Κρήτη: Πυροσβέστης τραυματίστηκε στη μεγάλη φωτιά στο Ηράκλειο

Κρήτη: Πυροσβέστης τραυματίστηκε στη μεγάλη φωτιά στο Ηράκλειο

Ο  58χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο κοντινό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου - Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στις 9 το βράδυ

pyrosvestiki__1_
Μεγάλη είναι η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να δαμάσουν τη μεγάλη φωτιά που καίει και γεωργικές εκτάσεις που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, αναφέρει το ekriti.gr, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 58χρονο άνδρα του ΠΣ ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο κοντινό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία υπήρξε άμεση κινητοποίηση, με οχήματα και προσωπικό να ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες.

Συγκεκριμένα, διατέθηκαν 11 πυροσβεστικά οχήματα με περισσότερους από 40 πυροσβέστες, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και στελέχη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων. Επίσης, επιχείρησαν στην περιοχή και δύο πεζοπόρα τμήματα του ΠΣ, ενώ ο δήμος Γόρτυνας διέθεσε μια υδροφόρα και ένα πυροσβεστικό όχημα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 5:00 το απόγευμα ανάμεσα στην Γένα και το χωριό Αρκάδι, κοντά στον Πύργο Μονοφατσίου.


Στο "πόδι" για μεγάλη φωτιά η Πυροσβεστική
Κλείσιμο


Η πυρκαγιά καίει γεωργικές εκτάσεις ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

fvtia2


Στο μεταξύ, μια ακόμα φωτιά ξέσπασε στις 9 το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Λυγαριάς στο Ηράκλειο. Πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.



Ειδήσεις σήμερα:

Η σχέση δημοσιογράφου της Bild με τον προπονητή της Μπάγερν Μονάχου την οδήγησε εκτός ρεπορτάζ

Εύλογο κίνητρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών το πρόστιμο των €100 λέει το ΣτΕ 

Στα 15.498 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 13 θάνατοι και 97 διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης