Αυξήσεις στα δίδακτρα παιδικών σταθμών από του χρόνου βλέπει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρης Καντάς

Αυξήσεις στα δίδακτρα παιδικών σταθμών από του χρόνου βλέπει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρης Καντάς

Ο Άρης Καντάς, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών υπογράμμισε ότι για φέτος δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μετακυληθεί η αύξηση του κόστους λειτουργίας στα δίδακτρα που πληρώνουν οι γονείς 

paidikoi_stathmoi
«Η αύξηση στο ενεργειακό κόστος, που μεταφράζεται σε αύξηση στους λογαριασμούς θέρμανσης και ρεύματος, καθώς και μιας σειράς καταναλωτικών προϊόντων επιβαρύνει και το κόστος λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών», επισήμανε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Άρης Καντάς, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.

Όσον αφορά στο παιδαγωγικό έτος που θα ολοκληρωθεί 31 Ιουλίου του 2022, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μετακυληθεί η αύξηση του κόστους λειτουργίας στα δίδακτρα που πληρώνουν οι γονείς διαβεβαίωσε. «Θα απορροφήσουμε εμείς το κόστος» συμπλήρωσε.

Ωστόσο όπως σημείωσε «εξυπακούεται ότι για το επόμενο έτος, σε συνεννόηση με τους γονείς θα το επανεξετάσουμε τον Σεπτέμβριο, καθώς το κόστος λειτουργίας μας έχει αυξηθεί στο 30%.

Να αναπροσαρμοστούν τα voucher

Τα δίδακτρα δεν πρόκειται να αυξηθούν στο 30% για να απορροφήσουν το κόστος λειτουργίας τόνισε, καθώς “ούτε και τα δίδακτρα είναι ενιαία σε ολόκληρη της επικράτεια, ούτε οι ανάγκες ίδιες, ούτε τα κόστη λειτουργίας είναι ίδια στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια”.

Το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών των παιδαγωγών ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών το απέκλεισε, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπουν «λουκέτα» σε πολλούς παιδικούς σταθμούς – ενός κλάδου με έντονα τα χαρακτηριστικά της γυναικείας επιχειρηματικότητας – εάν δεν υπάρξει περαιτέρω οικονομική στήριξη από το κράτος, ενώ σημείωσε πως είναι απαραίτητη και η αναπροσαρμογή του voucher, λόγω κρίσης, παρότι δεν αφορά στους ιδιοκτήτες των σταθμών, αλλά στους γονείς.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης