Αυτή την Κυριακή το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Παλιόκαιρος» είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Παλιόκαιρος» είναι στο ΘΕΜΑ

Ο έρωτας, η μουσική, τα απωθημένα για την κατάκτηση της διασημότητας μαζί με πολλές άλλες περιπέτειες είναι όλα όσα βιώνει μια παρέα φίλων που ξεμένει σε ένα ελληνικό νησί. Τα καλοκαίρια που όλοι ζήσαμε -ή θα θέλαμε να ζήσουμε, σε ένα βιβλίο

BIBLIO_XRWMA-_3_
Πρωτότυπη και παραγωγική, αλλά κυρίως προικισμένη δημιουργός και αφηγήτρια ιστοριών, η Αμάντα Μιχαλοπούλου είναι μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες συγγραφείς, με κυρίαρχη παρουσία στη λογοτεχνία από τη δεκαετία του '90 και εξής. Ο «Παλιόκαιρος» αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ευφάνταστης επινόησης χαρακτήρων και καταστάσεων, τοποθετημένες μέσα σε ένα σκηνικό το οποίο φαντάζει πολύ οικείο μα και αλλόκοτο ταυτόχρονα. Κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι η Βικτώρια, μια νεαρή επίδοξη συγγραφέας.

Αυτή την Κυριακή το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Παλιόκαιρος» είναι στο ΘΕΜΑ


Παρατηρώντας και κατασκοπεύοντας την παρέα των φίλων της, καθώς βρίσκονται όλοι μαζί στο «Τυφλονήσι», η Βικτώρια συγκεντρώνει υλικό για το βιβλίο που σκοπεύει να γράψει. Όμως μπροστά στα μάτια της ξεγυμνώνονται ένας προς ένας όλοι οι υποτιθέμενοι φίλοι που απαρτίζουν τη συντροφιά του Τυφλονησίου, μέσα από τις σχέσεις οι οποίες γεννιούνται στην κάψα του ελληνικού καλοκαιριού, φουντώνουν γρήγορα αλλά και, τις περισσότερες φορές, καταλήγουν εξίσου γρήγορα στον πόνο και τα δάκρυα.
BIBLIO_IN-ARTICLE

Όπως έχει αποδείξει πανηγυρικά σε όλο το έργο της, η Αμάντα Μιχαλοπούλου χειρίζεται άριστα την υψηλή τέχνη της ανάμιξης του πραγματικού με το φανταστικό -ή, μάλλον, του λογικού στοιχείου με το σουρεάλ. Στον «Παλιόκαιρο», όπου τα πάντα μπορούν να ανατραπούν από στιγμή σε στιγμή, εκτός από τους παράφορους και ρεαλιστικά πλασμένους ήρωες, πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει η μουσική. Η συντροφιά του «Παλιόκαιρου» ζει με τη μουσική -τη ροκ κυρίως- τα όνειρα, τις φλογερές επιθυμίες αλλά και τις ματαιώσεις της. Δηλαδή, όλα αυτά που ο καθένας μας αποκαλεί «ζωή».

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εκπληκτικό βιβλίο «Παλιόκαιρος» της Αμάντας Μιχαλοπούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης