Self care: Όσα χρειάζεσαι για να φροντίσεις την υγεία, το σώμα και την τσέπη σου

Self care: Όσα χρειάζεσαι για να φροντίσεις την υγεία, το σώμα και την τσέπη σου

Η φροντίδα του εαυτού μας δεν (χρειάζεται να) είναι ακριβό σπορ

woman-doing-her-selfcare-ritual
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουμε μια πολύ σωστή σκέψη, για πολύ λάθος λόγους. Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και τα ρούχα μας μειώνονται, κοιτάζουμε όλο και πιο εξεταστικά τους εαυτούς μας και αποφασίζουμε ότι έχει έρθει ώρα να αναλάβουμε δράση – συνήθως με στόχο τη βελτίωση της εμφάνισής μας.

Θα είμαστε απολύτως ξεκάθαρες: η χαλάρωση, η κυτταρίτιδα ή η κοιλίτσα είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να σε απασχολεί. Όμως αξίζει να εκμεταλλευτείς αυτές τις καλοκαιρινές ανησυχίες για να δώσεις στον εαυτό σου όσα χρειάζεται, όχι μόνο για να ομορφύνει, αλλά κυρίως για να είναι πιο υγιής και γεμάτος ενέργεια.

Άλλωστε, πλέον μπορείς να βρεις τα πάντα για την υγεία και την ομορφιά στην ατέλειωτη λίστα προϊόντων του shopflix.gr, σε τιμές που θα σε ξαφνιάσουν ευχάριστα. Επιλέξαμε τα αγαπημένα μας από τις σημαντικότερες κατηγορίες – και δεν παραλείψαμε να συμπεριλάβουμε μπόλικες προσφορές.

Η αγάπη για τον εαυτό σου περνά από το στομάχι

«Είμαστε ό,τι τρώμε», «η υγεία ξεκινά από το πιάτο μας» και λοιπά κλισέ στηρίζονται 100% στην αλήθεια. Ας δούμε, λοιπόν, κάποια από τα κυριότερα ιχνοστοιχεία που χρειάζεσαι για να διατηρείσαι υγιής – και, ναι, όμορφη – και πού θα τα βρεις.

Βιταμίνη Α, για τα μάτια σου (και όχι μόνο)

Shopflix-1


Who is Who: Συμβάλλει στην καλή όραση, μπλοκάρει τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει το ανοσοποιητικό.
Στο πιάτο σου: Θα τη βρεις στο συκώτι, τα έντονα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα ή πορτοκαλί λαχανικά, στη βρώμη, το λάχανο τις νιφάδες καλαμποκιού, τα αποξηραμένα βερίκοκα, τα χόρτα και το κατσικίσιο τυρί.
Pro Tip: Η Βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή, για αυτό και είναι σημαντικό να συνδυάζεις τις πηγές της με λιπαρές τροφές.

Βρες το δικό σου συμπλήρωμα Βιταμίνης Α σε προσφορά.

Βιταμίνη C, η απολύτως απαραίτητη

Shopflix-2
Κλείσιμο


Who is Who: Χωρίς αυτή δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Έχει αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει το ανοσοποιητικό, βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου, στην επούλωση των τραυμάτων και στην προστασία από μολύνσεις. Συμβάλλει στην παραγωγή αιμοσφαιρίων, ενώ κρατά υγιή τα αιμοφόρα αγγεία, τα οστά και τα δόντια μας.
Στο πιάτο σου: Κρύβεται σε γενναίες ποσότητες στις πιπεριές, τον μαϊντανό, τη ντομάτα, το ακτινίδιο, το μπρόκολο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το κόκκινο λάχανο, τις φράουλες, τα εσπεριδοειδή και αμέτρητα ακόμη λαχταριστά φρούτα και λαχανικά.
Pro Tip: Η Βιταμίνη C βοηθά στον μεταβολισμό και την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, οπότε αξίζει να επιλέγεις συνδυασμούς τροφίμων που περιλαμβάνουν και τα δυο πολύτιμα συστατικά.

Βρες το δικό σου συμπλήρωμα Βιταμίνης C σε προσφορά.

Βιταμίνη D, το δώρο του ήλιου
Shopflix-3


Who is Who: Συμβάλλει στην απορρόφηση του φωσφόρου – που είναι με τη σειρά του απαραίτητος για την υγεία των οστών και των δοντιών – αλλά και του ασβεστίου. Μεταξύ άλλων, έχει συνδεθεί με την καλή υγεία της καρδιάς, του μυϊκού συστήματος και του ανοσοποιητικού.
Στο πιάτο σου: Ως γνωστόν, ο οργανισμός μας τη συνθέτει με τη βοήθεια του ήλιου, ενώ στις τροφές είναι αρκετά σπάνια. Σε μικρές ποσότητες θα τη βρεις στα γαλακτοκομικά, τα αβγά, τα λιπαρά ψάρια και ορισμένα θαλασσινά, όπως τα στρείδια.
Pro Tip: Για να μπορέσει το σώμα σου να παράγει επαρκείς ποσότητες, πρέπει να εκτίθεσαι στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό – πράγμα που δεν θα σου συστήναμε. Για αυτό και, παρά τον διάσημο ελληνικό ήλιο, δεν είναι σπάνια η έλλειψή της.

Βρες το δικό σου συμπλήρωμα Βιταμίνης D σε προσφορά.

Βιταμίνη Ε, το ελιξίριο της νεότητας

Shopflix-4


Who is Who: Εξοπλισμένη με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, θεωρείται η βιταμίνη της νεότητας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, των λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων υγείας. Επιπλέον, ενισχύει τη γονιμότητα και βοηθά την ομαλή έκβαση της εγκυμοσύνης.
Στο πιάτο σου: Κρύβεται στα έλαια, με την καλύτερη πηγή της να είναι το ελαιόλαδο. Όμως θα τη βρεις και στα αμύγδαλα, τα φιστίκια, το χαβιάρι, τις νιφάδες βρώμης, τα ραδίκια και διάφορους ξηρούς καρπούς.
Pro Tip: Δεν αρκεί να χρησιμοποιείς ελαιόλαδο στη διατροφή σου: η Βιταμίνη Ε είναι ευαίσθητη στη θερμοκρασία και το φως, οπότε θα τη βρεις σε αφθονία κυρίως στο ωμό λάδι – που θα πρέπει να είναι αποθηκευμένο σε σκοτεινό σημείο.

Βρες το δικό σου συμπλήρωμα Βιταμίνης E σε προσφορά.

Υγεία που λαχταράς

Πριν κλείσουμε το κεφάλαιο «διατροφή», να πούμε το σημαντικότερο: για να υιοθετήσεις καλές συνήθειες, ως γνωστόν δεν αρκεί απλώς να ξέρεις ότι είναι οι σωστές – πρέπει και να τις απολαμβάνεις. Κι αν δεν διακρίνεσαι για τη γαστρονομική σου δεξιοτεχνία, η αρχή ίσως σου φαίνεται δύσκολη.

Shopflix-5


Είμαστε σίγουρες ότι θα ξεπεράσεις αυτή την ψευδαίσθηση διαβάζοντας το «Δε Κούκμπουκ», το πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Madame Ginger που έχει κάτι για κάθε σου μέρα και διατροφική ανάγκη. Από vegan και vegetarian μέχρι κρεατοφαγικές επιλογές. από παραδοσιακή ελληνική κουζίνα μέχρι ιδιαίτερες γεύσεις και από ορεκτικά μέχρι επιδόρπια, όλες οι συνταγές του βιβλίου έχουν επιλεγεί τόσο για τη νοστιμιά τους όσο και για τη θρεπτική τους αξία, ενώ είναι εύκολες και γραμμένες με τρόπο εύληπτο – ακόμη και για αρχάριες.

Αγόρασέ το.

Perfect Fit

Επόμενο βήμα, προφανώς, η φυσική σου κατάσταση – και μαζί της η γράμμωση που ενδεχομένως θα ήθελες να δεις στους κοιλιακούς ή τα πόδια σου. Αν δεν έχεις χρόνο ή χρήμα για γυμναστήριο (ή αν απλώς δεν σε ενθουσιάζει η ιδέα) μια καλή λύση είναι να επενδύσεις σε όργανα γυμναστικής που θα σε βοηθήσουν να πιάσεις τους στόχους σου χωρίς καν να βγεις από το σπίτι.


Shopflix-6


Ρυθμιζόμενος πάγκος για πιο αποτελεσματικούς κοιλιακούς και ασκήσεις με ελεύθερα βάρη ή spinning bike για εκγύμναση ολόκληρου του σώματος; Ό,τι και αν σου ταιριάζει καλύτερα, θα το βρεις στο shopflix.gr, σε έκπτωση που αγγίζει ακόμη και τα 190€.

Δες τις προσφορές σε όργανα γυμναστικής.

Shopflix-7


Άπαξ και αρχίσεις να γυμνάζεσαι συστηματικά – αλλά και αν θέλεις απλώς να ενισχύσεις τον οργανισμό σου – η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας πρωτεϊνών θα πρέπει να μετατραπεί σε προτεραιότητα. Θα καλύψεις τις αυξημένες σου ανάγκες με μικρές προσαρμογές στη διατροφή σου ή προσθέτοντας στην καθημερινότητά σου ένα συμπλήρωμα διατροφής, δίνοντας σημασία στην ποιότητα και τη σύστασή του και χωρίς να κάνεις υπερβολές. Και θα δεις το σώμα σου να ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό.

Βρες το δικό σου συμπλήρωμα πρωτεϊνών σε προσφορά.

Το πιο σημαντικό

Μιας και μιλάμε για καλοκαίρι και αυτοφροντίδα, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον ισχυρότερο σύμμαχό σου: τα αντηλιακά που θα θωρακίσουν το δέρμα σου απέναντι στη βλαβερή ακτινοβολία και τις επιπτώσεις της για την υγεία και την εμφάνισή σου. Ειδικά για τους μήνες που θα ακολουθήσουν, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι πολύ σημαντικό να μην εγκαταλείπεις ποτέ το σπίτι σου χωρίς την αναγκαία προστασία.

Shopflix-8


Επιλογές υπάρχουν αμέτρητες – και στο shopflix.gr θα βρεις τις πιο δυνατές προσφορές σε εξαιρετικά αντηλιακά προσώπου και σώματος, για ‘σένα, αλλά και για το παιδί σου.

Ζητήματα εικόνας

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι είναι κακό να ενδιαφέρεσαι για την εικόνα σου – αρκεί να μην εστιάζεις τόσο σε αυτή, ώστε να ωθείς τον εαυτό σου σε εξαντλητικές δίαιτες ή να χάνεις την αγάπη σου για τον εαυτό σου. Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να βρεις προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις όποιες ατέλειες ενδεχομένως σε ενοχλούν.

Shopflix-9


Εμείς, για παράδειγμα, έχουμε ξεχωρίσει το scrub της Natura Siberica με τα παγωμένα μούρα, που λειαίνει το δέρμα και συμβάλλει σε μια λεπτή σιλουέτα – αλλά και την εντατική αγωγή αδυνατίσματος Somatoline Cosmeting Slimming 7 Nights Ultra Intensive Gel που δίνει ορατά αποτελέσματα μέσα σε μόλις επτά νύχτες. Εξίσου ψηλά στις προτιμήσεις μας και το Elancyl Bust Firming Serum, που προσφέρει ανύψωση και σμίλευση του στήθους, αλλά και τόνωση και σύσφιξη της περιοχής του λαιμού και του ντεκολτέ. Και τα τρία προϊόντα έχουν ένα κοινό: διατίθενται σε εξαιρετική προσφορά.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ ακόμη τις προτάσεις σε προϊόντα υγείας και ομορφιάς, όμως πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση είναι να κάνεις και η ίδια μια βόλτα από τις δεκάδες κατηγορίες και τις ατέλειωτες επιλογές του shopflix.gr. Ό,τι και αν βάλεις στο καλάθι σου, θα φτάσει στην πόρτα σου στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, χάρη στην αποκλειστική συνεργασία της πλατφόρμας με την Courier Center, με τα μεταφορικά να ξεκινούν από μόλις 1,50€.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ράινερ θύμα δύο απαγωγών - Ο πόλεμος των γονέων και η διαμάχη ελληνικής και νορβηγικής δικαιοσύνης

Αγωνία για τα ελληνικά πληρώματα μετά την πειρατεία στον Περσικό Κόλπο - Έντονο διάβημα του ΥΠΕΞ

Ο πιο εύκολος, «πράσινος» και οικονομικός τρόπος να μετακινηθείς στην πόλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης