Ποιο είναι το καλύτερο εκπαιδευτικό εργαλείο για έναν δάσκαλο;

Ποιο είναι το καλύτερο εκπαιδευτικό εργαλείο για έναν δάσκαλο;

Το ταξίδι της γνώσης γίνεται καλύτερο με την ψηφιακή εκπαίδευση που αφήνει περιθώρια για διαδραστική και βιωματική μάθηση, και καλλιέργεια δεξιοτήτων.

merimna1

Sponsored Content

Στην εποχή που η ψηφιακή εκπαίδευση και το μέλλον της στην Ελλάδα έχει γίνει προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, είναι πολλοί οι καθηγητές εκείνοι που έχουν διαπιστώσει πως η πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό έξω από την τάξη βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία εκμάθησης. Παράλληλα, εξοικονομεί χρόνο, αφήνοντας περιθώριο για επίλυση αποριών ή περαιτέρω ανάπτυξη εντός της σχολικής αίθουσας.

Στη χώρα μας το μοντέλο διδασκαλίας που ενσωματώνει τη χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού στην τάξη, έχει ήδη ξεκινήσει σε πρότυπα σχολεία εδώ και περίπου μία δεκαετία με το Πρόγραμμα iPad 1:1. Ο σκοπός του είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για προσωποποιημένη, διαδραστική και βιωματική μάθηση, καθώς και η καλλιέργεια δεξιοτήτων για μαθητές που θα ξεχωρίσουν στο μέλλον.

Apple_Everyone-Can-Code_Today-At-Apple_112019


Οικοσύστημα μάθησης και δημιουργίας
Εδώ και 40 χρόνια η Apple επενδύει στην εκπαίδευση με οχήματα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα μάθησης και δημιουργίας που πηγάζει από τη σταθερή συνεργασία της με εκπαιδευτικούς και από μακροχρόνιες έρευνες για τη συμβολή της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Έτσι η μάθηση γίνεται συνδεδεμένη, συνεργατική, δημιουργική και προσωπική για όλους, ανεξάρτητα από το πώς μαθαίνουμε, από πού μαθαίνουμε ή τι αγαπάμε να κάνουμε.

Κλείσιμο
Η Apple γνωρίζει πως ο συνδυασμός ευελιξίας, κομψότητας και επιδόσεων είναι αυτός που κρατάει κάθε χρήστη πιστό. Το iPad και το Mac είναι συσκευές που προσφέρουν διάρκεια στο χρόνο, ολοήμερη αυτονομία, ανθεκτικό και κομψό σχεδιασμό, καθώς και απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης. Είναι συμβατές με όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί, όπως WebEx, Word ή Powerpoint, ενώ διαθέτουν προεγκατεστημένες εφαρμογές παραγωγικότητας που δίνουν τη δυνατότητα για εύκολη δημιουργία παρουσιάσεων, video και διαδραστικού υλικού. Αξίζει, ακόμα, να αναφερθεί ότι υπάρχουν αναρίθμητες δωρεάν εφαρμογές ειδικά για την εκπαίδευση που μπορεί να βρει ο εκπαιδευτικός στο App Store.

Education-MBP15-SpaceGray-iPadPro129-SpaceGray-ApplePencil-US-EN-PRINT

Ασφάλεια, εξοικείωση, δημιουργία
Παράλληλα, η ασφάλεια είναι ενσωματωμένη σε κάθε Apple συσκευή, ώστε να προστατεύει την ιδιωτικότητα και το απόρρητο του χρήστη. Έτσι κάθε πληροφορία παραμένει ιδιωτική. Η εξοικείωση στο περιβάλλον εργασίας γίνεται άμεσα και τα προϊόντα είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως μόλις βγουν από το κουτί τους.

Ειδικότερα για το iPad έχουν σχεδιαστεί αξεσουάρ, όπως το Apple Pencil και το Smart Keyboard που σε συνδυασμό με τους ισχυρούς επεξεργαστές το καθιστούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν την ισχύ ενός καλού φορητού υπολογιστή και τη δυνατότητα να σχεδιάζουν, να μαρκάρουν, να σκανάρουν ή να διορθώνουν γραπτά, όπου κι αν βρίσκονται. Το iPad επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να επεκτείνουν τους τρόπους που σκέφτονται και δημιουργούν. Γίνεται το εργαλείο που χρειάζονται όταν το έχουν ανάγκη. Είναι τόσο ευέλικτο που μπορεί να γίνει αριθμομηχανή, επεξεργαστής κειμένου ή ακόμα και ένα πλήρες στούντιο παραγωγής.

Την εικόνα του πιο καινοτόμου μοντέλου αξιοποίησης τεχνολογικών εργαλείων στη χώρα μας έρχεται να συμπληρώσει η πλατφόρμα learndipad.gr, η οποία είναι δωρεάν προσβάσιμη σε όλους με σεμινάρια, οδηγούς, how-to videos και σειρά δραστηριοτήτων για παιδιά που ολοκληρώνουν ένα πλαίσιο συνεργατικής, δημιουργικής και πρωτοποριακής εκμάθησης.

Q122_Multi-Product_MacBook_Air_iPad_WW-EN_v1_LH_f_SCREEN

Το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»
Αποτελεί συνέχεια της δράσης επιδότησης αξίας 200€ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή μέσω συστήματος επιταγών (voucher). Στόχος είναι η ενίσχυση και προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εκπαίδευση στη χώρα μας.

Οι δικαιούχοι του voucher της Ψηφιακής Μέριμνας ΙΙ μπορούν να αποκτήσουν iPad τελευταίας γενιάς από 199€ και φορητό Mac με Apple M1 chip από 899€.

Με την έναρξη του Προγράμματος, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν άμεσα διαθέσιμα τα προϊόντα σε μεγάλες αλυσίδες εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών Apple εδώ

iPad_10_2_inch_Wi-Fi_Space_Gray_PDP_Image_Position-5__WWEN
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης