Φωτιά σε δασική έκταση στην Κορυφή Ηλείας - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κορυφή Ηλείας - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 56 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 μονάδες πεζοπόρου - Δεν απειλούνται  κατοικημένες περιοχές

fotia5_7
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Κορυφής του δήμου Πύργου εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης.

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά έχει δύο μέτωπα σε δύσβατα σημεία, χωρίς να απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές.


Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι, έντασης από δύο έως τέσσερα μποφόρ.


Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά στην Κορυφή Πύργου
fotia_korufi4
fotia_korufi5
fotia_korufi6
Κλείσιμο
Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και Κορακιά Αργολίδας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή, 'Αγιος Ιωάννης, στην Κορινθία.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ της Τρίτης και η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Κορακιά Αργολίδας.
Μέσα σε 24 ώρες 65 δασικές πυρκαγιές 

Συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές στη χώρα, εκ των οποίων η σημαντικότερη εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση. Ακόμη, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς παρέχει ο ελληνικός στρατός, εθελοντές, η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σχετικά με τις υπόλοιπες πυρκαγιές η κ. Τζίμα είπε ότι στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον 'Αγιο Ιωάννη Κορινθίας στις 3 παρα 10 το μεσημέρι επιχείρησαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και τόνισε ότι ένα μέρος της πυρκαγιάς έχει ελεγχθεί, αλλά το φαινόμενο παραμένει σε εξέλιξη χωρίς όμως να απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή. Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις 3 παρα 10 στο Καλαμάκι Αχαϊας η κ. Τζίμα ανέφερε ότι έχει ελεγχθεί.

Ακόμη, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 1 το μεσημέρι επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι Αττικής, η οποία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου, αντιμετωπίστηκε μέσα σε 20 λεπτά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, ενώ σε επιφυλακή επίσης παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας δεδομένου ότι και για αύριο Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, απηύθυνε έκκληση να ενημερώνονται όλοι από τις επίσημες ανακοινώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς όπως είπε, «έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πληροφορίες που μεταδίδονται αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και των αρχών που εμπλέκονται στη διαχείριση των συμβάντων».

Τέλος, η κ. Τζίμα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση πυρκαγιάς. «Παραμένουμε όλοι μας πολύ προσεκτικοί. Αρκούν λίγα μόλις δευτερόλεπτα για να γίνει η φλόγα πυρκαγιά», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είναι άρρωστος, έβρισκε ηδονή χαϊδεύοντας ένα παιδί» είπε ο πατέρας της ανήλικης για τον ντράμερ Γιώργο Γιαννόπουλο

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό - Κάηκαν σπίτια

Υπόθεση Μπίκα: Τα ψέματα της Γεωργίας άντεξαν έξι μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης