Εξαπάτησαν επιχειρηματίες σε Κομοτηνή και Ηλεία

Εξαπάτησαν επιχειρηματίες σε Κομοτηνή και Ηλεία

Oι δράστες χρησιμοποίησαν και στις δύο περιπτώσεις την ίδια μέθοδο του phishing

MOBILE_WOMAN_HAND_2
Άλλη μια απάτη στην Κομοτηνή ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που έχουν έναν ογκώδη φάκελο με αλλεπάλληλα περιστατικά που διαπράχθηκαν με την ίδια μέθοδο του phishing. Το νέο κρούσμα, που αποκαλύφθηκε την περασμένη Δευτέρα, είχε ως θύμα την ιδιοκτήτρια μιας επιχείρησης.

Ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της με το πρόσχημα ότι θα αγοράσει προϊόντα από την επιχείρηση και της έστειλε σε ηλεκτρονική εφαρμογή του κινητού της ένα μήνυμα για επιβεβαίωση της πληρωμής, το οποίο περιείχε ένα link με περιβάλλον όμοιο με της τράπεζας. Μόλις η γυναίκα πληκτρολόγησε τους προσωπικούς τραπεζικούς της κωδικούς, ο δράστης κατάφερε να πραγματοποιήσει δύο μεταφορές χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 22.000 ευρώ.

Με τον ίδιο τρόπο η απάτη στην Ηλεία

Την ίδια μέθοδο χρησιμοποίησε ένας άγνωστος, ο οποίος επικοινώνησε με έναν ιδιοκτήτη πρατηρίου στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με το πρόσχημα της αγοράς καυσίμων για τον εφοδιασμό ενός φορτηγού. Και σε αυτή την περίπτωση, ο δράστης έστειλε «μαϊμού» μήνυμα στο θύμα και κατάφερε να του αποσπάσει τους κωδικούς εισόδου στις τραπεζικές συναλλαγές του, με αποτέλεσμα να μεταφέρει από τον λογαριασμό του σε άλλον το ποσό των 8.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί του τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστου για απάτη με υπολογιστή και ερευνούν για να ταυτοποιήσουν τον δράστη.






Ειδήσεις σήμερα:

Έτσι σκότωναν οι Ρώσοι στρατιώτες στην Μπούτσα - Συγκλονιστικά βίντεο από τους New York Times

Σε ετοιμότητα ο ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πόσο επικίνδυνη είναι και ποια τα συμπτώματα

Ομόφωνα ένοχοι οι δύο δολοφόνοι της Τοπαλούδη - Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας της

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης