Αρπαγή 6χρονου: Η νέα ζωή του μικρού Ράινερ στη Νορβηγία - «Για εμάς η υπόθεση έκλεισε», λέει ο πατέρας

Αρπαγή 6χρονου: Η νέα ζωή του μικρού Ράινερ στη Νορβηγία - «Για εμάς η υπόθεση έκλεισε», λέει ο πατέρας

«Το παιδί είναι ευτυχισμένο και χαμογελαστό... μέχρι ώρας δεν έχει εκφράσει κάποιον προβληματισμό, αλλά και ούτε έχει αναφέρει κάτι για την αλλαγή αυτή» - Τι αναφέρει στο protothema.gr από την Νορβηγία ο πατέρας του μικρού Ρίκι Πέντερσεν

6xronos_norway_pateras_art
«Για εμάς η υπόθεση προς το παρόν έκλεισε» διαμηνύει στο protothema.gr από την Νορβηγία ο Ρίκι Πέντερσεν, ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ, που μετά την περιπέτεια που βίωσε με την αρπαγή του από το σπίτι της μητέρας του στην Κηφισιά, βρίσκεται από την Τετάρτη στην γενέτειρα του και στο σπίτι όπου έζησε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής του στην πόλη Κρίστιανσαντ.

Όπως αναφέρει τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος του Sjak R. Haaheim ο μικρός είναι καλά στην υγεία του, ενώ χθες επισκέφτηκε και ειδικό παιδίατρο, προκειμένου να τον εξετάσει ώστε να διαπιστωθεί πως το παιδί δεν φέρει κάποιο τραύμα σωματικό ή ψυχικό από την βίαιη αλλαγή του οικογενειακού περιβάλλοντος:

«Το παιδί είναι μια χαρά. Συναντήθηκε και με τα ξαδέλφια του με τα οποία χάρηκε για αρκετή ώρα το παιχνίδι. Μέχρι ώρας δεν έχει εκφράσει κάποιον προβληματισμό, αλλά και ούτε έχει αναφέρει κάτι για την αλλαγή αυτή. Εγώ τον είδα ευτυχισμένο και χαμογελαστό» αναφέρει ο δικηγόρος του Ρίκι Πέντερσεν.

Βίντεο με τον μικρό Ράινερ να παίζει με τον πατέρα του στη Νορβηγία


Σύμφωνα με τον ίδιο το παιδί για το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στη νέα του κατάσταση, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον πατέρα του και τους συγγενείς του, οι οποίοι έχουν χαρεί με την επιστροφή του:

«Μέχρι τον Αύγουστο που ξεκινάνε τα σχολεία ο Ράινερ θα έχει προσαρμοστεί. Το καλό είναι ότι γνωρίζει καλά την γλώσσα και με την βοήθεια όλων θα τα καταφέρει. Τι θα γίνει με τις αντιδράσεις, στην πορεία κανένας δεν ξέρει, αλλά εδώ θα είμαστε να τα αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε όπως η μητέρα λέει πως έχει στα χέρια της ελληνικές δικαστικές αποφάσεις, το ίδιο έχουμε κι εμείς από τα νορβηγικά δικαστήρια. Σημασία έχει ότι και οι δυο πλευρές θα πρέπει να κοιτάξουν το καλό του παιδιού τους».

image1
image6
image12
Κλείσιμο


Σύμφωνα με τις φωτογραφίες και το βίντεο με τον 6χρονο Ράινερ να παίζει στο σπίτι του στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικό προβλήματα μετά από ατύχημα, φαίνεται πως ο μικρός όχι μόνο είναι καλά και συμπεριφέρεται απολύτως φυσιολογικά για την ηλικία του, αλλά δείχνει να το διασκεδάζει κιόλας, που σημαίνει πως όσο κι αν τα τελευταία δυο χρόνια η επαφή με τον 55χρονο ήταν περιορισμένη, το δέσιμο μαζί του εξακολουθεί να είναι δυνατό.

image8
image14



Το σίγουρο είναι πως όλοι ξέρουν καλά πως το διάστημα που ο 6χρονος θα αρχίσει να ζητά την μητέρα του στην Κηφισιά αλλά και τα πράγματα του, δεν θα αργήσει να έρθει, γι αυτό και έχουν ξεκινήσει ήδη να σκέφτονται και να προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Πατέρας εξάχρονου: Είμαι ανακουφισμένος, δεν κατανοώ τις ψευδείς κατηγορίες της μητέρας

Όπως ανέφερε στο Mega και στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρίκι Πέντερσεν : «Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος που ο γιος μου είναι και πάλι μαζί μου ασφαλής σχεδόν 2 χρόνια μετά την αρπαγή του».

Ο ίδιος όπως εξήγησε κατανοεί την απογοήτευση της μητέρας, αλλά δεν κατανοεί τις ψευδείς, όπως λέει κατηγορίες που εξαπολύει εναντίον του. «Καταλαβαίνω πως η μητέρα νιώθει απογοητευμένη αλλά δεν κατανοώ γιατί εξαπολύει ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου» τόνισε ο πατέρας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ckal7s5urj9d)


Φίλος του πατέρα ο κουκουλοφόρος

Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος, ο μεγαλόσωμος άνδρας με κουκούλα που άρπαξε το παιδί από το σπίτι στην Κηφισιά ήταν φίλος του πατέρα. «Είναι μια πολύ δραματική ιστορία. Αυτό που συνέβη είναι ότι ένας φίλος του πατέρα πλησίασε το παιδί και τον ρώτησε «ο πατέρας σου είναι εδώ κοντά, θες να πας σπίτι μαζί του;» και το παιδί απάντησε «Ναι! Θέλω να πάω σπίτι!». Αν το παιδί έλεγε «όχι, θέλω να μείνω με την μαμά» όλη η επιχείρηση θα είχε εγκαταλειφθεί» είπε ο δικηγόρος του πατέρα.

Ξεσπά η μητέρα του 6χρονου Ράινερ

Την απογοήτευσή της για την εξέλιξη της υπόθεσης του μικρού Ράινερ, εξέφρασε η μητέρα του εξάχρονου, η οποία άφησε, μάλιστα, αιχμές και τις ελληνικές Αρχές, με αφορμή τον τρόπο χειρισμού της απαγωγής του.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Mega... «αν πληρώσω εγώ κάποιον για να έρθει να πάρει το παιδί με μπράβο, πλαστό διαβατήριο, είναι αποδεκτό αυτό από τις ελληνικές Αρχές;» και συνέχισε, τονίζοντας πως η εκδοχή που έδωσε ο πατέρας σε νορβηγικά μέσα ενημέρωσης είναι τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα.

«Είπε ότι χτύπησαν την πόρτα, άνοιξε το παιδί, τον ρωτήσαν αν θέλει να πάει με τον μπαμπά του σπίτι και το παιδί είπε ναι και έτσι το πήραν. Προφανώς δεν έγινε έτσι. Είναι καθαρά ένα ψέμα, αυτό φαίνεται από τις μαρτυρίες και το βαν» ανέφερε.

Η μητέρα του εξάχρονου, η οποία αν εγκαταλείψει την Ελλάδα θα συλληφθεί, καθώς έχει εκδοθεί εις βάρος της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τα νορβηγικά δικαστήρια, καταγγέλλει ότι της έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της επικοινωνίας με το παιδί της.

«Αν εγώ πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ γιατί με έχει κατηγορήσει για την απαγωγή του παιδιού. Δεν απαντάει στα τηλέφωνα (σ.σ. ο πρώην σύζυγός της), δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου μετά από όλο αυτό. Είναι απόλυτα επιθετικός. Σε όλες μου τις αγωγές ζητάω συνεπιμέλεια ενώ εκείνος στις δίκες του ζητούσε αποκλειστική επιμέλεια».

Η μητέρα σημείωσε ότι η οικογένεια σχεδίαζε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα, και η δική της έλευση με το παιδί «ήταν το πρώτο βήμα». «Σχεδιάζαμε να έρθουμε μόνιμα. Υπήρχε δική του συναίνεση, υπάρχει και σε μήνυμα που λέει 'ναι σου έδωσα το παιδί για να πας στην Ελλάδα'. Το έχουμε καταθέσει στις Αρχές. Το παιδί ταξίδεψε με το κανονικό του διαβατήριο, αυτό που βγάλαμε μαζί με τον πατέρα του».

Η μητέρα του εξάχρονου ανέφερε πως εξετάζει τις κινήσεις που μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα προκειμένου να επανενωθεί με τον γιο της. «Θα δω ποιες είναι οι νομικές κινήσεις που μπορώ να κάνω. Εγώ ήθελα να έχει και τους δύο γονείς, αλλά η άλλη πλευρά θέλει να έχει μόνο τον πάτερα του», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ράινερ θύμα δύο απαγωγών - Ο πόλεμος των γονέων και η διαμάχη ελληνικής και νορβηγικής δικαιοσύνης

Αγωνία για τα ελληνικά πληρώματα μετά την πειρατεία στον Περσικό Κόλπο - Έντονο διάβημα του ΥΠΕΞ

Επιχείρηση διάσωσης μιας όρκας που βρέθηκε στον ποταμό Σηκουάνα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης