Οι «Μικροί Ήρωες» κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα χιλιάδων παιδιών

Οι «Μικροί Ήρωες» κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα χιλιάδων παιδιών

Η Stoiximan, σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική Eταιρεία Σύμπλευση και την HOPEgenesis, στηρίζει έμπρακτα μαθητές και οικογένειες των ακριτικών νησιών της Ελλάδας.

stoix_header
Στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και των γρήγορων ρυθμών η μόνη ελπίδα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον είναι τα παιδιά. Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται ένα παιδί θέλει να νιώθει την ασφάλεια, να αισθάνεται την αγάπη των δικών του ανθρώπων αλλά και τη φροντίδα εκείνων που νοιάζονται πραγματικά για τις επιθυμίες και τα όνειρά του.
Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά θέλουν να είναι δυνατά για να πετάξουν ψηλά με τη δύναμη της γνώσης. Θέλουν να έχουν όλα εκείνα τα εφόδια και τις εμπειρίες πάνω στις οποίες θα χτίσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση η Stoiximan και το πρόγραμμα «Μικροί ;Hρωες» βρέθηκε για άλλη μία φορά στο πλευρό των παιδιών που ζουν στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας δίνοντας τους εφόδια να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.
DSC06963
Ένα πολυγήπεδο για τους μικρούς αθλητές
Η Stoiximan με το πρόγραμμα “Μικροί Ήρωες” μαζί με τη Σύμπλευση, την οποία στηρίζει η εταιρεία σταθερά τα τελευταία χρόνια, έκαναν ένα ταξίδι μάθησης και γνώσης εφαρμόζοντας την πράξη τα ιδεώδη του αθλητισμού και όχι μόνο.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της πάλης, Μαρία Πρεβολαράκη, βρέθηκαν μαζί με τον Πάνο Κωνσταντόπουλο, Αντιπρόεδρο της Stoiximan στην Κάσο για να εγκαινιάσουν το νέο πολυγήπεδο που δημιουργήθηκε με την χορηγία της Stoximan.

Κλείσιμο
Σε μια συνάντηση γεμάτη παιδικό ενθουσιασμό οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου της Κάσου, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη σπουδαία αθλήτρια. Εκείνη με τη σειρά της μίλησε μαζί τους, φωτογραφήθηκε και φυσικά μοιράστηκε όλα όσα ήθελαν να μάθουν τα παιδιά για τις βασικές τεχνικές του αγαπημένου τους αθλήματος, της πάλης. Παράλληλα, η Σύμπλευση έστησε ιατρεία παρέχοντας δωρεάν ιατρικούς ελέγχους στους κατοίκους του νησιού.
Το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» ταξιδεύει για δεύτερα φορά στην Κάσο και ξαναβρίσκει τους κατοίκους του ακριτικού νησιού, που στο παρελθόν είχαν φιλοξενηθεί στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι Μικροί ήρωες ταξιδεύουν», συμμετέχοντας σε ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι.

Δωρεάν υλικοτεχνικός εξοπλισμός στους Λειψούς, γήπεδο μπάσκετ στη Σίκινο, pillars στο λιμάνι της Ηρακλειάς και γήπεδο μπάσκετ στο νησί των Λειψών είναι μόνο μερικά από τα σπουδαία έργα υποδομών που έχει πραγματοποιήσει η οικογένεια της Stoiximan μαζί με την ομάδα της Σύμπλεσης.

PHOTO-2022-05-06-15-38-15

Μια ελπίδα γεννιέται

Ταυτόχρονα, η HOPEgenesis βρέθηκε στο νησί των Φούρνων, όπου μοίρασε δώρα της Stoiximan στα 22 παιδιά που κατοικούν εκεί. Οι Φούρνοι είναι ένας τόπος που έχει βρεθεί από την αρχή στο επίκεντρο της δραστηριότητας της Stoiximan, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα». Από το 2018, η Stoiximan στηρίζει το έργο της HOPEgenesis υιοθετώντας 10 συνολικά ακριτικά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, καλύπτει τα έξοδα εγκυμοσύνης των γενναίων γυναικών που μένουν εκεί συμβάλλοντας με τον πιο ωφέλιμο τρόπο στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Όλες αυτές οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με σκοπό τη στήριξη των κατοίκων ακριτικών περιοχών και την έμπρακτη βοήθεια σε κάθε επίπεδο.




Οι «Μικροί Ήρωες» σε αριθμούς
Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 42.000 μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα “Οι Μικροί Ήρωες” τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ 55 νέοι Μικροί ήρωες έχουν γεννηθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσω του προγράμματος “Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης