Ξέμειναν από καύσιμα στα Κατεχόμενα - Συνεχόμενες διακοπές ρεύματος

Ξέμειναν από καύσιμα στα Κατεχόμενα - Συνεχόμενες διακοπές ρεύματος

Οι αυξημένες ανάγκες σε ρεύμα έχουν οδηγήσει στη χρήση μεγάλης ποσότητας καυσίμων για την παραγωγή και γι’ αυτό οι προμήθειες τελειώνουν πιο γρήγορα

katexomena
Εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης καυσίμων βρίσκεται ο ένας εκ των δύο ηλεκτροπαραγωγών σταθμών στα κατεχόμενα της Κύπρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων έχει ζητηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία η παραχώρηση ποσότητας κιλοβατώρων μέσω του συστήματος διασύνδεσης. Το αίτημα εξετάζεται.

Η ιστοσελίδα Γκιουντέμ Κίπρις γράφει ότι οι εναλλάξ διακοπές ρεύματος λόγω ανεπαρκούς παραγωγής επιμηκύνθηκαν χωρίς ημερομηνία λήξης και οι πολίτες του ψευδοκράτους που διαμαρτυρόμενοι παίρνουν τηλέφωνο στην λεγόμενη «αρχή ηλεκτρισμού» δεν βρίσκουν κανέναν να απαντά τα τηλέφωνα. Η ίδια ιστοσελίδα επικαλείται αξιόπιστες πηγές, ότι τα καύσιμα στον σταθμό στην Τράπεζα Κερύνειας έχουν τελειώσει.

Σε δηλώσεις του στον σταθμό «Μπαϊράκ» ο λεγόμενος «αναπληρωτής διευθυντής» της «αρχής ηλεκτρισμού», Βεκίλ Ντιρέλ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην επάρκεια καυσίμων, υποστηρίζοντας ότι νέα παραλαβή αναμένεται να έρθει για τον σταθμό στην Κερύνεια σε 5 – 10 μέρες. Γίνονται μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες στην προμήθεια καυσίμων, συνέχισε, λέγοντας ότι και οι δύο γεννήτριες από την Τουρκία υπόκεινται σε δοκιμαστικούς ελέγχους και θα αρχίσουν κι αυτές σε λίγες μέρες να παράγουν ρεύμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντιρέλ, οι αυξημένες ανάγκες σε ρεύμα έχουν οδηγήσει στη χρήση μεγάλης ποσότητας καυσίμων για την παραγωγή και γι’ αυτό οι προμήθειες τελειώνουν πιο γρήγορα.

Στο μεταξύ, σε τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αλλά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γίνεται αναφορά σε πρόβλημα και στην κινητή τηλεφωνία. Εταιρείες παροχής έχουν αποστείλει μηνύματα σε συνδρομητές τους πως λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου 3G (Στα κατεχόμενα δεν υπάρχει 4G ή 5G), παρατηρούνται προβλήματα στην επικοινωνία και καταβάλλονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέτα Καμπουρέλη για Βαρβάρα Κίρκη: «Την τελευταία φορά φορούσε συνέχεια γυαλιά ηλίου κι έδειχνε πολύ ανήσυχη»

Με γροθιές στο πρόσωπο ξυλοκόπησε την 30χρονη ο 22χρονος σύντροφός της στο Νέο Φάληρο

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκροί στην άσφαλτο 15χρονη και 23χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης