Γρεβενά: Ακυρώθηκε η δημοπρασία για τα 30 άγρια άλογα

Γρεβενά: Ακυρώθηκε η δημοπρασία για τα 30 άγρια άλογα

Ο δήμος αποφάσισε την παύση της δημοπρασίας που είχε προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου – Η απόφαση ελήφθη μετά και από προσφυγή που κατέθεσαν φιλοζωικά σωματεία – Αναμένεται και η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου Κοζάνης 

aloga1
Σε ακύρωση της δημοπρασίας αλόγων στα Γρεβενά προχώρησε τελικά ο δήμος Γρεβενών μετά από απόφαση της οικονομικής του επιτροπής που συνεδρίασε το μεσημέρι. Την σχετική απόφαση προσκόμισε ο δήμος Γρεβενών σήμερα στο διοικητικό δικαστήριο Κοζάνης όπου συζητήθηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης και προσωρινής διαταγής παύσης της δημοπρασίας των συνολικά 30 άγριων αλόγων που είχε προγραμματίσει για τις 3 Μαΐου ο δήμος Γρεβενών. Τη προσφυγή κατέθεσαν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ippothesis».

Σύμφωνα με την δικηγόρο Χριστίνα Ζέρβα, η οποία εκπροσώπησε τα φιλοζωικά σωματεία, «η απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Γρεβενών ακυρώνει τη διαδικασία, καθώς επικαλείται το ενδιαφέρον που υπάρχει από φιλοζωικά σωματεία για υιοθεσία των αλόγων». Ωστόσο, την Τρίτη 3 Μαΐου αναμένεται και η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται, ότι τα άγρια άλογα περισυνελέγησαν ύστερα από εντολή εισαγγελέα που δόθηκε μετά από καταγγελίες αγροτών για καταστροφές στις καλλιέργειες. Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κλειστό γήπεδο χωριού και με απόφασή του ο δήμος Γρεβενών θα προχωρούσε σε δημοπρασία για 30 άλογα αντί 1.500 ευρώ συνολικά.

Εντούτοις, τη διαδικασία κατήγγειλαν φιλοζωικές οργανώσεις που προχώρησαν και σε ένδικα μέσα με την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα ανοίξουν σχολεία και Πανεπιστήμια μετά το Πάσχα - Τα μέτρα που θα ισχύουν σε περίπτωση κρούσματος


Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασχέσει τρόφιμα από τη νότια Ουκρανία για να γεμίσει τα άδεια ράφια της

O Ζελένσκι προσκλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της G20 όπου συμμετέχει και ο Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης