Η πλωτή έκθεση «EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21» συνεχίζει τα ταξίδια της στο Αιγαίο

Η πλωτή έκθεση «EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21» συνεχίζει τα ταξίδια της στο Αιγαίο

Εντάσσεται στο πλαίσιο επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και συνδιοργανώνεται από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και την Τράπεζα Πειραιώς

ekthesi_na
Συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της η πλωτή έκθεση «EΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21 η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και συνδιοργανώνεται από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και την Τράπεζα Πειραιώς.

Η έκθεση φιλοξενείται στο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Μάνια» του Ναυτικού Λυκείου “Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών» (TEENS). Κειμήλια όπως ο Σταυρός του Μιαούλη, επαναστατικές σημαίες, ναυτικά όργανα και όπλα, ημερολόγια και σηματολόγια πλοίων του Αγώνα, ταξιδεύουν στο Αιγαίο από τις 26 Ιουνίου, καταλήγοντας στον Πειραιά στις 31 Ιουλίου 2022.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου το “Μάνια” κατέπλευσε στο λιμάνι Καρδαμύλων. Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδαμύλων «Κωνσταντίνος Σπανός», την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και η καρδαμυλίτικη κοινωνία στο σύνολό της.

Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο Ιδρυτής του Ιδρύματος Καπετάν Παναγιώτης Ν. Τσάκος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΙΕΕΕ κ. Θεμιστοκλής Π. Κοντογούρης, ο κ. Κυριάκος Σιδερακάκης, Hub Manager της Τράπεζας Πειραιώς και η κ. Ιφιγένεια Βογιατζή, Επιμελήτρια Μονίμων Εκθέσεων του Μουσείου.

Κατά την εκδήλωση, η κα. Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισμού του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέπτυξε παραμέτρους της Ελληνικής Επανάστασης με έμφαση στη συμβολή του ελληνικού Ναυτικού.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τα χιλιάδες κρούσματα ημερησίως φέρνουν τη μάσκα ξανά στο προσκήνιο - Τι λένε οι ειδικοί

Κάρλος Σαντάνα: Κατέρρευσε πάνω στη σκηνή - «Ξέχασα να φάω», είπε ο κιθαρίστας

TikTok: Ο Ξιαρχό ζήτησε από τη Φουρέιρα να χορέψει κι εκείνη... απάντησε με βίντεο από τη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης