Κύπρος: Χαρίζει ζωή με τον θάνατό του ο 27χρονος καταδρομέας

Κύπρος: Χαρίζει ζωή με τον θάνατό του ο 27χρονος καταδρομέας

Ο 27χρονος Παναγιώτης  τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια άλματος από ελικόπτερο στη θάλασσα -  Οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του

παναγιωτης
Ο 27χρονος Καταδρομέας Συμβασιούχος Οπλίτης (ΣΥ.ΟΠ) Παναγιώτης Γιαννιός, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια άλματος από ελικόπτερο στην θάλασσα, δίνει ζωή με τον θάνατο του, καθώς οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του (καρδιά, πνεύμονες, νεφρά, ήπαρ). Σύμφωνα με τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας, αναζητούνται συμβατοί λήπτες στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Γιαννιός ήταν έμπειρος καταδρομέας και είχε εκτελέσει το ίδιο άλμα δεκάδες φορές. Την περασμένη Δευτέρα κατά την διάρκεια κινηματογραφικής λήψης για φιλμάκι που ετοίμαζε το κυπριακό υπουργείο Άμυνας, έκανε άλμα και κατά τη πτώση του στη θάλασσα διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του. Έγινε περισυλλογή από σκάφος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και από κει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση του χαρακτηριζόταν ιδιαιτέρως κρίσιμη καθώς είχε υποστεί κάταγμα σπονδυλικής στήλης και έφερε σοβαρό οίδημα στο κεφάλι.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών εξέπνευσε, και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης διέταξε έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος. Μέσα σε 13 μήνες έχουν σημειωθεί τρία θανατηφόρα ατυχήματα στην Κυπριακή Εθνική Φρουρά, γεγονός που προκαλεί ανησυχία ως προς την πειθαρχία και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Στο ελικόπτερο από το οποίο έγινε το άλμα βρισκόταν τηλεοπτικό συνεργείο ενώ είχε επιβιβαστεί και ο Κύπριος ηθοποιός Στέφανος Μιχαήλ (εμφανίζεται στη σειρά Μπρούσκο) για λήψη πλάνων, αφού είχε υπηρετήσει στις δυνάμεις καταδρομών. Ο ηθοποιός μετά την λήψη κάποιων πλάνων είχε αποβιβαστεί και το ελικόπτερο μετέβη στη θαλάσσια περιοχή Λάρας για να γίνει το άλμα.

Ο Παναγιώτης Γιαννιός έχει καταγωγή από τον Βόλο και τη Λευκωσία. Ο πατέρας του απόστρατος Αντισυνταγματάρχης των Καταδρομών, σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ είχε κάνει συστάσεις στον γιο του να προσέχει με την συγκεκριμένη άσκηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Εγκεφαλικό υπέστη ο Πέτρος Φιλιππίδης - Νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Με ζέστη κάνει ποδαρικό ο Ιούλιος, υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμι στο Αιγαίο

Ονόματα, φωτογραφίες και «πρεσάρισμα» σε Σουηδία και Φινλανδία από την Τουρκία για την έκδοση «τρομοκρατών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης