Κορωνοϊός: Σε σοβαρή κατάσταση 20χρονη με αναπηρία στο νοσοκομείο Βόλου

Κορωνοϊός: Σε σοβαρή κατάσταση 20χρονη με αναπηρία στο νοσοκομείο Βόλου

Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

meth-giatroi-top1
Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται εδώ και 15 ημέρες μία 20χρονη με αναπηρία και ανεμβολίαστη, η οποία νοσεί από κορωνοϊό. Η 20χρονη κοπέλα, με πολλά άλλα προβλήματα υγείας, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η εν λόγω ασθενής είναι η μοναδική αυτή τη στιγμή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ κορωνοϊού, καθώς δεν υπάρχει άλλο περιστατικό που να χρήζει εντατικής νοσηλείας.

Στο μεταξύ, χθες νοσηλεύονταν 25 ασθενείς με κορωνοϊό στην κλινική covid του Αχιλλοπούλειου, ενώ το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε καμία απώλεια.

Σύμφωνα με τον εντατικολόγο του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννη Κόκορη υπάρχει μία τάση ύφεσης του κορωνοϊού, ενώ οι περισσότερες επαναλοιμώξεις που καταλήγουν στο νοσοκομείο αφορούν σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.

Γεμάτα και τα οκτώ κρεβάτια στη συμβατική ΜΕΘ

Κι ενώ η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως εξασθενεί σε ότι αφορά στις νοσηλείες και το αποτύπωμά της στα Νοσοκομεία, τα τροχαία, τα ατυχήματα, αλλά και τα υπόλοιπα παθολογικά προβλήματα παίρνουν την ανιούσα. Μάλιστα, αυτή την περίοδο «επέστρεψε» το χρόνιο πρόβλημα των ελληνικών Νοσοκομείων που είναι η επάρκεια σε συμβατικές κλίνες ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο Βόλου η ΜΕΘ κορωνοϊού λειτουργεί με τέσσερις κλίνες, εκ των οποίων η μία είναι κατειλημμένη, ενώ η συμβατική ΜΕΘ λειτουργεί και οκτώ κλίνες που και οι οκτώ είναι κατειλημμένες και σύμφωνα με τον κ. Κόκορη γίνεται μεγάλη διαχείριση των ασθενών και των κλινών της Εντατικής. Η πίεση αυτή τη στιγμή στο Αχιλλοπούλειο έχει στραφεί στα μη covid περιστατικά και στην μη covid Εντατική, η οποία είναι πλήρης.

Πηγή: www.magnesianews.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Ντινόπουλο

Οι φιλορώσοι στην Υπερδνειστερία κατηγορούν την Ουκρανία για νέα επίθεση με UAV

Άστατος ο καιρός και σήμερα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Πού θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης