Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέο στοιχείο «καίει» την Πισπιρίγκου - Απέκρυψε επεισόδια βραδυκαρδίας της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέο στοιχείο «καίει» την Πισπιρίγκου - Απέκρυψε επεισόδια βραδυκαρδίας της Τζωρτζίνας

Η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου ανατρέπει τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης  - Ενώ οι γιατροί έβλεπαν χαμηλούς παλμούς στο παιδί, η Πισπιρίγκου δεν τους ενημέρωσε ποτέ για κάτι τέτοιο

pispirigkou-tzwrtzina34343
Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της νοσηρής και φρικιαστικής υπόθεσης στην Πάτρα, τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι μοιραία πολλά, ενώ τα βλέμματα στρέφονται στη σκοτεινή συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου που προφυλακίστηκε με την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Το νέο μυστηριώδες στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στο παζλ του δράματος είναι ότι το παιδί είχε επεισόδια βραδυκαρδίας στο διάστημα των επτά μηνών που βρισκόταν στο σπίτι του.

Η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου, που παρουσίασε το STAR, ανατρέπει στην ουσία τους ισχυρισμούς του ζεύγους Δασκαλάκη.

Ειδικότερα, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης είχαν υποστηρίξει ότι η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κάποιο επεισόδιο μέσα στους επτά μήνες που βρισκόταν στο σπίτι, μετά το εξιτήριο που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2021 από το νοσοκομείο του Ρίου.




Κλείσιμο
Στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής με τη μητέρα, όπως αποκαλύπτει ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου, να στέλνει κάθε μέρα πληροφορίες για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Το έκανε αυτοβούλως», υποστηρίζει ο γιατρός στη μαρτυρία του, επισημαίνοντας όμως ότι είδαν επεισόδια βραδυκαρδίας όσο το παιδί ήταν στο σπίτι.

Παρατηρήθηκαν κάποιες σημαντικές διακυμάνσεις της καρδιακής συχνότητας στη διάρκεια των περίπου επτά μηνών. Υπήρχαν κάποια διαστήματα όπως από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2021 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν πολύ χαμηλή μέχρι και κάτω του 1% ενώ κάποια άλλα διαστήματα, όπως το τέλος Αυγούστου 2021 με μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν μέχρι και 30% του χρόνου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του παιδοκαρδιολόγου, ενώ εκείνοι έβλεπαν χαμηλούς παλμούς στο παιδί, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τους ενημέρωσε ποτέ ότι είχε κάποιο επεισόδιο στο σπίτι, μέσα σε αυτό το διάστημα των 7 μηνών.

Μιλώντας, στο μεταξύ, στο STAR ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υπόκειται σε εξωτερικό αίτιο, όπως είναι για παράδειγμα η δηλητηρίαση.

«Αν έχουν καταγραφεί επεισόδια βραδυκαρδίας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, καθώς η βραδυκαρδία μπορεί να προκληθεί από έναν εξωγενή παράγοντα όπως είναι η έλλειψη οξυγόνου, η και από ουσίες που μπορούν να έχουν ανάλογη δράση», δηλώνει - από την πλευρά του - ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμιος τρόμος για μια «μεγάλη ύφεση»: Bουτιά στις αγορές, τριγμοί στην ΕΕ και «γκρίζες ζώνες» στις κυρώσεις


Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Το θέατρο διάρκειας 10 ωρών της απολογίας του - Γιατί η έδρα τον «ξετίναξε» με ερωτήσεις


Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθαρές θέσεις για τη γεωπολιτική θέση της χώρας και τις σχέσεις με ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης