Μηταράκης - Βούλτεψη συζήτησαν για τα συνόδευτα ανήλικα με ειδική εκπρόσωπο του ΟΗΕ

Μηταράκης - Βούλτεψη συζήτησαν για τα συνόδευτα ανήλικα με ειδική εκπρόσωπο του ΟΗΕ

Η Δρ. Νάγιατ Μαάλα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εξέφρασε ικανοποίηση για το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί και συνεχάρη τις ελληνικές αρχές

5558639
Συνάντηση με την ειδική εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη βία κατά των παιδιών, Δρ. Νάγιατ Μαάλα, είχαν σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τομέα της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, με τον ειδικό γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ηρακλή Μοσκώφ, να παρουσιάζει τις ειδικότερες πολιτικές ως προς την κατάργηση του θεσμού της αστυνομικής φύλαξης, την εξασφάλιση ασφαλούς και κατάλληλης στέγασης, την παροχή ψυχοκοινωνικής περίθαλψης και εκπαίδευσης, καθώς και τη δημιουργία εθνικού μηχανισμού εντοπισμού ασυνόδευτων ανηλίκων.  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η ειδική εκπρόσωπος του ΟΗΕ, εξέφρασε ικανοποίηση για το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί και συνεχάρη τις ελληνικές αρχές, σημειώνοντας ότι οι δράσεις αυτές θα πρέπει να τύχουν μεγαλύτερης προβολής εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών, και κάλεσε σε επίδειξη αλληλεγγύης, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η μετανάστευση δεν είναι ζήτημα μόνον της Ελλάδος.

Η αξιωματούχος του ΟΗΕ θα επισκεφθεί αύριο, συνοδευόμενη από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τον ειδικό γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, δομές υποδοχής ασυνόδευτων παιδιών, και την Κυριακή, τη δομή της Ριτσώνας.


Ειδήσεις σήμερα:

«Μάχη» για το Φιδονήσι - «Θα πολεμήσουμε για όσο χρειαστεί», λένε οι Ουκρανοί

Κιμ Καρντάσιαν: «Ο Κάνιε Γουέστ με έκανε να πιστεύω ότι μου είναι απαραίτητος, δεν μπορούσα ούτε να ντυθώ μόνη μου»

«Δεν πάτησε ούτε μια νότα!»: Απογοήτευση στα social media με τη συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης