ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία άοπλου αφροαμερικανού από την αστυνομία στις ΗΠΑ

ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία άοπλου αφροαμερικανού από την αστυνομία στις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή που ακροδεξιοί επιτρέπεται να κυκλοφορούν οπλισμένοι, απαγορεύονται οι εκτρώσεις και καταστρατηγούνται βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, λέει το ΠΑΜΕ

shutterstock_1792226867
Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από την εν ψυχρώ δολοφονία του αφροαμερικανού άοπλου Τζέιλαντ Γουόκερ που εκτελέστηκε με 60 σφαίρες από την αστυνομία του Άκρον προκαλούν οργή, όπως λέει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Στη συνέχεια αναφέρεται «Την στιγμή που στις ΗΠΑ αστυνομία και παρακρατικοί, ακροδεξιοί φασίστες έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν οπλισμένοι, να δολοφονούν εν ψυχρώ και να επιτίθενται σε έγχρωμους, μετανάστες, φτωχούς, συνδικαλιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα απαγορεύονται οι εκτρώσεις και καταστρατηγούνται βασικά δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του λαού.

Ο Ρατσισμός, η βία, ο αυταρχισμός και η εκμετάλλευση είναι το λίκνο της «δημοκρατίας» τους. Είτε με Ρεπουμπλικανούς, είτε με Δημοκρατικούς ο λαός των ΗΠΑ υποφέρει από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον ρατσισμό και την κρατική βία. Η «Δημοκρατία» τους είναι βαμμένη στο αίμα.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό και τα συνδικάτα των ΗΠΑ που αγωνίζονται για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ρατσισμό, τον αυταρχισμό και την καταστολή».



Ειδήσεις σήμερα:

Τέτα Καμπουρέλη για Βαρβάρα Κίρκη: «Την τελευταία φορά φορούσε συνέχεια γυαλιά ηλίου κι έδειχνε πολύ ανήσυχη»

Με γροθιές στο πρόσωπο ξυλοκόπησε την 30χρονη ο 22χρονος σύντροφός της στο Νέο Φάληρο

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκροί στην άσφαλτο 15χρονη και 23χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης