Το μεγάλο Πασχαλιάτικο «ξέσπασμα» μετά από δύο χρόνια καραντίνας - Δείτε βίντεο

Το μεγάλο Πασχαλιάτικο «ξέσπασμα» μετά από δύο χρόνια καραντίνας - Δείτε βίντεο

Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη η έξοδος για το Πάσχα  - Βούλιαξαν από κοσμο τα νησιά- Η μεγαλύτερη «συγκέντρωση» επισκεπτών που έγινε στην Πλατεία Λιστόν της Κέρκυρας- Οι εκδρομείς  συμμετείχαν στους παραδοσιακούς εορτασμούς, τήρησαν τα  έθιμα και γλέντησαν με την ψυχή τους

kerkyra_kosmos_pasxa_xr
Εικόνες που είχαμε χρόνια να δούμε έφερε το τριήμερο του Πάσχα, αφού πολλοί Έλληνες επέλεξαν να ταξιδέψουν σε νησιά αλλά και στην ηπειρωτική χώρα, με τις πληρότητες σε ορισμένες περιοχές να φτάνουν ακόμα και το 100%. Νησιά όπως η Κέρκυρα και η Πάρος, που αποτελούσαν ανέκαθεν δημοφιλείς προορισμούς αυτήν την εποχή του έτους, συγκέντρωσαν τις προηγούμενες ημέρες πλήθος κόσμου, και τα βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου θύμισαν εποχές προ πανδημίας.

Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα θύμισε Πάσχα πρo κορωνοϊού, κάνοντας πολλούς να ελπίζουν για ένα καλοκαίρι ακόμα πιο κοντά στην κανονικότητα. Μετά από δύο χρόνια περιορισμών εξαιτίας των αυστηρών υγειονομικών μέτρων, εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν ναούς και μοναστήρια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας προκειμένου να παρακολουθήσουν τις Ιερές Ακολουθίες.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό υπήρχε τεράστια συμμετοχή και στα πασχαλινά έθιμα ανά τη χώρα. Στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, αμέσως μετά το πέρας της λιτανείας του Αγίου Σπυρίδωνα, ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει χιλιάδες «μπότηδες» να πέφτουν από τα ψηλά μπαλκόνια και τα παραθυρόφυλλα.


Evridiki Spatou


Και τα γλέντια όμως είχαν την τιμητική τους. Η πανέμορφη Πάρος ήταν ένας από τους προορισμούς που πρωταγωνίστησαν φέτος στις προτιμήσεις των Ελλήνων, και το γλέντι που έγινε στη Νάουσα την Κυριακή του Πάσχα ήταν γεμάτο κέφι, όπως δείχνουν και τα βίντεο που μοιράστηκαν στα social media η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και άλλοι διάσημοι και μη παρευρισκόμενοι.

Κλείσιμο
naoussa paros


Η Πάρος ήταν ένας από τους προορισμούς των Ελλήνων για το Πάσχα







Μεγάλα γλέντια στήθηκαν και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη, ενώ ο καλός καιρός ευνόησε και όσους τολμηρούς θέλησαν να συνδυάσουν την άδεια του Πάσχα με το πρώτο τους μπάνιο στη θάλασσα.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjj8haz989ih)

Φυσικά και η  Μύκονος «βούλιαξε» από κόσμο που έφτασε με αεροπλάνα και καράβια για να γιορτάσει την ανάσταση του Θεανθρώπου χωρίς περιοριστικά μέτρα, με την πλειοψηφία των εκδρομέων να φτάνουν τη Μεγάλη Παρασκευή. 

Δείτε φωτογραφίες από το νησί:

3mykonos-pasxa


2mykonos-pasxa


Ειδήσεις σήμερα:

Στη Σκωτία ο Μητσοτάκης: Θα συζητήσει με τον Κάρολο για την αξιοποίηση του κτήματος στο Τατόι

Στις «εκκρεμότητες» του Σκαφτούρου ψάχνει τους δολοφόνους του η Αστυνομία - Το λάθος των δραστών

Οι μάχες στην Ουκρανία συνεχίζονται - Ο Λαβρόφ μιλά για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης