Χανιά: Πήρε προθεσμία ο δολοφόνος του αστέγου - Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του φονικού

Χανιά: Πήρε προθεσμία ο δολοφόνος του αστέγου - Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του φονικού

Ελάβε προθεσμία έως τις 10 Μαΐου - Ο νεαρός δράστης είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από δόλο και εμπρησμό

χανια2753
Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη 10 Μαϊου ενώπιον των ανακριτικών Αρχών έλαβε ο 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία ως δράστης της ανθρωποκτονίας σε βάρος 53χρονου στα Χανιά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονία από δόλο και του εμπρησμού. Επίσης, κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο 53χρονος είχε βρεθεί τις πρωϊνές ώρες της Τετάρτης, 4 Μαΐου απανθρακωμένος κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε χώρο εγκαταλελειμμένης κατοικίας στην οδό Κύπρου.

Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ συνελήφθη ο 27χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο κατά τη διάρκεια μεταξύ τους διένεξης και στη συνέχεια προκάλεσε την πυρκαγιά στην εγκαταλελειμμένη οικία.

Νωρίτερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο φερόμενος ως δράστης του στυγερού εγκλήματος.


Δείτε φωτογραφίες:

drastis-astegos
drastis-astegos2
drastis-astegos3_2
Κλείσιμο


Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και εμπρησμό. Επιπλέον, συνελήφθη και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, καθώς σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν μαχαίρια.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο αλλοδαπός τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο με σιδερόβεργα κατά τη διάρκεια μεταξύ τους διένεξης για ασήμαντη αφορμή και στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι το χτύπημα που του κατάφερε στο κεφάλι ήταν μοιραία, προκάλεσε την πυρκαγιά στην εν λόγω εγκαταλελειμμένη οικία.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και ο άνδρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η κουνιάδα του, που μόλις έμαθαν για το τραγικό συμβάν έτρεξαν στο σημείο. «Πάει ο Νίκος, κάηκε», αυτά ήταν τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 60χρονου έξω από το σπίτι όπου «έσβησε» ο γιος της.

«Δύο χρόνια έμενε εδώ. Εγώ τον βοηθούσα όσο μπορούσα, το είδαν στα μέσα γείτονές μου και μου το είπαν και έτρεξα», δήλωσε η μητέρα του στο Creta24. «Eρχόταν σε εμένα καθόταν, έτρωγε», συμπλήρωσε με δακρυσμένα μάτια.

xania-nekros-pirkagia-1


«Έμενε μόνος του, ήταν άρρωστος. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε», δήλωσε στο Creta24 η κουνιάδα του 60χρονου η οποία δεν μπορεί να καταλάβει πως έγινε το κακό.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων, Πύραρχος Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως η υπηρεσία ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην ισόγεια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα της 4ης Μαΐου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων με 9 υπαλλήλους.

xania-nekros-pirkagia2-1


«Κατά την άφιξη διαπιστώθηκε ότι η κεντρική πόρτα ήταν ανοιχτή και ενώ η πυρκαγιά είχε επεκταθεί σε όλο τον χώρο της οικίας στο πάτωμα πλησίον της εισόδου βρέθηκε απανθρακωμένος άνδρας», σημείωσε ο κ. Τσιλιμιγκάκης, γεγονός που ενδεχομένως να μαρτυρά πως ο 60χρονος προσπάθησε να σωθεί από τις φλόγες.



Ειδήσεις σήμερα:

Θεράπων ιατρός Μαλένας: «Δύο ώρες πριν πεθάνει το παιδί έπαιζε και περπατούσε, δεν μπορεί να είχε ηπατική ανεπάρκεια»

To αεροπλάνο του Πούτιν για τη «συντέλεια του κόσμου» και ο συμβολισμός του στην παρέλαση της 9ης Μαΐου

ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Αύριο αποφασίζουν την ονομασία τα μέλη του κόμματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης