ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων έξω από την πρυτανεία κατά της αστυνομικής παρουσίας

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων έξω από την πρυτανεία κατά της αστυνομικής παρουσίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών από το κτήριο Βιολογίας - Από νωρίς το πρωί, μέλη φοιτητικών συλλόγων προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό της σχολής Θετικών Επιστημών

foitites_apth_diamartyria5
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους φοιτητικούς συλλόγους για την παρουσία της αστυνομίας εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί, μέλη φοιτητικών συλλόγων και παρατάξεων, συγκεντρώθηκαν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν εντός του ΑΠΘ και την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός της Πανεπιστημιούπολης.

ΑΠΘ: Νέες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρία έξω από την πρυτανεία κατά της αστυνομικής παρουσίας


Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία έως την Κοσμητεία της Σχολής όπου κρέμασαν πανό στην είσοδο και ψήφισμα στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες συλλήψεις φοιτητών, τον βάναυσο τραυματισμό που δέχτηκαν από δυνάμεις καταστολής εντός του ΑΠΘ. Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης και προβοκατόρικων ομάδων που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές, τους συλλόγους και τους αγώνες τους, και λειτουργούν μόνο ως οι καλύτεροι χορηγοί της έντασης της έντασης της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον της νέας γενιάς».

Κλείσιμο
foitites_apth_diamartyria3
foitites_apth_diamartyria4
foitites_apth_diamartyria2


Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την απομάκρυνση των οικοδομικών υλικών από το κτήριο Βιολογίας, οι οποίες γίνονται με την περιφρούρηση του χώρου από την αστυνομία.

Διαμαρτυρία στο κτήριο Διοίκησης

Περίπου στις 12.00, διαφορετικό μπλοκ φοιτητών ξεκίνησε πορεία από την ΣΘΕ και κινήθηκε εντός του πανεπιστημίου. Αφού σταμάτησαν έξω από την πρυτανεία και φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, οι φοιτητές επέστρεψαν στην αφετηρία.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί, μέλη φοιτητικών συλλόγων προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό της σχολής Θετικών Επιστημών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοσμητείας, σήμερα τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

foitites_apth_diamartyria
foitites_apth_diamartyria_art


Θυμίζουμε ότι νωρίς το πρωί ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο που γίνονται οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης, στην πρώην κατάληψη "Στέκι στο Βιολογικό".

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μπροστά από τη ΣΘΕ, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες, μάρμαρα ακόμα και πυροσβεστήρες, στους αστυνομικούς που βρισκόταν μπροστά από την πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» , όπου γίνονται εργασίες για την δημιουργία βιβλιοθήκης. Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Νέα επεισόδια, με άγριο ξύλο, σημειώθηκαν λίγες ώρες αργότερα και έξω από το κτήριο Διοίκησης.


Ειδήσεις σήμερα

ΑΠΘ: Συνεχίζονται οι εργασίες μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια


Γλυκά Νερά: Σήμερα η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν


ΣΥΡΙΖΑ: Το «προσωπικό στοίχημα» Τσίπρα στις κάλπες της Κυριακής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης