Πανελλαδικές 2022: Πρεμιέρα σήμερα με τα Νέα Ελληνικά για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές 2022: Πρεμιέρα σήμερα με τα Νέα Ελληνικά για τους μαθητές των ΕΠΑΛ

Αύριο Παρασκευή ρίχνονται στην μάχη οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

panellinies
Πρεμιέρα σήμερα με μάσκες, των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, ενώ αύριο Παρασκευή ρίχνονται στην μάχη οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, που αποτελούν και την πλειονότητα, οι οποίοι θα ξεκινήσουν και αυτοί με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας και Λογοτεχνίας. Εφέτος ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε 68.394. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων σε στρατιωτικές, αστυνομικές λιμενικές σχολές και σχολές του εμπορικού ναυτικού.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει ως στόχο να ανακοινωθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια πολύ νωρίτερα από άλλες χρονιές, ακόμα και πριν από 15αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι και οι βαθμολογίες στα γραπτά των υποψηφίων θα γνωστοποιηθούν νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές.

panellinies__1_
panellinies__2_


Το protothema.gr θα δημοσιοποιήσει, αμέσως μόλις το υπουργείο Παιδείας τα ανακοινώσει, τα προς εξέταση θέματα και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) θα μεταδώσει με ταχύτητα εγκυρότητα και ασφάλεια τις απαντήσεις όλων των θεμάτων.

Το χρονοδιάγραμμα των Πανελλαδικών

Αναλυτικότερα, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών αρχίζουν σήμερα Πέμπτη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Κλείσιμο
Όσον αφορά συνολικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τους μαθητές των ΓΕΛ θα πραγματοποιηθούν στις 3-10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου. Εφέτος οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του κάθε ΑΕΙ για κάθε Σχολή. Οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ακόμα και του ιδίου γνωστικού αντικειμένου, με αποτέλεσμα να είναι δυνατόν να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

panellinies__3_



Το πρωτόκολλο

Αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό, που θα ισχύσουν κατά τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022, από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε:

1. O Πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:
α) να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου,
β) να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,
γ) να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

2. Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί, ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

3. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

4. Για τη διεξαγωγή εξέτασης του μαθήματος «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία»:
α) επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων,
β) τηρείται απόσταση 3 μέτρων μεταξύ του εξεταζομένου και των εξεταστών-βαθμολογητών που βρίσκονται πίσω από το παραβάν,
γ) καθαρίζονται τα μουσικά όργανα με απολυμαντικό υγρό πριν από τη χρήση τους από κάθε υποψήφιο.

5. Για τη διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή υποψηφίων ΤΕΦΑΑ ισχύει:α) ο καθαρισμός με απολυμαντικό υγρό των οργάνων εξέτασης και του βοηθητικού εξοπλισμού πριν τη χρήση τους,
β) η τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν οι σχετικές οδηγίες από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Αναπάντητα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο της 12χρονης στη Θεσσαλονίκη - Ήταν αθλήτρια χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας

Ο εφιάλτης των πυρηνικών απειλών επιστρέφει – Tι σημαίνει η αποστολή αμερικανικών πυραύλων στο Κίεβο

Σύσκεψη Πλεύρη με Σκέρτσο για το claw back
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης