Κύπρος Νικολαΐδης: Απίστευτη η απόφαση για τις αμβλώσεις στην πιο προηγμένη δημοκρατία στον πλανήτη

Κύπρος Νικολαΐδης: Απίστευτη η απόφαση για τις αμβλώσεις στην πιο προηγμένη δημοκρατία στον πλανήτη

Ο Κύπριος εμβρυολόγος τόνισε σε ομιλία του ότι  πρέπει να καταβληθεί τεράστια προσπάθεια για ανατροπή της απόφασης του Ανωάτατου Δικαστηρίου

kypros-nikolaidis
Είναι απίστευτη την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την απαγόρευση των αμβλώσεων, τόνισε  ο διεθνούς φήμης Κύπριος επιστήμονας της εμβρυολογίας, Δρ Κύπρος Νικολαΐδης, που πρόσθεσε ότι  θα χρειαστεί μια ολόκληρη γενιά για ανατροπή της.

Ο Δρ Νικολαΐδης μίλησε το Σάββατο στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, από την οποία αποφοίτησε το 1971. Η διάλεξη του είχε τίτλο «Το ταξίδι μου στην εμβρυϊκή ιατρική».

Σε ερώτημα για την απόφαση του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου για απαγόρευση των αμβλώσεων, ο Δρ Νικολαΐδης ανέφερε ότι έχει περιοριστεί το δημοκρατικό δικαίωμα του 70% των Αμερικανίδων στην άμβλωση, είτε γιατί βιάστηκαν είτε γιατί δεν ήθελαν να μείνουν έγκυοι, ή γιατί το παιδί τους είχε μια ανωμαλία. «Είναι απίστευτη η απόφαση της πιο προηγμένης δημοκρατίας στον κόσμο να αποστερήσει το πιο βασικό δημοκρατικό δικαίωμα από το 70% του πληθυσμού. Αυτό λέει πολλά για τη δημοκρατία», υπέδειξε.

Ακόμη, σημείωσε ότι πρέπει να καταβληθεί τεράστια προσπάθεια για ανατροπή αυτής της απόφασης, που θα χρειαστεί μια ολόκληρη γενιά, γιατί έξι από τους εννέα δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ είναι υπερσυντηρητικοί. Οι νότιες αμερικανικές πολιτείες, εξήγησε, είναι συντηρητικές. «Όσο πιο συντηρητικές είναι, τόσο πιο πιθανό είναι να απαγορεύσουν το δικαίωμα των γυναικών στην επιλογή», τόνισε.



Ειδήσεις σήμερα

Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πλήρης οδηγός

Δολοφονία στο Κουκάκι: Κακοποιούσε τη γυναίκα του ο 55χρονος - «Καταπέλτης» οι καταθέσεις των παιδιών του

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτή την εβδομάδα οι βαθμολογίες - Πού θα κυμανθούν οι βάσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης