιακό χρώμα της 100% αδιάβροχης επαγγελματικής πολυθρόνας πουφ της Pakoworld.

Αγόρασέ τη από 40€.

Δροσερά πρωινά

Γιατί να περιμένεις να νυχτώσει για να κατεβείς στην αυλή; Λίγες απλές -και οικονομικές- κινήσεις αρκούν για να πετύχεις τέλεια σκιά και απολαυστική δροσιά ακόμη και τις πιο θερμές ώρες της ημέρας.

Shopflix-7


Άκρως καλοκαιρινή και εξίσου κομψή, η ομπρέλα κήπου της ES Market με διάμετρο 3 μέτρων, εκτός από το όμορφο κυπαρισσί χρώμα της ξεχωρίζει και για τον ανθεκτικό μεταλλικό σκελετό της που δεν φοβάται τα στοιχεία της φύσης. Και είναι αρκούντως ευρύχωρη για να απολαμβάνεις τον καφέ με τους φίλους σου χωρίς να ανησυχείς για την ηλιοφάνεια.

Αγόρασέ τη από 86,99€.

Shopflix-8


Αγαπάς τα πιο μεγάλα event; Φρόντισε να αποκτήσεις και μεγαλύτερη σκιά. Το πτυσσόμενο κιόσκι κήπου της ES Market, με διαστάσεις 3×3, προσφέρει εξαιρετική προστασία, ενώ μετά τη χρήση μετακινείται και αποθηκεύεται εύκολα. Διάλεξέ το σε πράσινο χρώμα, για να ταιριάζει με την ομπρέλα σου.

Αγόρασέ το από 64,49€.

Shopflix-9


Από την άλλη, μπορείς να επενδύσεις σε ένα ευρύχωρο πανί σκίασης, όπως αυτό της Koopman, που εκτός από τον κήπο θα σε «σώσει» και στις διακοπές. Σε όμορφο λαδί χρώμα, με διαστάσεις 3×3 και σε έκπτωση 40%, σου δίνει πολλές αφορμές για να το εκτιμήσεις.

Αγόρασέ το από 35,95€.

Shopflix-10


Ο πραγματικός… αέρας ανανέωσης, όμως, θα έρθει αν πας ένα βήμα παραπέρα και εξοπλίσεις τον κήπο σου με έναν ισχυρό – αλλά και οικονομικό – ανεμιστήρα οροφής, τοποθετημένο σε στρατηγικό σημείο του όποιου διαθέσιμου ταβανιού. Ο CoolWave της Eurolamp, ο οποίος αποτελείται από πλαστικό και μέταλλο υψηλής ποιότητας για μεγάλη ανθεκτικότητα, διαθέτει πέντε επιλογές ταχύτητας για να προσαρμόζεται πλήρως στις εκάστοτε ανάγκες σου, ενώ είναι ενεργειακής κλάσης Α+, για να μην σκέφτεσαι την κατανάλωση.

Αγόρασέ τον από 37,73€.

Extras για τέλεια gatherings

Όταν δημιουργήσεις τον κήπο των ονείρων σου θα διαπιστώσεις κάτι που έμαθαν και πολλοί άλλοι πριν από εσένα: πλέον, όταν έχεις κόσμο στο σπίτι, θα θέλεις να κάθεστε πάντα και μόνο έξω. Ελάχιστος εξοπλισμός αρκεί για να πετύχεις το σχέδιό σου.

Shopflix-11


Πρώτος και κυριότερος ο φωτισμός -αλλά με προσοχή να μην το παρακάνεις. Ένα ή δυο φωτιστικά κολωνάκια εξωτερικού χώρου θα δημιουργήσουν ακριβώς την ατμόσφαιρα που επιδιώκεις. Κι αν επιλέξεις το Ε27 της Eurolamp, με βαθμό προστασίας IP44, θα έχεις τη σιγουριά ότι κάθε στερεό αντικείμενο μεγέθους ενός χιλιοστού και άνω, αλλά και το νερό θα μείνουν εκτός.

Αγόρασέ το από 36,18€.

Shopflix-12


Μιλήσαμε για gatherings και όλοι ξέρουμε ποια είναι η κορυφαία μάζωξη που μπορείς να κάνεις σε εξωτερικό χώρο: προφανώς, το barbecue. Για μεγαλύτερη ευκολία, προτίμησε μια ηλεκτρική ψηστιέρα με λειτουργία γρήγορου ψησίματος όπως αυτή της Severin, η οποία διαθέτει και ρυθμιζόμενο θερμοστάτη, που θα σε απαλλάξει από αναμονές και κάρβουνα.

Αγόρασέ τη από 99€.

Shopflix-13


Αν πάλι είσαι της παράδοσης και συμπαθείς τα πολυεργαλεία, ιδανική λύση είναι η στρογγυλή ψησταριά κάρβουνου 3 σε 1 της Hoppline. Πέραν των προφανών της αρμοδιοτήτων, διαθέτει καπάκι, που την μετατρέπει σε φούρνο εξωτερικού χώρου. Και το καλύτερο; Είναι εξοπλισμένη με καπνιστήρι, εντός του οποίου μπορείς να τοποθετήσεις ειδικά ξυλάκια και να δώσεις στα ψητά σου τη μοναδική γεύση του καπνιστού.

Αγόρασέ τη από 83,95€.

Όπως καταλαβαίνεις οι επιλογές σου είναι ατέλειωτες -κι εμείς μόλις που ξύσαμε την επιφάνεια. Με μια βόλτα στα αμέτρητα προϊόντα του SHOPFLIX.gr για τον κήπο, θα βρεις όλα όσα αναζητάς σε συμφέρουσες τιμές και θα τα έχεις στην πόρτα σου άμεσα και στον ακριβή χρόνο παράδοσης που θα δεις κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι. Από τις αγορές του καλοκαιριού θα βγεις διπλά ωφελημένος, αφού τα μεταφορικά περιορίζονται μόλις στο 0,99€ για κάθε αποστολή άνω των 10€ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στο 1,50€ για την υπόλοιπη Ελλάδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Θηριώδης Ρομά επιτέθηκε σε ζευγάρι ηλικιωμένων στη Βάρη και τους άρπαξε ένα ολόχρυσο Rolex

Μέσα σε λίγες ώρες κατέρρευσε από την ηπατίτιδα το 13 μηνών βρέφος

Η Άγκυρα βγάζει τον Αύγουστο το τέταρτο γεωτρύπανο, «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης