Εντυπωσιακό βίντεο από τη Σούδα με ομίχλη: «Ακούγαμε τα πλοία αλλά δεν τα βλέπαμε»

Εντυπωσιακό βίντεο από τη Σούδα με ομίχλη: «Ακούγαμε τα πλοία αλλά δεν τα βλέπαμε»

Η πυκνή ομίχλη σκέπασε την πόλη των Χανίων και δημιούργησε προβλήματα στην άφιξη των πλοίων λόγω της περιορισμένης ορατότητας - «Ήταν σχεδόν δίπλα μας, ακούγαμε τις μηχανές αλλά άργησαν πολύ να φανούν»

omixli1
Μεγάλα προβλήματα την άφιξη των πλοίων στο λιμάνι της Σούδας εντοπίστηκαν χθες, λόγω της πυκνής ομίχλης που σκέπασε την πόλη των Χανίων.

Τα προβλήματα αποτυπώνονται και στο εντυπωσιακό βίντεο, που καταγράφει τις αφίξεις των πλοίων της πρωινές ώρες της Τετάρτης και η ορατότητα περιορισμένη.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο Κώστας Φραγκοστεφανάκης, που δημοσίευσε και το βίντεο, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή στο λιμάνι της Σούδας που ακούγαμε τα πλοία αλλά δεν τα βλέπαμε. Είχαν μπει ήδη στο λιμάνι και σφύριζαν καθώς πλησίαζαν το ένα το άλλο. Ήταν σχεδόν δίπλα μας ακούγαμε τις μηχανές αλλά άργησαν πολύ να φανούν.

Ήταν δύσκολο το να προσεγγίσουν με ασφάλεια το λιμάνι λόγο της πυκνής ομίχλης. Με την εξωτερική βοήθεια από ξηράς μπόρεσε μετά από αρκετή ώρα να δέσει πρώτο το KYDON PALACE και μετά από 35 λεπτά περίπου να δέσει και το BLUE GALAXY».

ΣΟΥΔΑ 18 Μαΐου 2022  BLUE GALAXY & KYDON PALACE ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ


Το KYDON PALACE μπαίνει δεύτερο στον κόλπο της Σούδας, πίσω από το BLUE GALAXY περίπου 20 λεπτά. Το KYDON PALACE καταφέρνει με την πρώτη προσπάθεια και προσεγγίσεις την προβλήτα πρώτος έχοντας εξωτερική βοήθεια από ξηράς, που ενημερώνει τον καπετάνιο για την απόσταση από την προβλήτα και πως να την προσεγγίσει με ασφάλεια και με την βοήθεια της νταλίκας που είχε αναμμένα τα φώτα. Με αποτέλεσμα να δέσει το KYDON PALACE πρώτο με ασφάλεια και ώρα 07:10 στο λιμάνι της Σούδας.

Κλείσιμο
Το BLUE GALAXY ενώ μπαίνει πρώτο στο κόλπο της Σούδας στις 18-5-2022 και ώρα 05:10 δεν καταφέρνει να προσεγγίσει την προβλήτα λόγο πυκνής ομίχλης και κάνει στροφή 180° και ξαναβγαίνει στα ανοιχτά του κόλπου, όπου μετά από 2 ώρες και 35 λεπτά περίπου με την τρίτη προσπάθεια του καπετάνιου προσεγγίζει την προβλήτα και το δένουν με ασφάλεια στις 07:45 στο λιμάνι της Σούδας.



Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκε στη Μασαχουσέτη το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στις ΗΠΑ


Την ημέρα του γάμου του με την Άμπερ Χερντ, ο Τζόνι Ντεπ αστειευόταν ότι πλέον μπορεί να την χτυπάει ελεύθερα


Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Παρασκευή, πού θα έχουμε βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης