Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο η ανάρτηση του αυτόχειρα γυμναστή για τη χαμένη περιουσία και τα σκοτεινά κυκλώματα

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο η ανάρτηση του αυτόχειρα γυμναστή για τη χαμένη περιουσία και τα σκοτεινά κυκλώματα

Πώς φέρεται να έδρασε η γυναίκα «αράχνη» και τι λέει ο πρώην σύζυγός της -  Η σχέση με την υπόθεση Μπίκα - Ερευνάται πιθανή διασύνδεση των προσώπων που κατήγγειλε ο 50χρονος Γιώργος Παπαναούμ με άλλες υποθέσεις που απασχόλησαν την ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

autoktonia_gymnasti_xr
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει να ρίξει «φως» στην υπόθεση της αυτοχειρίας του 50χρονου γυμναστή στη Θεσσαλονίκη.

O Γιώργος Παπαναούμ, εντοπίστηκε απαγχονισμένος το μεσημέρι της Τρίτης μέσα στο γυμναστήριο που διατηρούσε επί της οδού Γαμβέττα 37 και ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία. Ωστόσο, στο «μικροσκόπιο» των ερευνών έχει μπει η τελευταία ανάρτηση που φέρεται να έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, λίγη ώρα πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Σε αυτήν κάνει λόγο για κύκλωμα το οποίο, όπως υποστήριζε ο αυτόχειρας, συνδέεται και με την γνωστή καταγγελία «βιασμού» της Γεωργίας την Πρωτοχρονιά σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών διερευνούν, μεταξύ άλλων, αν υπάρχει πράγματι σύνδεση των δύο υποθέσεων, σε τι βαθμό και ποιά πρόσωπα μπορεί να εμπλέκονται. Επιπλέον, εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος που άφησε ο 50χρονος άνδρας, καθώς και την πιθανή διασύνδεση των προσώπων που αναφέρονται σε αυτό με άλλες υποθέσεις που απασχόλησαν την ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα που τον εξαπάτησε, η οικονομική καταστροφή και τα κυκλώματα, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαναούμ

Ο 50χρονος γυμναστής αναφέρει στην ανάρτησή του τους λόγους που τον οδήγησαν στην ψυχολογική κατάρρευση και την οικονομική καταστροφή, δείχνοντας με το ονοματεπώνυμό της μία γυναίκα που υποστηρίζει ότι διατηρούσε σχέση και ήταν εκείνη που τον διέλυσε οικονομικά και συναισθηματικά.

IMG_8491-proto


Κλείσιμο
Στο τελευταίο του μήνυμα ο Γιώργος Παπαναούμ περιέγραφε πώς εξαπατήθηκε από τη γυναίκα με την οποία ήταν ερωτευμένος, ενώ άφηνε ξεκάθαρα «αιχμές» για εμπλοκή της σε κύκλωμα που εκμεταλλεύεται γνωστούς επιχειρηματίες και επιφανείς ανθρώπους και στο οποίο συμμετέχουν ακόμη και ανήλικες κοπέλες! Μάλιστα, ο αυτόχειρας ισχυριζόταν στην ανάρτησή του, ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκεται στην υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού της Γεωργίας η οποία απασχολεί από την Πρωτοχρονιά την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όλη την χώρα. Υποστήριζε δε, ότι ήταν παρών όταν η συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία ο 50χρονος κατήγγειλε ότι τον εξαπάτησε, παρότρυνε την 17χρονη κόρη της να πάει στο συγκεκριμένο πάρτι και της έλεγε τι να κάνει με τους γόνους της οικογένειας των επιχειρηματιών.

Στο συγκεκριμένο μήνυμα, το οποίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και «φανερώνει» άνθρωπο που βρίσκεται σε σύγχυση και απόγνωση, περιγράφεται ο τρόπος που η συγκεκριμένη γυναίκα κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει όλη του την περιουσία, όπως ισχυρίζεται. «Δείχνει» μία γυναίκα που εμπιστεύτηκε στην αρχή πιστεύοντας πως είναι «καλόψυχη» αλλά τελικά κατάφερε να του αποσπάσει, αρχικά, 90.000 ευρώ και στην συνέχεια ακόμη 400.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει όλη του την περιουσία. Μάλιστα, ο αυτόχειρας εξομολογούνταν πως μία ημέρα πριν από τα γενέθλιά του, η συγκεκριμένη γυναίκα, ο υποτιθέμενος έρωτας της ζωής του, εξαφανίστηκε και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του...

Λόγω του περιεχομένου του σημειώματος και των διαστάσεων που έλαβε η είδηση του θανάτου του, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή, το απόγευμα της Τρίτης, η υπόθεση να διερευνηθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ερευνηθεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την αυτοκτονία του, ενώ έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

IMG_8487-deytero


Πώς φέρεται να έδρασε η γυναίκα «αράχνη» σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του αυτόχειρα


Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπαναούμ, οι οποίοι μίλησαν στο protothema.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο όταν η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία παλαιότερα ήταν συμμαθήτρια με τον αυτόχειρα, τον επισκέφτηκε στο γυμναστήριο που διατηρούσε στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Οι δυο τους είχαν να μιλήσουν πολλά χρόνια και η συγκεκριμένη γυναίκα τον προσέγγισε εξ αρχής ερωτικά, όπως λένε, με τον ίδιο να πέφτει στα «δίχτυα» της και να την ερωτεύεται αμέσως.

Σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους από το στενό του περιβάλλον, η ίδια ήταν παντρεμένη, είχε παιδιά και του έλεγε πως δεν νιώθει ασφάλεια να χωρίσει τον άνδρα της για να είναι αποκλειστικά μαζί του καθώς εξαρτάται οικονομικά από τον σύζυγό της. Θέλοντας να την βοηθήσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, ο Γιώργος Παπαναούμ σταδιακά της έδωσε περίπου 90.000 ευρώ. Επίσης, έκανε το «μοιραίο», όπως υποστηρίζουν, λάθος, να της εμπιστευτεί τους κωδικούς της εφαρμογής στην οποία είχε επενδύσει κάποιες οικονομίες του σε μετοχές και σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, δεν φανταζόταν ποτέ, όπως λένε, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα που ερωτεύτηκε θα προχωρούσε εν αγνοία του σε ρευστοποίηση και θα του έπαιρνε 400.000 ευρώ που είχε φτάσει η αξία τους.

Μετά από αυτήν την πράξη, όπως λέει στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιώργος Παπαναούμ, η γυναίκα εξαφανίστηκε και διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ψυχολογικά, παρόλο που δεν το έδειχνε στους δικούς του ανθρώπους.

Η τελευταία ανάρτηση του αυτόχειρα και το κύκλωμα που φωτογραφίζει ο άτυχος 50χρονος


Στην τελευταία του ανάρτηση η οποία «εξαφανίστηκε» λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της στο Facebook, ο Γιώργος Παπαναούμ, περιγράφει εμφανώς ταραγμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση το πώς αυτή η γυναίκα τον εκμεταλλεύτηκε και τον κατέστρεψε, όπως γράφει. Επίσης, κάνει σοβαρές καταγγελίες για οργανωμένο κύκλωμα που εμπλέκεται και στην μεγάλη υπόθεση που «έσκασε» την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη και απασχολεί μέχρι σήμερα ολόκληρη την κοινωνία.

Ξεκινάει γράφοντας το ονοματεπώνυμο της γυναίκας και λέει ότι ήταν παλιά του συμμαθήτρια, η οποία τον πλησίασε και του έλεγε πως θέλει να αλλάξει ζωή και να γίνει σωστή.

«Ήθελα να τη βοηθήσω να ξεφύγει από το φρούριο - φυλακή της στην Άσσηρο και να βρει μια διέξοδο από όλα αυτά - να αλλάξει γενικότερα... Νόμιζα ότι κατά βάθος είχε καλή ψυχή» έγραφε στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιώργος Παπαναούμ. «Κατάφερε να μου αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ. Ζητούσα απεγνωσμένα μόνο να μιλήσουμε, να βρούμε μια λύση, άρρωστος πια ψυχικά. Με οδήγησε να απωλέσω ολόκληρη την περιουσία μου 400.000 ευρώ» συνέχιζε ο 50χρονος.

Οργισμένος στη συνέχεια έγραφε: «Εύχομαι αυτά τα σκουπίδια να μη κάνουν κακό σε άλλον άνθρωπο και ο Θεός να τους δώσει μετάνοια. Δυστυχώς εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πληρώσω το τίμημα».


«Μία μέρα πριν τα γενέθλιά μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Μέχρι σήμερα μου έχει αποσπάσει 90.000 ευρώ γιο της (σ.σ. αναφέρει αντρικό ονοματεπώνυμο) και με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου, σε αυτήν και τον γιο της που ήθελε μέχρι να δώσω για να με βοηθήσει και του κωδικούς binance» (σ.σ. η ιστοσελίδα μέσω της οποίας είχε επενδύσει ο Γιώργος Παπαναούμ σε μετοχές και κρυπτονομίσματα)».

IMG_8486-trito



Οι αναφορές στην καταγγελία για βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η κόρη της συγκεκριμένης γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση και τον κατέστρεψε, ήταν μαζί με την Γεωργία στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργανώθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Στην ίδια ανάρτηση υποστηρίζει, επίσης, ότι είχε γίνει μάρτυρας όταν η πρώην σύντροφός του, έλεγε στην δεκαεπτάχρονη κόρη της που συνόδευσε την Γεωργία, τι να κάνει με τους γόνους της οικογένειας των επιχειρηματιών.

Ο Γιώργος Παπαναούμ, επικροτεί, μάλιστα, την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Κυριακής Κλιάμπα, να μπει η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας».

«Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο πατέρας πήγε τα ευρήματα στην ασφάλεια και κίνησε την όλη διαδικασία, έδειρε τον (σ.σ. αναφέρει ανδρικό όνομα). Η εισαγγελική πρόταση καταλήγει ότι η 24χρονη 'απασχόλησε ψευδώς και με δόλο της αρχές'... υπήρχε λόγος τελικά να πάει. Η (σ.σ. αναφέρει γυναικείο ονοματεπώνυμο) είχε δίκιο», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπαναούμ έγραφε στη συνέχεια: «Από την συγκεκριμένη γυναίκα πληροφορήθηκα ότι σκόπευαν μαζί με τον άνδρα της (σ.σ. αναφέρει αντρικό ονοματεπώνυμο) να βλάψουν (αναφέρει δύο αντρικά ονοματεπώνυμα) τον ίδιο και την οικογένειά του. Ο (σ.σ. αναφέρει αντρικό ονοματεπώνυμο) είχε εμπλακεί σε εκβιασμούς, προστασίες μαγαζιών, τοκογλυφίες, φόνους. Όταν ρώτησα για τους φόνους είπε του άξιζαν», έγραφε στην τελευταία ανάρτησή του.

Ο 50χρονος αυτόχειρας στη συνέχεια αναφερόταν σε δράση κυκλώματος με εξαπάτηση επιχειρηματιών, με στόχο την απόσπαση χρηματικών ποσών, όπως έγραφε ο ίδιος. «Αυτό έκανε και αυτή... Εξαπατούσαν γνωστά άτομα της πόλης ακόμα και πελάτες από Κύπρο ή Βουλγαρία, τους έπαιρνε από αεροδρόμια κτλ., του έφερνε βίζιτες, έκανε τα γλυκά μάτια... και κάποιες φορές ήθελαν ναρκωτικά. Καλά στημένο κόλπο όπως η ίδια αποκαλούσε.

Λίγο πριν το διαζύγιο η συγκεκριμένη γυναίκα είχε συνάψει σχέση με τον στενό φίλο και συνέταιρο του άντρα της (σ.σ. αναφέρει αντρικό επίθετο) για να ξεφύγει από την όλη κατάσταση αλλά δεν άντεχε περαιτέρω αυτούς της νύχτας.


Πολλά έμαθα τους δύο τελευταίους μήνες για τον άντρα, όπως ότι συνήθιζε να συνάπτει ερωτικές σχέσεις με ανήλικα και μάλιστα τον είχε πιάσει επ' αυτοφώρω με μια δεκαπεντάχρονη στους (σ.σ. αναφέρει τοποθεσία), κόρη φιλικής τους οικογένειας, αλλά δεν μπορούσε να τον χωρίσει καθότι διαχειριζόταν την περιουσία τους» σημείωνε στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιώργος Παπαναούμ.

«Ζητάω συγνώμη από τον Θεό, από τον πνευματικό μου τον στεναχώρησα και από όλους αυτούς που με αγαπάνε από όλους τους αθλούμενους» κατέληγε, ενώ στην ίδια ανάρτηση είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες που απεικονίζουν τέσσερα πρόσωπα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cketdnl6mk29)


Τι λέει ο πρώην σύζυγος της «γυναίκας αράχνης»

Στη εκπομπή T-live  μίλησε εχθές ο σύζυγος της «γυναίκας αράχνης» που, επίσης, κατονομάστηκε στο σημείωμα πριν την αυτοχειρία. Η κόρη του είναι η ανήλικη που πήγε στο πάρτι με τη Γεωργία Μπίκα.

«Εγώ δεν τον γνώριζα τον άνθρωπο. Χθες έμαθα για εκείνον, το όνομά του. Το μόνο που γνωρίζω μετά από συζήτηση με την πρώην σύζυγό μου είναι ότι εκείνος ήταν ερωτευμένος μαζί της. Εγώ κάνω μία πολύ απλή αγροτική ζωή. Διατηρώ μία επιχείρηση. Είμαστε άνθρωποι που παλεύουμε για την επιβίωση. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Με στενοχώρησε που αναφέρουν το όνομα της κόρης μου στην όλη ιστορία. Δε μπορείτε να φανταστείτε τι παιδί έχω. Η κόρη μου είχε προσπαθήσει να πάρει την 24χρονη φίλη της εκείνο το βράδυ και να φύγουν από εκείνο το πάρτι. Τελικά έφυγε μόνη της. Μπορεί να είναι ένα μικρό παιδί αλλά είναι έξυπνη και γνωρίζει το καλό της. Εκείνη δεν γνώριζε κανέναν από το πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Πήγε γιατί της το ζήτησε η φίλη της.

Όπως έχετε πάει όλοι σε ένα πάρτι, έτσι πήγε και εκείνη. Η πρώην γυναίκα μου υπεραγαπάει τα παιδιά μας. Δεν θα τα έμπλεκε ποτέ σε μία τέτοια ιστορία. Από ό,τι αντιλαμβάνομαι είχε εμμονή με την πρώην γυναίκα μου. Της έστελνε και μηνύματα με απειλές, της έλεγε “εγώ θα σου κάνω το κακό”».




Ειδήσεις σήμερα

Ο εφιάλτης των πυρηνικών απειλών επιστρέφει – Tι σημαίνει η αποστολή αμερικανικών πυραύλων στο Κίεβο

Καιρός: Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα, ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης