«Κανονικότητα» και στο ΕΣΥ: Ποια νοσοκομεία μπαίνουν και πάλι σε γενικές εφημερίες

«Κανονικότητα» και στο ΕΣΥ: Ποια νοσοκομεία μπαίνουν και πάλι σε γενικές εφημερίες

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα επανενταχθούν στο σύστημα εφημέρευσης δύο νοσοκομεία της Αττικής που παραμένουν σχεδόν αποκλειστικά ως νοσοκομεία covid

nosokomeiaprotothema
Στην κανονικότητα επανέρχονται σταδιακά και τα νοσοκομεία, έχοντας υποδεχθεί χιλιάδες ασθενείς με λοίμωξη covid-19 και κατά τη διάρκεια του τελευταίου, πολύμηνου επιδημικού κύματος που ύψωσε η Omicron.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα επανενταχθούν στο σύστημα εφημέρευσης τα δύο νοσοκομεία της Αττικής που παραμένουν σχεδόν αποκλειστικά ως νοσοκομεία covid.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), το «Σωτηρία» και το Ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» θα υποδεχθούν και ασθενείς non covid, την Τετάρτη 4 Μαϊου και την Παρασκευή 6 Μαϊου αντίστοιχα.

Τον προηγούμενο μήνα είχαν ενταχθεί εκ νέου στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ο «Ευαγγελισμός», το «Σισμανόγλειο» και το «Αμαλία Φλέμινγκ», τα οποία επίσης είχαν σηκώσει μεγάλο βάρος ασθενών σε όλα τα επιδημικά κύματα της τελευταίας διετίας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 1.771 ασθενείς με επιπλοκές λόγω του κορωνοϊού. Οι 1.306 σε απλές κλίνες covid και οι 471 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τους 260 να είναι διασωληνωμένοι. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο οι νοσηλευόμενοι είχαν ξεπεράσει τους 4.500.


Ειδήσεις σήμερα:

Με απόφαση του ΣτΕ, το Δημόσιο αποζημιώνει με €200.000 οικογένεια 33χρονου που έχασε τη ζωή του επειδή το ασθενοφόρο άργησε 36 λεπτα

Στα 7.580 τα νέα κρούσματα - 48 θάνατοι, 260 οι διασωληνωμένοι

Την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα από την 1η Μαΐου, εισηγούνται οι Εμπειρογνώμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης