Καιρός: Ζέστη με 32άρια αύριο, «μίνι» κακοκαιρία από την Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Ζέστη με 32άρια αύριο, «μίνι» κακοκαιρία από την Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίας

Διπρόσωπος καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στα ηπειρωτικά, αλλά με ζέστη την Κυριακή - 32άρια τη Δευτέρα με αστάθεια από το μεσημέρι - Πού θα βρέχει από το βράδυ της Τετάρτης

kairos-kiriaki-kakokairiadeutera
Βροχές, αλλά και νέα άνοδος της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για τη Δευτέρα, ωστόσο από την ερχόμενη Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει νέα μεταβολή με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες. 

Σήμερα Κυριακή τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά οι οποίες από το πρωί σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρότερες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 30, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 13 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 29, στις Κυκλάδες από 11 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 25 και στην Κρήτη από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου.




Ο καιρός με μία ματιά

Κλείσιμο
Αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και τοπικά θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου

Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ


Ο καιρός 

Στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίουκαι και τα Δωδεκάνησα, σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο κατά τόπους 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 12 έως 27 με 29 και κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές από 15 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό κυρίως στα δυτικά και βόρεια, να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς, μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 13 έως 28 με 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι μπιθανό στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Ο καιρός την Τετάρτη

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στην κεντρική χώρα, ενώ τη νύχτα στα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί αρχικά 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για την Πέμπτη και Παρασκευή

Αρχικά στα κεντρικά και βαθμιαία στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης θα σταματήσουν. Την Παρασκευή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ, την Παρασκευή όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

kairos-pempti


kairos-pempti-thermokrasies


Περισσότεροι από 700 κεραυνοί, σημαντικές βροχές και καταιγίδες έως το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου 2022

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στα δυτικά και βόρεια και στην ορεινή Πελοπόννησο το Σάββατο 14/05. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως τις 18:00 τοπική ώρα το μεγαλύτερο ύψος βροχής (33 χιλιοστά) καταγράφηκε στη Στεμνίτσα Αχαΐας ενώ το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εντόπισε περισσότερους από 700 κεραυνούς.

Στον χάρτη που ακολουθεί με κίτρινες κουκίδες φαίνονται οι κεραυνοί που έπεσαν έως τις 18:00 του Σαββάτου 14/05 ενώ στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 μετεωρολογικοί σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

kairos-KATAIGIDES
.

Ειδήσεις σήμερα

Μόσχα: Θα απαντήσουμε εάν το ΝΑΤΟ φέρει πυρηνικά στην Φινλανδία

Νέα εποχή για Φινλανδία και Σουηδία - Ένα βήμα πριν την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Δικαστήριο Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων: Το Δημόσιο οφείλει να καταβάλει αποζημίωση για ενδοοικογενειακή βία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης