Στην Πάτρα έκανε απάτες, στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη

Στην Πάτρα έκανε απάτες, στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη

Είχε τηλεφωνήσει σε ηλικιωμένη ζητώντας μεγάλο χρηματικό ποσό δήθεν για χειρουργείο στο οποίο έπρεπε να υποβληθεί το παιδί της

k2_items_src_0ab3aed18eecbda4d6b3161fa699c083
Χάρη στην άμεση κινητοποίηση και την συνεργασία των αστυνομικών υπηρεσιών, συνελήφθη ενώ κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη ένας Έλληνας «εισπράκτορας» σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Πάτρα, έχοντας πάνω του μέρος από το μεγάλο ποσό που του είχε παραδώσει ένα από τα θύματα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ένας άγνωστος τηλεφώνησε σε μια ηλικιωμένη στην Πάτρα παριστάνοντας τον γιατρό και απαίτησε 25.000 ευρώ για τα έξοδα του χειρουργείου στο οποίο έπρεπε να υποβληθεί άμεσα το παιδί της, που δήθεν είχε σοβαρό ατύχημα. Η ηλικιωμένη συμφώνησε και στο σπίτι της έφτασε ο δράστης για να παραλάβει το χρηματικό ποσό. Μόλις πήρε τα χρήματα, έφυγε από την πόλη.

Ωστόσο, η έγκαιρη ενημέρωση της Ασφάλειας είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί βίντεο στο οποίο είχε καταγραφεί το αυτοκίνητο του «εισπράκτορα» και σήμανε συναγερμός. Το όχημα εντοπίστηκε την Πέμπτη από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης να κινείται στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, όπου το ακινητοποίησαν και προσήγαν στην Ασφάλεια Πατρών όπου στο αυτοκίνητο και στον ίδιο βρέθηκαν 7.040 ευρώ από τη λεία της τελευταίας απάτης, επτά σφαίρες, ένας φορητός υπολογιστής, 12 αποδείξεις διοδίων και ένα κινητό.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι μαζί με τέσσερις άγνωστους ακόμη συνεργούς του είχαν διαπράξει από τις 19 Απριλίου άλλες τρεις απάτες και μια απόπειρα σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και τους είχαν αποσπάσει συνολικά 51.000 ευρώ. Σε βάρος του "εισπράκτορα" σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε συμμορία, απάτες και παράβαση του νόμου περί όπλων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το όχημα του κατασχέθηκε.


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με νεκρή ηλικιωμένη από φωτιά στο Παλαιό Φάληρο - Συνελήφθη ο γιος της

Βουτιά θανάτου στη Μαγιόρκα: Τουρίστας πήδηξε από ύψος 25 μέτρων και σκοτώθηκε - Τον τραβούσε βίντεο η σύντροφός του

Ολοκληρώνεται το παζλ της δολοφονίας της Τζωρτζίνας - Οι μαρτυρίες που «καίνε» την Ρούλα Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης