Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: «Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής» με τη συμμετοχή 12 ειδικών σχολείων της Αττικής

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: «Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής» με τη συμμετοχή 12 ειδικών σχολείων της Αττικής

«Κοινό μέλημα της διοργάνωσης, αποτελεί η προαγωγή της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία»

niarxos1
Για 2η φορά και φέτος το «Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής» διοργανώνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) το διάστημα 14 Μαΐου – 19 Ιουνίου. Στο τουρνουά συμμετέχουν περισσότεροι από 120 μαθητές από 12 ειδικά σχολεία του νομού Αττικής με την υποστήριξη 50 συνοδών από όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Οι μαθητές έχουν δυνατότητα συμμετοχής στα ομαδικά αγωνίσματα Μπότσια, ποδόσφαιρο αλλά και την καλαθοσφαίριση (με προσαρμοσμένους και ειδικά διαμορφωμένους κανόνες), ενώ στο αγωνιστικό πρόγραμμα έχει προστεθεί φέτος και το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Στη φετινή διοργάνωση η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία αναδεικνύοντας την αξία της της άθλησης, τονίζοντας την σπουδαιότητα της δωρεάν πρόσβασης σε οργανωμένες δραστηριότητες πλαισιωμένες από επαγγελματίες καθηγητές φυσικής αγωγής.

Ένας από τους στόχους μας ήταν και είναι η συμμετοχή των μαθητών Ειδικής Αγωγής, ώστε να αναδεικνύεται το μήνυμα «ο αθλητισμός μας ενώνει». Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι μαθητές με αναπηρία να γνωρίσουν τα αθλήματα, να γευτούν τη χαρά του συμμετέχειν και του ανήκειν καθώς της ευγενούς άμιλλας και να αισθανθούν πως κάτω από τη σκέπη του αθλητισμού η αναπηρία δεν μπορεί να σταθεί τροχοπέδη
Ο Θεόδωρος Δαβιώτης, Διευθυντής Προγραμμάτων Αθλητισμού Α&Π σημειώνει πως: «Η έλλειψη αθλητικών δραστηριοτήτων μας έδωσε την ευκαιρία να δράσουμε παίρνοντας την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε το Τουρνουά Μαθητών ειδικής Αγωγής, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα ελληνικά δρώμενα». Η φετινή διοργάνωση μας γεμίζει αισιοδοξία και με εφόδιο το μεράκι για να ενισχύσουμε τις συνέργειες.

Κοινό μέλημα της διοργάνωσης, αποτελεί η προαγωγή της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία. Η έννοια της συμπερίληψης που εκφράζει το ανθρώπινο δικαίωμα για ενεργή και ισότιμη συμμετοχή σε κάθε κοινωνικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και όχι μόνο τομέα, αλλά και η έννοια της προσβασιμότητας, που συνάδει με την κατάργηση κάθε εμποδίου για την πρόσβαση στο φυσικό περιβάλλον, σε υπηρεσίας και στο δημόσιο χώρο χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός και λειτουργώντας σε ένα πλαίσιο σεβασμού και αξιοπρέπειας για τη μοναδικότητα του καθενός.

Κλείσιμο
Το «Τουρνουά Μαθητών Ειδικής Αγωγής» διοργανώνεται από το ΚΠΙΣΝ ενώ σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α΄ Ορθοπεδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).




Ειδήσεις σήμερα:

Επιχειρηματίας στη Μύκονο κατέβασε μπουλντόζα σε παραλία - Δείτε βίντεο

«Γραπτή απάντηση» στα αιτήματά της ζητά η Τουρκία από Σουηδία και Φινλανδία για να άρει το βέτο στο ΝΑΤΟ

Νέες απειλές Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα πάθει ό,τι και στο παρελθόν αν συνεχίσει να μας βάζει απέναντί της»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης