Θεσσαλονίκη: «Μπούκαραν» με βαριοπούλα σε γνωστή καφετέρια, πήραν το χρηματοκιβώτιο και έγιναν «καπνός» με 15.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: «Μπούκαραν» με βαριοπούλα σε γνωστή καφετέρια, πήραν το χρηματοκιβώτιο και έγιναν «καπνός» με 15.000 ευρώ

Κατάφεραν να πάρουν όλα τα χρήματα, το χρηματοκιβώτιο και μέσα σε τρία λεπτά είχαν εξαφανιστεί - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία

θεσσαλονικη-ληστεια
Τρία λεπτά χρειάστηκαν οι διαρρήκτες που «χτύπησαν» τα ξημερώματα του Σαββάτου γνωστό καφέ - μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να καταφέρουν να φύγουν με λεία 15.000 ευρώ.

Όπως φαίνεται στα βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε και δημοσιεύει το protothema.gr, οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί καρέ καρέ από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης επί της οδού Κατούνη, ενώ αποτυπώνεται ξεκάθαρα η στιγμή που κουβαλούν στα χέρια το χρηματοκιβώτιο που κατάφεραν να "ξηλώσουν" από τον τοίχο και να το πάρουν φεύγοντας μαζί τους.

Όλα έγιναν στις 05.15 όταν οι τρεις δράστες, φορώντας ολόσωμες φόρμες και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κατάφεραν να εισβάλουν από την κεντρική είσοδο του καταστήματος εστίασης, όσο ο συνεργός τους περίμενε απ' έξω σε ένα μαύρο αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποίησαν ως όχημα διαφυγής. Με μια βαριοπούλα στα χέρια κινήθηκαν γρήγορα και ξήλωσαν το χρηματοκιβώτιο που ήταν εντοιχισμένο σε τοίχο του καταστήματος.
"Μπούκαραν" σε γνωστό καφέ - μπαρ, πήραν το χρηματοκιβώτιο και έγιναν "καπνός" με 15.000 ευρώ
 

Στη συνέχεια έτρεξαν προς το μπαρ του μαγαζιού και άδειασαν την ταμειακή μηχανή, λίγα δευτερόλεπτα πριν τραπουν σε φυγή έχοντας καταφέρει να αρπάξουν συνολικά 15.000.

«Την ώρα που το κατάστημα ήταν κλειστό, στις 05.15, τα άτομα μπήκαν στο μαγαζί, κινήθηκαν πολύ γρήγορα και γνώριζαν τις κινήσεις που έκαναν. Κατάφεραν να πάρουν όλα τα χρήματα, το χρηματοκιβώτιο και μέσα σε τρία λεπτά είχαν εξαφανιστεί», δήλωσε ο ένας εκ των ιδιοκτητών της γνωστής επιχείρησης, Παύλος Ραμφόπουλος. «Είχαν μαζί τους μια πολύ μεγάλη "βαριά" και πιστεύω ότι ήξεραν πολύ καλά τι ήθελαν και πως ήθελαν να το κάνουν. Η λεία τους είναι περίπου 15.000 ευρώ, ωστόσο δεν είναι το θέμα τα χρήματα τα οποία είναι ο κόπος και ο ιδρώτας μας και τα απέσπασαν μέσα σε τρία λεπτά. Το κυριότερο είναι ότι μπήκαν σε ένα κατάστημα πολυσύχναστης περιοχής, στο κέντρο της πόλης, Παρασκευή προς Σάββατο κι αν έβρισκαν κάποιον στον δρόμο τους πιστεύω ότι δεν θα δίσταζαν να τον χτυπήσουν», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο έτερος ιδιοκτήτης του γνωστού καφέ - μπαρ, Χρήστος Ελευθεριάδης, όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και πότε ξανά στο παρελθόν δεν έχει επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό στην επιχείρηση. Ο ίδιος εξήγησε ότι το χρηματοκιβώτιο ήταν βιδωμένο στον τοίχο μέσα στο γραφείο, όμως οι δράστες γνώριζαν που βρίσκεται και κινήθηκαν αμέσως για εκεί. "Γνώριζα ακριβώς τι έκαναν. Μπήκαν στο κατάστημα παραβιάζοντας την πόρτα, όσο ο συνεργός τους ήταν έξω και τους περίμενε. Είναι σίγουρο ότι κάποιος τους έδωσε οδηγίες, καθώς ήξεραν τα πάντα", συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης κατέθεσαν μήνυση για το συμβάν στην αστυνομία, παραδίδοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και όπως αναφέρουν, αναμένουν την εξέλιξη των ερευνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Power Pass - Χρήστος Σταϊκούρας: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα έως τις 15 Ιουλίου

Επιδοτήσεις στην ενέργεια: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι επιδοτήσεις Ιουλίου

Γιώργος Πρίντεζης: Πήρε σκαφάκι και (επιτέλους) πήγε διακοπές με την οικογένειά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης