Δήμος Καλαμαριάς: Δεν έχουμε σχέση με την υπόθεση των γυναικών που ήταν παντρεμένες εν αγνοία τους

Δήμος Καλαμαριάς: Δεν έχουμε σχέση με την υπόθεση των γυναικών που ήταν παντρεμένες εν αγνοία τους

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμαριας, όταν έγινε γνωστό το ζήτημα, κάλεσε τις δημότισσες να κινηθούν δικαστικά - Μέχρι σήμερα, πάντως, δεν έφτασε στον Δήμο καμία απόφαση της Δικαιοσύνης για ακύρωση των γάμων

gamos
Η υπηρεσία του Τμήματος Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης δεν έχει καμία σχέση με τις δύο περιπτώσεις γυναικών, που είναι δημότισσες Καλαμαριάς, οι οποίες φέρονται ως έγγαμες στα έγγραφα της οικογενειακής τους κατάστασης ενώ οι ίδιες ισχυρίζονται το αντίθετο, διευκρίνισε σε ανακοίνωση του ο Δήμος Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι έχει συναφθεί γάμος στην Αλβανία, με Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι δηλώθηκαν ως ληξιαρχικά γεγονότα στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών.

Στη συνέχεια το Ειδικό Ληξιαρχείο έστειλε τις εν λόγω ληξιαρχικές πράξεις στο Δημοτολόγιο του Δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να ενημερωθεί για το γεγονός και να διαμορφωθεί αναλόγως η οικογενειακή κατάσταση.

«Όταν οι δύο δημότισσες ανακάλυψαν ότι είναι παντρεμένες, η Υπηρεσία μας τις σύστησε να κινηθούν νομικά, προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις τους, ενώ από την πλευρά του το Δημοτολόγιο παρείχε τα πιστοποιητικά που ζητήθηκαν για δικαστική χρήση», επισημαίνει ο Δήμος Καλαμαριάς και προσθέτει ότι «παρά το γεγονός ότι και οι δύο γυναίκες ενημερώθηκαν για το θέμα από το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, το Δημοτολόγιο Καλαμαριάς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αποδέκτης κάποιας δικαστική απόφασης, που να ακυρώνει τους παραπάνω γάμους».

«Το λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο Δήμος Καλαμαριάς θα στηρίξει με όποιο τρόπο χρειαστεί τις έρευνες που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», καταλήγει η ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Παραλήρημα Μπαχτσελί με ύβρεις κάτα του Μητσοτάκη: «Ύπουλος και άνανδρος όσο οι παππούδες του»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης