Ζαχαράκη: Στα επίπεδα του 2019 αναμένεται η φετινή τουριστική κίνηση

Ζαχαράκη: Στα επίπεδα του 2019 αναμένεται η φετινή τουριστική κίνηση

«Τα έσοδα αναμένονται στο 80% των εσόδων του 2019, δηλαδή μιλάμε για 15 δισ. ευρώ»  τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού 

sofia-zaxaraki
Για τα ειδικά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού μίλησε η αρμόδια υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία προχώρησε και σε προβλέψεις για τη φετινή σεζόν.

Τα προγράμματα έχουν τεθεί σε ισχύ για την ενίσχυση των πληγεισών περιοχών αλλά και των ευάλωτων νοικοκυριών. Όπως σημείωσε στον Ant1, η υφυπουργός Τουρισμού «μέσω του προγράμματος "Τουρισμός για Όλους" και με τη συνδρομή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω άυλης κάρτας θα ωφεληθούν 200 χιλιάδες δικαιούχοι, με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ήδη από το 2020 και αυξημένο φορολογικό εισόδημα».

Πρόσθεσε πως «για τη Βόρεια Εύβοια που δοκιμάστηκε πέρυσι θα δοθούν 150 ευρώ και για τη Σάμο, λόγω και της μεγαλύτερης τιμής εισιτηρίων θα δοθούν 300 ευρώ».

«Λήγουν τα υπάρχοντα voucher τέλη Ιουλίου και ξεκινούν τα καινούργια, με τον προϋπολογισμό αυξημένο κατά 5 εκατομμύρια ευρώ και πριμοδότηση 10 ημερών για περιοχές όπως ο Έβρος, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και η Εύβοια» είπε τονίζοντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Επίσης, η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στη ρητορική της Τουρκίας και τις απειλές που εξαπολύει καθημερινά για τη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας τις «ανιστόρητες τοποθετήσεις και προκλητικές δηλώσεις δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το διεθνές δίκαιο».

Τόνισε, μάλιστα, πως «τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από το μεταναστευτικό-προσφυγικό και από την ένταση του 2020 και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς συνδέουμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας με τον τουρισμό».

Κλείσιμο
Αναφερόμενη στα επίσημα στοιχεία «δεν έχουν επηρεαστεί οι κρατήσεις και οι αφίξεις από την πολιτική Ερντογάν, τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα και η τουριστική κίνηση φέτος αναμένεται στα επίπεδα του 2019, με τα στοιχεία του πρώτου 3μηνου να "μιλούν" για αύξηση της μέσης δαπάνης κατά 7% σε σχέση με το 2019».

«Τα έσοδα αναμένονται στο 80% των εσόδων του 2019, δηλαδή μιλάμε για 15 δισ. ευρώ» είπε η υφυπουργός ενώ «μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης θα δώσουμε 420 εκατομμύρια για να βελτιώσουμε μαρίνες, ιαματικές πηγές, γαστρονομικό και αθλητικό τουρισμό για να δοθεί κίνητρο στους τουρίστες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα».

Ειδήσεις σήμερα

Καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές ο αρχηγός του καρτέλ με τα 300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Το προσεχές Eurogroup σηματοδοτεί την επιστροφή της Ελλάδας στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα» - Τα βήματα που ακολουθούν

Μειωμένη συμμετοχή σε φάρμακα σε όσους εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης