Παππούς έκλεβε μαζί με τον εγγονό του καλώδια χαλκού στη Θεσσαλονίκη

Παππούς έκλεβε μαζί με τον εγγονό του καλώδια χαλκού στη Θεσσαλονίκη

Τα φόρτωναν σε ΙΧ αυτοκίνητο που ανήκε στην κόρη του 56χρονου

kalodia
Παππούς έκλεβε μαζί με τον εγγονό του καλώδια χαλκού, μηχανήματα, συσκευές και εργαλεία, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά και τα φόρτωναν σε ΙΧ αυτοκίνητο που ανήκε στην κόρη του.

Συνολικά είκοσι περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού, μηχανημάτων, συσκευών - εργαλείων και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων, αλλά και περιπτώσεις φθορών από περιοχές του Δήμου Λαγκαδά εξιχνίασε η Αστυνομία και για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, ηλικίας 56, 15 και 37 ετών (2 άντρες και 1 γυναίκα αντίστοιχα), για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και σε συνέργεια, εμπρησμού και ψευδούς καταγγελίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 56χρονος, μαζί με τον ανήλικο εγγονό του, κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 ώς τον Ιούνιο του 2022, προέβαιναν σε κλοπές και φθορές σε στύλους και μετασχηματιστές της ΔΕΗ, εταιρείες, δημόσια ιδρύματα, υπηρεσίες, αποθήκες και αγροτεμάχια στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Λαγκαδά. Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο του 56χρονου, καθώς και αυτοκίνητο της 37χρονης κόρης του, η οποία τους το παραχωρούσε. Ένα τροχαίο ατύχημα στα τέλη του περασμένου Μαΐου ήταν ο λόγος για τον οποίο εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο της 37χρονης έμφορτο με πλήθος τεμαχίων χάλκινων καλωδίων, με την ίδια να υποβάλει ψευδή καταγγελία για κλοπή του οχήματός της.

Κατά τη διάρκεια κατ' οίκον έρευνας στο σπίτι των τριών στον Δενδροπόταμο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος μηχανημάτων, συσκευών, εργαλείων και καλωδίων, ορισμένα εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Επιπλέον κατασχέθηκαν τα οχήματα του 56χρονου και της 37χρονης ως μέσα τέλεσης κλοπών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις παράνομης δράσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση έως 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια - Πώς βγαίνει η άυλη κάρτα

Άνδρας μπούκαρε με καραμπίνα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη

Τζον Μάλκοβιτς: Ο κορυφαίος ηθοποιός θα παίξει τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης