Η οπτική ίνα φτάνει σε όλο και περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις

Η οπτική ίνα φτάνει σε όλο και περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις

Η χώρα αναβαθμίζεται, αποκτώντας υπερ-υψηλές, εγγυημένες ταχύτητες Internet

cosm1

Sponsored Content

Τα υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών είναι βασική προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και για την αναβάθμιση της καθημερινότητας όλων. Καθώς είμαστε διαρκώς online και connected για να εργαστούμε, να μάθουμε και να ψυχαγωγηθούμε, η ανάγκη για υπερ-υψηλές ταχύτητες Internet έχει γίνει πιο επιτακτική από ποτέ. Πώς θα καλυφθεί αυτή η ανάγκη;

Αυτή τη στιγμή, γίνεται στη χώρα μας η μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές των τελευταίων δεκαετιών. Είναι ένα έργο που θα μας οδηγήσει στην Κοινωνία των Gigabit και υλοποιείται από τον Όμιλο ΟΤΕ. Μέσα από επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, ο Όμιλος προχωρά δυναμικά στην κάλυψη των 2/3 γραμμών της χώρας με υποδομή οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH), φέρνοντάς την σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2022, και σε 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027. Σήμερα, μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στη χώρα, πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι έχουν ήδη πάνω από 650.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Optikes_Ines__3_


Τα πλεονεκτήματα των οπτικών ινών μέχρι το σπίτι
Η σύνδεση με υποδομή FTTH, δηλαδή με 100% οπτική ίνα μέχρι την πρίζα, σημαίνει 100% εγγυημένη απόδοση υπερ-υψηλής ταχύτητας internet, χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες. Το download αρχείων, ακόμα και μεγάλου όγκου, γίνεται έως και 8 φορές πιο γρήγορα, το upload μέσα σε δευτερόλεπτα κι όλες οι smart συσκευές και «βαριές» εφαρμογές «τρέχουν» απρόσκοπτα, χωρίς lag-αρίσματα και διακοπές.

Κλείσιμο
Έτσι, η τηλεκπαίδευση των παιδιών μπορεί να συμβαίνει παράλληλα με την τηλεργασία των γονιών, χωρίς να υπάρχουν εικόνες freez-αρισμένες ή καθυστερήσεις, το live streaming μπορεί να «τρέχει» την ίδια στιγμή με το online gaming, χωρίς καμία αυξομείωση στην ταχύτητα κι όλα αυτά μπορούν να συμβούν, χάρη στο FTTH.
Για να μάθετε κι εσείς, εάν έχει φθάσει η υποδομή FTTH έξω από την πόρτα σας, μπορείτε να δείτε εδώ.

Ξεκινάμε! Για να φέρουμε 100% οπτική ίνα στα 2/3 της Ελλάδας.


Η δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων είναι γεγονός
Παράλληλα με την επέκταση της υποδομής FTTH στη χώρα, με γρήγορους ρυθμούς προχωρά και η δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού Internet των πελατών COSMOTE όπου είναι τεχνολογικά εφικτό, μία πρωτοβουλία του Ομίλου ΟΤΕ για την αύξηση της διείσδυσης υψηλότερων ταχυτήτων.

Περισσότεροι από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί συνδρομητές, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση, θα δουν τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού Internet να αναβαθμίζονται δωρεάν στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, μέσα στο 2022. Οι συνδρομητές δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια. Ενημερώνονται, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My COSMOTE App και με γραπτό μήνυμα (sms). Ήδη, η αναβάθμιση ταχυτήτων έχει υλοποιηθεί σε πάνω από το 30% των συνδέσεων που μπορούν να αναβαθμιστούν.

COSMOTE_Speeds-Upgrade


Οι στρατηγικές κινήσεις του Ομίλου ΟΤΕ για την επέκταση του FTTH και την άμεση αναβάθμιση των ταχυτήτων, αναβαθμίζουν τη χώρα, αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Πρόκειται να συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση των επιδόσεων της Ελλάδας στους διεθνείς δείκτες, ιδίως στη βελτίωση της απόκλισής της από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI. Με υποδομή FTTH και αναβαθμισμένες ταχύτητες internet, η χώρα αλλάζει ταχύτητα.

COSMOTE_FTTH
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης