Το λιμάνι του Εύδηλου στην Ικαρία δεν είναι φιλικό για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Το λιμάνι του Εύδηλου στην Ικαρία δεν είναι φιλικό για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Καταγγελίες ότι τα τελευταία δυο χρόνια απαγορεύεται η έλευση των λεωφορείων της εντός του λιμανιού, με αποτέλεσμα τουρίστες και ντόπιοι να ταλαιπωρούνται μέσα στη ζέστη

eudilos-ikaria-3
Το λιμάνι του Εύδηλου στην Ικαρία δεν είναι φιλικό στα άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα, καταγγέλλει στο protothema.gr λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η Αμφιτρίτη Σουλιώτη Τζαντέ που ασχολείται χρόνια με τα δρομολόγια των λεωφορείων στο νησί, με δική της επιχείρηση και οχήματα.

Όπως αναφέρει, με απόφαση του λιμενάρχη απαγορεύεται η έλευση των λεωφορείων της εντός του λιμανιού, τα τελευταία δυο χρόνια, με αποτέλεσμα τουρίστες και ντόπιοι να ταλαιπωρούνται μέσα στη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς καλούνται να περπατήσουν εκτός λιμανιού, προκειμένου να μετακινηθούν προς τον προορισμό τους.

«Αυτό που συμβαίνει ειδικά φέτος δεν έχει ξαναγίνει. Μέχρι πριν από δυο χρόνια μπαίναμε κανονικά στο λιμάνι ακολουθώντας πάντα την σήμανση και τις οδηγίες των λιμενικών και παραλαμβάναμε κανονικά τον κόσμο. Πέρσι και φέτος χωρίς καμία ενημέρωση παρά μόνο με φοβίες και απειλές αφαίρεσαν σημάνσεις, στάσεις, τα πάντα με αποτέλεσμα τόσο ο κόσμος όσο και εμείς με τα λεωφορεία να ταλαιπωρούμαστε σε μεγάλο βαθμό καθώς μας απαγορεύουν την είσοδο ακόμα και κατά την αποχώρηση του πλοίου», λέει.

eudilos-ikaria-1
Η κοπέλα με το καρότσι της κάλυψε απόσταση λιγότερο του 1χιλ μέχρι να βρει το λεωφορείο της γραμμής


eudilos-ikaria-2
Η ταλαιπωρία για άτομα με κινητικό προβλήματα δεν έχει προηγούμενο στην Ικαρία
Κλείσιμο


Η κατάσταση είναι σοβαρή, καθώς οι επιβάτες είναι αναγκασμένοι να περπατούν κάτι λιγότερο από 1 χιλιόμετρο μέσα στον ήλιο και τον καύσωνα, ώστε να επιβιβαστούν στα λεωφορεία:

«Είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει το νησί; Σήμερα μπροστά στα μάτια όλων μας κατέβηκε από το καράβι μια κοπέλα τουρίστρια πάνω σε καρότσι. Κανένας δεν την ρώτησε το παραμικρό, παρά η κοπέλα αυτή, κάλυψε όλη την διαδρομή με τις φίλες της μέχρι το πάρκινγκ για να πάρει το λεωφορείο. Μόλις ενδιαφερθήκαμε να μπούμε στο λιμάνι να πάρουμε την κοπέλα μας απείλησαν με τον εισαγγελέα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους καρδιοπαθείς τους ντόπιους που ξέρουμε πως οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα, οι οποίοι δεν μπορούν να περπατήσουν τόση απόσταση».

Προς όφελος του κοινού η Αμφιτρίτη Σουλιώτη Τζαντέ έχει απευθυνθεί από το Λιμενικό Ταμείο, μέχρι τον Δήμο Ικαρίας και την Περιφέρεια χωρίς κανένα αποτέλεσμα:

«Όλη αυτή η κατάσταση δίνει ευκαιρία για άγρα πελατών, την μη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και κυρίως παιδιών, υπερηλίκων, ΑΜΕΑ. Το Λιμενικό ταμείο με παρέπεμψε στο Λιμεναρχείο Εύδηλου. Η απάντηση του Λιμενάρχη Εύδηλου στην δικηγόρο μου, που πήγε για να βρεθεί μια λύση είναι ντροπιαστική για την χώρα της φιλοξενίας. Από την άλλη και ο Δήμος μέχρι τώρα δεν έχει πάρει καμία θέση, ούτε και η Περιφέρεια».



Ειδήσεις σήμερα:

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Αθήνας η Άννα Ροκοφύλλου

Στα 9.360 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 23 θάνατοι και 102 διασωληνωμένοι

Τέτα Καμπουρέλη για Βαρβάρα Κίρκη: «Την τελευταία φορά φορούσε συνέχεια γυαλιά ηλίου κι έδειχνε πολύ ανήσυχη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης