Ξεκινά το πρώτο τουρνουά τένις για παιδιά στο Τατόι club - Τι δηλώνει στο protothema.gr ο Μάρκος Παγδατής

Ξεκινά το πρώτο τουρνουά τένις για παιδιά στο Τατόι club - Τι δηλώνει στο protothema.gr ο Μάρκος Παγδατής

«Το γεγονός ότι το τένις ανθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οφείλεται στον Στέφανο και στη Μαρία», λέει  o διευθυντής του τουρνουά

pagdatis_tatoi___2_
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία έχοντας στραμμένα πάνω του το διεθνή βλέμματα το πρώτο τουρνουά τένις παιδιών έως 12 ετών στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Τατοι club. Ο διευθυντής του τουρνουά IMG Future Stars Μάρκος Παγδατής, ο οποίος έχει διαπρέψει στο τένις με τεράστιες επιτυχίες μίλησε στο protothema.gr για την διοργάνωση ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν απέχει πολύ από την διοργάνωση ενός μεγάλου τουρνουά.

Μάλιστα εξήρε τις προσπάθειες των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη οι οποίοι έχουν βοηθήσει με τις διακρίσεις τους να κάνουν το τένις αρκετά δημοφιλές στην Ελλάδα. «Το γεγονός ότι το τένις ανθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οφείλεται στον Στέφανο και στη Μαρία. Είναι δυο αθλητές που έχουν κάνει περήφανη την Ελλάδα και έχουν φέρει αρκετό κόσμο στα γήπεδα» θα πει αρχικά ο Μάρκος Παγδατής για να προσθέσει ότι ένας αθλητής του τένις εκτός από ταλέντο χρειάζεται και άλλα προσόντα. «Το ταλέντο δεν είναι μόνο στο χέρι και στην ρακέτα, είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Είναι σημαντική η στήριξη της ομάδας σου, οι προπονητές σου αλλά και οι γονείς σου. Όλοι αυτοί πρέπει να προσφέρουν ένα σωστό περιβάλλον που με σκληρή δουλειά θα φέρουν τις διακρίσεις».

pagdatis_tatoi___3_
pagdatis_tatoi___4_


Όπως επισήμανε ο Μάρκος Παγδατής στο Τατόι Club γίνεται το πρώτο τουρνουά αυτής της κατηγορίας και στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θέσμός. «Είναι απίστευτη η δουλειά που έχει γίνει εδώ και 18 μήνες από την IMG και το Τατοι Club γιάυτό το τουρνουά. Την πρώτη ημέρα μάλιστα είχε έρθει και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να παρακολουθήσει και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα νέα παιδιά που ασχολούνται με το τένις και να φέρουμε ακόμη περισσότερα στον αθλητισμό. Το μέλλον των παιδιών είναι ο στόχος μας. Άλλωστε και εγώ έχω παιδιά και αγαπώ τα παιδιά και μέσω αυτής της θέσης θέλω να δώσω πίσω στο άθλημα που αγάπησα και αγαπώ ένα μικρό μέρος απ’όλα αυτά που μου έχει προσφέρει τόσα χρόνια». Στα 36 του χρόνια έχοντας βάλει τέλος στην καριέρα του από το 2019, ο Μάρκος Παγδατής, συνεχίζει να βρίσκεται στα κορτ και να ασχολείται με το τένις, έστω και από διαφορετικό ρόλο και όπως επισήμανε στο protothema.gr «η Ελλάδα δεν απέχει μακριά από την διοργάνωση ενός μεγάλου τουρνουά. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου και μόνο».

pagdatis_tatoi___5_
pagdatis_tatoi___1_


Σήμερα και αύριο θα διεξαχθούν τα ημιτελικά και τελικά του τουρνουά IMG Future Stars. Ο 10χρονος Έλληνας και νεότερος παίκτης στο ταμπλό Ραφαήλ Παγώνης με μια εντυπωσιακή εμφάνιση εξασφάλισε μια θέση στα ημιτελικά, επικρατώντας του Δανού Swoboda Yannick Julius, με σκορ 6-0, 6-4. Ήδη από την περασμένη Τρίτη οι θεατές παρακολουθούν αγώνες μεταξύ των 48 καλύτερων αθλητών και αθλητριών κάτω των 12 ετών παγκοσμίως, απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα μιας πραγματικής γιορτής του τένις! Οι νικητές του τουρνουά θα προσκληθούν στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτάθλημα Eddie Herr International Junior Championship (κάτω των 14 ετών) που πραγματοποιείται στην Ακαδημία IMG, στο Bradenton της Florida.



Ειδήσεις σήμερα

Οξεία ηπατίτιδα: Μέσος όρος ηλικίας τα 3 χρόνια, λέει το CDC - Τα νέα κλινικά δεδομένα

Βήμα-βήμα πως «λοκάρουν» οι Έλληνες πιλότοι τα τουρκικά μαχητικά: Το λοκάρισμα και η κατάρριψη

Υπουργείο Οικονομικών: Με μειωμένη τιμή κατά 15 λεπτά το λίτρο και τον Μάιο θα πωλείται το πετρέλαιο κίνησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης