Κιλκίς: Καλλιεργούσαν δυο φυτείες με 241 δενδρύλλια κάνναβης

Κιλκίς: Καλλιεργούσαν δυο φυτείες με 241 δενδρύλλια κάνναβης

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δυο δράστες και τους πέρασαν χειροπέδες

fyteies-arthrou
Η πρώτη μεγάλη χασισοφυτεία της χρονιάς ήταν «έργο» δύο Ελλήνων και την ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κιλκίς, που διαπίστωσαν μάλιστα ότι οι καλλιεργητές είχαν μοιράσει στα δυο τα 241 δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργώντας τα σε εξωτερικό και σε εσωτερικό χώρο!

Με συντονισμένες ενέργειες και ακολουθώντας πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δυο δράστες και τους πέρασαν χειροπέδες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε αγροτική θαμνώδη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου καλλιεργούσαν 146 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 60 εκατοστών, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ακολούθησαν έρευνες και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν, όπου βρέθηκε ένα φυτώριο με άλλα 95 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 15 εκατοστών.

Στους ίδιους χώρους, κατασχέθηκαν και 51,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 88 γραμμαρίων, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, ένα λάστιχο ποτίσματος μήκους 150 μέτρων και εξοπλισμός με ειδικούς λαμπτήρες και άλλα σύνεργα που χρησιμοποιούσαν για την εσωτερική καλλιέργεια. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Καλλιεργούσε χασισόδεντρα στην αυλή του

Με επιχείρηση που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ήλιδας, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου ένας Έλληνας, καθώς διαπιστώθηκε ότι στην αυλή της κατοικίας του στα Σαβάλια Ηλείας καλλιεργούσε πέντε δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε ισάριθμες γλάστρες. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας που του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδήσεις σήμερα

Επιπλέον παροχές για όσους επιλέξουν «προσωπικό γιατρό»

Θρίλερ με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία – Όρος η εδαφική ακεραιότητα λέει ο Ζελένσκι

Βροχές στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια σήμερα - Έρχεται «μίνι» καύσωνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης