Κώστας Γκουσγκούνης: Οι τελευταίες φωτογραφίες του

Κώστας Γκουσγκούνης: Οι τελευταίες φωτογραφίες του

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε ο  ανιψιός του θρυλικού πρωταγωνιστή των ερωτικών ταινιών και επαγγελματίας φωτογράφος στη Λάρισα, Δημήτρης Γκουσγκούνης - Εχθές πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Κώστα Γκουσγκούνη στην Αρτέμιδα

gkousgkounis_photo_xr
Το τελευταίο αντίο είπαν εχθές, 9 Μαΐου, φίλοι και συγγενείς στον Κώστα Γκουσγκούνη, μια από τις πιο θρυλικές μορφές των ερωτικών ταινιών. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην Αρτέμιδα, όπως ακριβώς επιθυμούσε.  «Θέλω να με πάτε στη Λούτσα στο κοιμητήριο Αρτέμιδας και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στεναχωριέστε καλή αντάμωση», φέρεται να ήταν τα τελευταία του λόγια στους οικείους του.

Τις τελευταίες φωτογραφίες του θείου του Κώστα Γκουσγκούνη που έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών από ανακοπή, δημοσίευσε με ανάρτησή του, ο ανιψιός του και επαγγελματίας φωτογράφος στη Λάρισα, Δημήτρης Γκουσγκούνης, όπως αναφέρει το larissanet.gr.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Καλό ταξίδι θείο θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας. Σαν να ήξερες πως αυτή θα είναι η τελευταία μας φωτογράφιση. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα!!!»

gkousgkounis_1
gkousgkounis_2


Από τις εμφανίσεις φιλμ στο πλατό


Ο Κώστας Γκουσγκούνης ήρθε στον κόσμο κλαίγοντας δυνατά στις 31 Μαρτίου του 1931 και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου ο πατέρας του διατηρούσε φωτογραφείο.

Κλείσιμο
Έζησε την Κατοχή ως παιδί και τον Εμφύλιο ως έφηβος, σε μια Ελλάδα που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της όταν αποφάσισε να αφήσει πίσω του την πόλη που μεγάλωσε. Η κάθοδος στην Αθήνα του δίνει την ευκαιρία εκτός από φωτογράφος να δοκιμάσει την τύχη του στον κινηματογράφο, ως ένας γοητευτικός νεαρός με πυκνά μαύρα μαλλιά.

Από τις αρχές της δεκαετίας του '50 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '60 έκανε κάποια περάσματα παίζοντας δίπλα σε μεγάλους σταρ της εποχής όπως ήταν ο Αλέκος Αλεξανδράκης ο Δημήτρης Χορν, ο Βασίλης Αυλωνίτης και η Γεωργία Βασιλειάδου.

Με τον δεύτερο συνυπήρξαν στην ταινία «Μια ζωή την έχουμε» όπου ο Γκουσγκούνης υποδύθηκε τον καφετζή που πηγαίνει στον Κλέωνα-δηλαδή τον Χορν-ο οποίος είναι ταμίας σε τράπεζα, τον καφέ του έχοντας έναν μικρό διάλογο μαζί του.

kostas_1
 

Η χάρη του θα φτάσει μέχρι το Χόλιγουντ, αφού επιλέγεται να παίξει έναν μικρό ρόλο στην πολεμική ταινία «Angry Hills» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Μίτσαμ.

Είναι Ιούνιος του 1958 και ο 27χρονος Κώστας εξακολουθεί να δουλεύει στο φωτογραφείο που έχει ανοίξει στον Χολαργό, αγνοώντας ότι σε μια δεκαετία θα ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα στο σινεμά. Μόνο που αυτή τη φορά θα είναι το πρώτο βιολί...

Ήταν άξιος!

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 βυθίζει τη χώρα σε μια σκοτεινή επταετία, αλλά δημιουργεί τον πιο δημοφιλή ακόμη και σήμερα σταρ του ερωτικού σινεμά.

Φαλακρός στα 37 του χρόνια, ο Κώστας Γκουσγκούνης αρχίζει να είναι πρωταγωνιστής σε ταινίες που φλερτάρουν έντονα με το πορνό και βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εκστομίσει τις μυθικές του ατάκες.

Από το «Σεξ 13 Μποφόρ» μέχρι τον «Ηδονοβλεψία» δίνει ρέστα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος κάθε ερωτικής σκηνής, ενώ γίνεται ένα λαϊκό είδωλο.

Μόλις γινόταν γνωστό ότι θα προβληθεί η νέα ταινία του «δάσκαλου» τα εισιτήρια έφευγαν σε χρόνο-ρεκόρ και στην αίθουσα δεν έπεφτε καρφίτσα από τους θαυμαστές του.

Φοιτητές, έμποροι, ακόμη και επιχειρηματίες έδιναν το «παρών», όχι τόσο για τις ερωτικές σκηνές, όσο για τους σπαρταριστούς διαλόγους του καραφλού γόη με τις παρτενέρ του.

Στη Θεσσαλονίκη οι ταινίες του προβάλλονταν στον κινηματογράφο «Ελλήσποντος» και μια ώρα πριν το κοινό του έκανε πορεία με αναμμένες λαμπάδες φωνάζοντας την ιαχή «Άξιος, άξιος».

Όπως είπε ο ίδιος μετά από χρόνια «αυτές οι ταινίες είχαν καλά λεφτά, ενώ είχα και το σεξ μέσα στο αίμα μου. Σιγά-σιγά άρχισε να με μαθαίνει ο κόσμος, αλλά αυτό που νομίζω ότι κέρδισε το κοινό ήταν ο αυθορμητισμός μου και οι ατάκες μου. Ήταν όλα πολύ αυθεντικά».
kostas_3
 

Πρωτίστως όμως ήταν ο ίδιος αυθεντικός γι' αυτό επιλέχθηκε στο καστ της μυθικής πλέον σειράς «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» για τον ρόλο του Σεΐζη.

Όταν σταμάτησε τη θρυλική του διαδρομή, επέστρεψε στη συνήθη καθημερινότητα του φωτογραφείου και στη γυναίκα της ζωής του, την οποία παντρεύτηκε δυο φορές. Ο αείμνηστος Νίκος Τριανταφυλίδης που τον θαύμαζε, του έδωσε ρόλους σε δύο ταινίες του, ενώ τον τίμησε δύο φορές στο «Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού κινηματογράφου».

Το 2010 επανήλθε στον ρόλο του προέδρου της κριτικής επιτροπής αλλά και ως δάσκαλος αισθησιακών μαθητριών στην ταινία του Δημήτρη Σειρηνάκη «Ελληνίδες next porn models: Η επιστροφή του δασκάλου», ο οποίος απέδωσε τον δικό του φόρο τιμής στον πρώτο διδάξαντα!

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και από τα μέσα του περασμένου Απριλίου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή, την περασμένη Παρασκευή.

Την καλύτερη ίσως ατάκα γι' αυτό τον τυπά-γλόμπο με τα μεγάλα πεταχτά αυτιά την είπε η σύζυγος του-η οποία έφυγε από τη ζωή πριν λίγα χρόνια- όταν ο Γκουσγκούνης τη ρώτησε γιατί επέστρεψε πάλι μετά τον χωρισμό τους και το διαζύγιο που ακολούθησε: «Θέλω να σε παντρευτώ πάλι γιατί μετά από σένα υπάρχει το χάος».

Δείτε βίντεο: Κώστας Γκουσγκούνης: Πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Κώστας Γκουσγκούνης: Πέθανε σε ηλικία 92 ετών




Ειδήσεις σήμερα:

Η «αθέατη πλευρά» των αδελφών Πισπιρίγκου: Εκκλήσεις από Δήμητρα, εμμονές από Ρούλα σε 95 sms

Η ψυχρή αμηχανία του Πούτιν την Ημέρα της Νίκης και η εκτίμηση Μπάιντεν για ρωσικό αδιέξοδο στον πόλεμο

Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Υγείας στα φάρμακα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης