Πώς μια αλυσίδα σουπερμάρκετ προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στους ανθρώπους

Πώς μια αλυσίδα σουπερμάρκετ προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στους ανθρώπους

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, φροντίζει έμπρακτα κάθε χρόνο να βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας για όλα όσα νοιάζονται!  Και μάλιστα, οι δράσεις της καταγράφονται και φέτος στην Έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2021».

AB_HEADER
Sponsored Content

To 2021 ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Προκλήσεις για την κοινωνία, τους συνανθρώπους μας, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Η πανδημία του Covid-19 δοκίμασε όχι μόνο το εθνικό σύστημα υγείας, αλλά και τους συνανθρώπους μας που είδαν την καθημερινότητα και τις ανάγκες τους να κλονίζονται. Ανάγκες βασικές, όπως είναι η σίτισή τους. Γιατί το «Τι θα φάμε σήμερα;» είναι μία ερώτηση απλή και καθημερινή, όχι όμως, για όλους! Κάθε χρόνο, το ποσοστό των ανθρώπων που υποσιτίζεται ή βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, αυξάνεται. Στην Ελλάδα, πρόκειται για πάνω από 1 εκατομμύριο συνανθρώπους μας, που ανήκουν και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά. 

Η πανδημία σε συνδυασμό με την οικονομική και περιβαλλοντική κρίση συνετέλεσαν σημαντικά στην αύξηση αυτών των ποσοστών σε όλη την ελληνική επικράτεια. Κράτος και ιδιωτικός τομέας ανέλαβαν ενεργό ρόλο στην υποστήριξη των έκτακτων αναγκών με δράσεις, δωρεές και προγράμματα. Ωστόσο, υπάρχει μία εταιρεία που φροντίζει διαχρονικά και με συνέπεια για τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο σε έκτακτες ανάγκες, όπως η υγειονομική κρίση. Ο λόγος για την ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία φροντίζει έμπρακτα κάθε χρόνο να βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας για όλα όσα νοιάζονται! Και μάλιστα, οι δράσεις της καταγράφονται και φέτος στην Έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2021». Δράσεις φροντίδας για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον.

Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες από τις δράσεις της για τον Άνθρωπο, όπως καταγράφονται στην Έκθεση.
Δωρεες_2021_κεντρικο_banner


Κλείσιμο
Η ΑΒ Βασιλόπουλος κατανοεί πως το φαγητό είναι μία βασική και καθημερινή ανάγκη για όλους. Κάποιοι συνάνθρωποί μας όμως βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και υποσιτίζονται. Για αυτούς τους συνανθρώπους μας λοιπόν και για περισσότερους από 140 οργανισμούς, το 2021 η ΑΒ Βασιλόπουλος διέθεσε 1 εκατομμύριο ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα. 

Παράλληλα, στην προσπάθειά της να συμβάλλει στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας των παιδιών, αλλά και την προώθηση της υγιεινής διατροφής, η ΑΒ στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Μέσω του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, παρέχει καθημερινά ένα υγιεινό, και υψηλών προδιαγραφών γεύμα ταυτόχρονα, σε μαθητές σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Γιατί η ΑΒ νοιάζεται και φροντίζει και για τη νέα γενιά. Και το 2021, το κατάφερε με 137.000 υγιεινά γεύματα!

Πιστή στη δέσμευσή της, η ΑΒ συνέχισε να προσφέρει μέσω του προγράμματος «Τρόφιμα Αγάπης», που υλοποιεί μαζί με την Οργάνωση Μπορούμε και την Τράπεζα Τροφίμων από το 2013. Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα προσφοράς κοντόληκτων τροφίμων στη χώρα μας στο οποίο διατίθενται και φρέσκα είδη. Συγκεκριμένα, το 2021, η ΑΒ παρείχε πάνω από 8 εκατομμύρια γεύματα σε τοπικούς φορείς που είχαν ανάγκη.
δωρεες_2021_3


Παράλληλα, σε όλα της τα καταστήματα, η ΑΒ Βασιλόπουλος και το 2021 είχε τοποθετήσει τα καλάθια της Ελπίδας! Και τι είναι αυτά τα καλάθια; Πρόκειται για ειδικά καλάθια συγκέντρωσης τροφίμων, όπου οι πελάτες της αλυσίδας σουπερμάρκετ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μπορούν να αφήσουν τυποποιημένα τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια δωρίζονται σε φορείς και ιδρύματα. Η ΑΒ, λοιπόν, παρακινεί και προσκαλεί κάθε έναν πελάτη να προσφέρει, δείχνοντας έμπρακτα πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να μεταφέρουμε το μήνυμα της ελπίδας ακόμα πιο ηχηρά σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, το φαγητό είναι μία βασική ανάγκη για κάθε άνθρωπο. Και η ΑΒ Βασιλόπουλος το κατανοεί και φροντίζει ώστε να μειωθεί ουσιαστικά η επισιτιστική ανασφάλεια. Πώς; Στρέφοντας ένα μεγάλο μέρος των δράσεων και των δωρεών της προς οργανισμούς και φορείς που φροντίζουν ώστε κάθε νοικοκυριό να έχει ένα ζεστό πιάτο φαγητού. Καθημερινά! Έτσι λοιπόν το 2021, γιόρτασε 11 χρόνια εθελοντισμού «μαγειρεύοντας» ένα γεύμα αγάπης για την Τράπεζα Τροφίμων. Ένωσε τις δυνάμεις της μαζί με τους πελάτες και τους φίλους της ΑΒ για όλα όσα έχουν αξία. Γιατί το φαγητό μάς συνδέει.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αποτελεί επομένως, ζωντανό παράδειγμα του πώς μπορούν να αλλάξουν οι ζωές των συνανθρώπων μας, μέσα από πράξεις που κάνουν τη διαφορά και φέρνουν ελπίδα! Και εμείς ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες το δικό της παράδειγμα.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ_Photo_5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης