Προμαχώνας: Εξομαλύνεται η κατάσταση μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας των Βούλγαρων οδηγών

Προμαχώνας: Εξομαλύνεται η κατάσταση μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας των Βούλγαρων οδηγών

Οι επαγγελματες της γειτονικής χώρας διαμαρτύρονται για τις τιμές των καυσίμων και τα διόδια

2462779
Εξομαλύνεται η κατάσταση με την είσοδο και έξοδο των φορτηγών αυτοκίνητων, από και προς τη Βουλγαρία, μετά τις ουρές χιλιομέτρων που δημιουργήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, σήμερα Τρίτη, λόγω της διαμαρτυρίας των Βούλγαρων οδηγών φορτηγών αυτοκίνητων διεθνών μεταφορών, οι οποίοι από νωρίς σήμερα προχώρησαν σε πολύωρο κλείσιμο του δρόμου λίγο μετά το συνοριακό σταθμό.

Οι Βούλγαροι επαγγελματίες οδηγοί διαμαρτυρήθηκαν με αυτόν τον τρόπο για τις μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα και τη βινιέτα, δηλαδή το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, που όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές του επόμενου μήνα θα παρουσιάσει νέα αύξηση.

Ανάλογες διαμαρτυρίες σημειώθηκαν σήμερα και σε αστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της Βουλγαρίας. Μάλιστα, οι οδηγοί έχουν δηλώσει πως είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και σε αποκλεισμό των συνόρων στα μέσα του μήνα αν δεν βρεθεί λύση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε ότι «μόλις τελείωσε η διαμαρτυρία των Βούλγαρων οδηγών ξεκίνησε η σταδιακή διέλευση των φορτηγών αυτοκίνητων, ωστόσο απαιτείται κάποιος χρόνος προκειμένου να εξομαλυνθεί απόλυτα η κατάσταση στον Προμαχώνα».

Οι διαμαρτυρίες των Βούλγαρων οδηγών επηρέασαν και τους Έλληνες οδηγούς οι οποίοι αδυνατούσαν να περάσουν από το συνοριακό σταθμό», συμπλήρωσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς οι δυτικές κυρώσεις οδήγησαν τους Ρώσους «Μίδες» σε χρεοκοπία εν μία νυκτί

Κρίνεται στο ΣτΕ η συνταγματικότητα της απόφασης Χατζηδάκη για τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό – Νεκρή ένοικος της πολυκατοικίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης