Τη Δευτέρα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Ψυχικό

Τη Δευτέρα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Ψυχικό

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων θα δώσουν το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Ντόρα, η Αλεξία και ο Κώστας Μπακογιάννης, φίλοι, καθώς και πολιτικοί συνοδοιπόροι του μεγάλου πολιτικού

pavlos-mpakogiannis
Μία ξεχωριστή εκδήλωση, υψηλού συμβολισμού, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 19:30, στο άλσος Μπακογιάννη, στην οδό Δάφνης στο Ψυχικό, για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου πολιτικού Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος πριν από 33 χρόνια δολοφονήθηκε άνανδρα από την τρομοκρατική οργάνωση της «17 Νοέμβρη».

Γεννημένος στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας στις 10 Φεβρουαρίου 1935, ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε μια από τις πιο αξιόμαχες και στεντόρειες φωνές του αντιδικτατορικού αγώνα, άνθρωπος της πολιτικής σύνθεσης και υπέρμαχος της Εθνικής Συμφιλίωσης.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων θα δώσουν το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Ντόρα, η Αλεξία και ο Κώστας Μπακογιάννης, φίλοι, καθώς και πολιτικοί συνοδοιπόροι του μεγάλου Ευρυτάνα πολιτικού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη. Η φιλοτέχνηση και η τοποθέτηση της προτομής ήταν όραμα της προέδρου της Κοινότητας Ψυχικού Φαίνης Χατζηαθανασιαδου δωρητής ήταν ο κ. Νικόλαος Χριστογιάννης ενώ το έργο ανατέθηκε στον αείμνηστο γλύπτη Γεώργιο Καλακαλλά, ήδη από τον Ιανουάριο του 2020. Ο δήμαρχος Δ. Γαλανης καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αγκάλιασαν το εγχείρημα, καθώς με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ τοποθετείται η προτομή.

Ειδήσεις σήμερα:

Το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, λέει η Αθήνα

Δύο καταγγελίες για βιασμό αντιμετωπίζει η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Δείτε τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης