Παραλίγο ρινγκ το δημαρχείο Ευόσμου - Καταγγελία από συνδικαλιστή σε βάρος αντιδημάρχου

Παραλίγο ρινγκ το δημαρχείο Ευόσμου - Καταγγελία από συνδικαλιστή σε βάρος αντιδημάρχου

Σκηνές απείρου κάλλους με προπηλακισμούς και ένταση καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων

evosmou
Περιστατικά που περιλαμβάνουν ακόμη και τραμπουκισμούς και βωμολοχίες από αντιδήμαρχο φέρονται να εκτυλίχθηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, με τον δήμαρχο της περιοχής, Κλεάνθη Μανδαλιανό για θέμα που αφορούσε εργαζόμενο στον τομέα Καθαριότητας.

Τα γεγονότα κατήγγειλε στο GRTimes ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Βασίλειος Βόγγαλης, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών όλων όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συνάντησης.

«Ζητήσαμε μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου, να γίνει η συνάντηση με αυτά τα δύο στελέχη και όχι με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Χρήστο Δεμερτζή, αφενός γιατί όλο αυτό το διάστημα μαζί του δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη σε κανένα θέμα, αφετέρου γιατί όσες συναντήσεις έχουμε κάνει για διάφορα ζητήματα μέχρι σήμερα, όλες έχουν αποβεί άκαρπες. Έχει λοιπόν εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, που για οποιοδήποτε πρόβλημα απευθυνόμαστε στον δήμαρχο» είπε στο GRTimes, ο κ. Βόγγαλης.

Τι συνέβη όμως κατά την διάρκεια αυτής της συνάντησης;

«Τη στιγμή που μιλούσα στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο και τους εξηγούσα το πρόβλημα που δημιουργείται, όταν φεύγουν εργαζόμενοι με αποσπάσεις, στην αίθουσα μπήκε φανερά ενοχλημένος ο κ. Δεμερτζής και κάθισε σε μια καρέκλα χωρίς να πει τίποτα. Ένα λεπτό αργότερα και ενώ εγώ συνέχιζα να μιλώ με τον δήμαρχο για το θέμα, όρμησε από την καρέκλα του και απειλητικά κινούμενος, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό μου.

Διατηρώντας την ψυχραιμία μου τον ρώτησα: «Ποιος νομίζεις ότι είσαι, πήγαινε σε παρακαλώ και κάθισε στη θέση σου». Τον έπιασε ο κ. Μανδαλιανός και ο κ. Ταξίδης για να τον απομακρύνουν και εκείνος προσπαθούσε να απεγκλωβιστεί για κινηθεί εκ νέου εναντίον μου, ενώ κάποια στιγμή γύρισε και με έβρισε με ένα «άντε γαμ...» περιγράφει στο GRTimes ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.

Τα όσα τραγελαφικά φέρονται να συνέβησαν καταγγέλθηκαν και μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Σωματείο. Παράλληλα – όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος, «επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας. Αν και δεν είμαστε της λογικής να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη, εδώ ξεπεράστηκαν τα εσκαμμένα και μάλιστα από έναν αντιδήμαρχο που έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε εργαζόμενο, για απείθεια με αποτέλεσμα να πληρώσει 400 ευρώ πρόστιμο. Είμαι τόσα χρόνια συνδικαλιστής, έχω αντιδικήσει με πολλές διοικήσεις του δήμου όλο αυτό το διάστημα, όμως ποτέ μα ποτέ δεν φτάσαμε σε τέτοιο σημείο».

Κλείσιμο
Σε ερώτηση του GRTimes για το εάν έγινε κάποια κίνηση που δείχνει έστω μεταμέλεια από την πλευρά του κ. Δεμερτζή μετά το περιστατικό, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων τόνισε πως «μετά από λίγο, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν μου είπε ότι «ανακαλεί». Τι σημαίνει όμως ανακαλώ; Ούτε μια συγγνώμη μετά από αυτό; Όχι, το έκανε απλά για να αποφύγει τις όποιες πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες θα έχει στο μέλλον».

Σε μια προσπάθεια να δώσει τη δική του εξήγηση αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη κατά την επίμαχη συνάντηση, το GRTimes επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Χρήστο Δεμερτζή, ο οποίος παραδέχθηκε εκτός των άλλων ότι μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε φραστικό επεισόδιο και έντονη λεκτική αντιπαράθεση.

«Πράγματι σε μια στιγμή έντασης σημειώθηκε ένα επεισόδιο το οποίο ήταν καθαρά φραστικό. Δυστυχώς τα τελευταία δυόμιση και παραπάνω χρόνια που έχω την τιμή να βρίσκομαι στη θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, έχω παρατηρήσει ένα συντονισμένο σχέδιο συκοφάντησης, εργαζομένων, προϊσταμένων, διευθυντών, οι οποίοι μάλιστα συμπωματικά δεν ανήκουν στο συγκεκριμένο Σωματείο.

Σε όσες συναντήσεις έγιναν, δεν θέλησα να δεχτώ αυτά που ζητούσαν, γιατί πάντα μιλούσαν αόριστα. Ένα περιστατικό συνέβη τη Μεγάλη Εβδομάδα στην υπηρεσία, όταν ένας εργαζόμενος δε δέχτηκε να δουλέψει το Μεγάλο Σάββατο και μίλησε με ένα πολύ προσβλητικό ύφος, απέναντι σε όλους για το συγκεκριμένο θέμα. Σε εκείνη τη συνάντηση κράτησα την ψυχραιμία μου. Δε προλαβαίνω όμως να φτάσω στο σπίτι και με καλούν να μεταβώ στο δημαρχείο για μια νέα συνάντηση.

Όταν έφτασα βρήκα δύο εκπροσώπους του Σωματείου να συζητούν αόριστα για κάποια ζητήματα, με επίκληση στο συναίσθημα. Όταν προσπάθησα να συμμετέχω στη συζήτηση το ύφος τους ήταν εριστικό, απαξιωτικό και ειρωνικό. Υπήρξε ένα πολύ έντονο φραστικό επεισόδιο και όντως σε μια στιγμή μεγάλης έντασης χρησιμοποίησα μια απρεπής φράση, την οποία όμως ανακάλεσα αμέσως.

Τα υπόλοιπα που είπα τα υποστηρίζω. Αν νομίζουν κάποιοι συνδικαλιστές ότι μπορούν να μπουκάρουν σε γραφεία, ωρυόμενοι με μαγκιές και τσαμπουκάδες, να έχουν λόγο στο πρόγραμμα των εργασιών, για το που και το πότε θα δουλέψει ο κάθε εργαζόμενος και οτιδήποτε άλλο αφορά τη λειτουργία της υπηρεσίας, να γνωρίζουν ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δεμερτζής.

Κλείνοντας δε, και σε ερώτηση για το αν έγινε κίνηση βιαιοπραγίας εναντίον του κ. Βόγγαλη, ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως «σε καμιά περίπτωση δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Σέβομαι και τιμώ κάθε εργαζόμενο του δήμου. Όλα αυτά τα χρόνια, έχω μια άψογη συνεργασία, αλλά ο σκοπός μου είναι να συντονίζω με τις ενέργειές μου το έργο. Χρησιμοποίησα αστόχως μια φράση την οποία ανακάλεσα. Και το έκανα γιατί δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου να απαντώ με αυτόν τον τρόπο».

Να σημειωθεί δε, ότι κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου στην οποία τοποθετήθηκαν και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ο κ. Δεμερτζής χαρακτήρισε την ανακοίνωση του Σωματείου “αισχρή”, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βόγγαλης κατήγγειλε τη στάση του αντιδημάρχου απέναντι σε εργαζόμενους του δήμου. Τέλος μετά την τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός σημείωσε προς τον συνδικαλιστή: “Κακώς σας άφησα να κάνετε λαϊκό δικαστήριο εδώ μέσα”.

Πηγή: GRTimes
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης