Φωτιά τώρα στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό - Έκκενώθηκαν σπίτια στο Πανόραμα Βούλας

Φωτιά τώρα στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό - Έκκενώθηκαν σπίτια στο Πανόραμα Βούλας

Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, λέει ο δήμαρχος Γλυφάδας - Επιχειρούν δέκα οχήματα με είκοσι πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη CL-415 και ένα ελικόπτερο - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

fwtia_glyfada_new_xr
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό, στην περιοχή Πουρνάρι.

Τα μέσα πυρόσβεσης στην πυρκαγιά στην 'Ανω Γλυφάδα, η οποία είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το βουνό, από το τέρμα της οδού Μετσόβου απ' όπου ξεκίνησε, ενισχύθηκαν, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Την ίδια ώρα, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Στην πυρκαγιά στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας, έχει μεταβεί κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για την διερεύνηση των αιτιών.

Κλείσιμο


Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Η πυρκαγιά  εκδηλώθηκε εν υπαίθρω στο τέρμα της οδού Μετσόβου πλησίον της περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας, ενώ κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.










fotia-FOTIATORA-GLIFADAFOTIA




Δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό και βίντεο

Φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό


fwtia_glyfada__6_
fwtia_glyfada__7_
fwtia_glyfada__5_



fwtia_glyfada__9_
fwtia_glyfada__8_

Φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό 2

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2022: Στα μαθηματικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

«Διευκολύνετε ΡΚΚ και γκιουλενιστές» - Η Τουρκία κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις και οξύνει την κρίση

Καιρός: Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο με 38 βαθμούς - Αλλαγή σκηνικού από την Τρίτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης